Bolesti pocas menstruacie su vraj bezne, trapi ma to uz dost dlho tak som to brala jednym uchom dnu druhym von.i PMS mi trva dlhsie nez tyzden..obcas nejaky ibalgin, cajik klasika. No moje posledne kramy boli take ze by som skor obhryzla omietku, mala som
viem že chceš asi nejaku inu radu nejaku babsku na sposob lieku, bilinky, čaju a pod...ale ja si pamatam pred rokmi ked som začala denne behávať - cca po mesiaci som spozorovala, ze ma uplne prestava bolieť bruško ked som to dostala a pred tým až sa to dostalo do bodu že pred mojimi dnami som mala skoro nebadanu bolest v podbrušku - skoro nič rozumej taakže toto bol moj "liek" a to som ich mavala pred tým vtedy tiež take silne že som brala stale ibalgin,paralen a ine... :-S
@shoesmaniac antiku som mala, z nej mi prasilo v hlave riadne + telo mi ju odmietalo @nemethissan ja pravidelne behavam, asi 2-3krat do tyzdna s tym ze chodim i na crossfit...i ked je pravda ze teraz som nachladnuta (asi tie nocne behy ) je mozne ze by moje telo zareagovalo tak koli chorobe?
@myschka melasa?aka? a co s nou? @hereiam diky, skusim sa popytat gynekologa, i oni su vacinou bezradny a napisu prvy liek co ich napadne, je vela liekov na utisenie krcov hladkeho svalstva a analgetik vseobecne
@shoesmaniac my mame taky nahrievaci vankus, normalne mi pomaha ale teraz nic...dufam ze sa mi to uz nezopakuje. inak ten vankus je genialny, i na krize
ma to s tebou riesit doktor, ak mas velke bolesti, a castejsie preventivky ti asi len tak sfuka nepomozu.
pytala si sa ho na syndrom PCO?
babske recepty neriesim, ak citim ze mi zacinaju bolesti (toto je dolezite - KED MI ZACINAJU - cize vobec ich nenecham prepuknut naplno) - supnem si Nurofen gelove kapsulky, tie zaberaju omnoho lepsie ako klasicky ibac lebo sa rychlejsie rozpustia, odporucam jedine tie a cajikovym radam sa vzdy smejem - poznam stavy ked som chcela obhryzat omietku a keby mi niekto navrhol na to "cajik", tak mu o hlavu rozbijem ten hrncek.
@folikula jeej aj ty chodiš na crossfit ?
fu to je dost zaujimave ked takto cvičiš - ešte aj cf-ko a takto si precitlivena. Može to byt zoslabeným organizmu v dosledku choroby to ano ....ale fu...hm...v tvojom pripade by som lieky nebrala (je to svinstvo) a ked to mas raz za čas take hrozne - skusila by som sa poobzerať po niečom "prirodnejšiom" :-S
@folikula je to náhrada sladidla, sladko-horký sirup.. pokiaľ viem má to veľa výživných látok ale veľmi o tom povedať neviem, pretože som to ešte nechutnala, i keď plánujem
@willbebetter ja som posledne omielala uz aj motlitby...nasla som este ibalgin rapid...kedysi ma zachranil i novalgin len je na predpis a vraj je navykovy. skusim sa podotazovat na to...viem ze sa mi furt robia cysty, no su vraj neskodne. len mi strpcuju zivot...
@nemethissan no snazim sa, stravujem sa zdravo, prevazne zelenina ovocie, ryby, mliecne vyrobky a maso pomenej ale nevylucujem nic(okrem fastfoodov apod...) preto som z toho nejaka nestastna...mozno to chce len viac casu kym sa organizmus detoxikuje alebo co...ked ma clovek take bolesti tak by uveril hocicomu len nech to pomoze
@folikula hm..každopádne by som ale na tvojom mieste mrkla aj na forum zdravie.sk kde určite najdeš sekciu kde sa riešia menštruačne bolesti - odpovedaju na to aj odborníci aj laici či už ohladne pričin prečo to nastane až po rady ako to riešiť potom by som sa pýtala tvojeho gynekológa ake možnosti by ti navrhol a rozhodla sa či to prijat/neprijať
nechcem strasit (aj ked idem teda asi vedomo strasit tak neviem nakolko je prvy vyrok pravdivy ) ale ked je to az tak zle, moze ist o endometriozu, pogoogli ci mas aj nejake dalsie priznaky, aj ked je to vlastne asi uplne bezpredmetna informacia, kedze je to strasne tazko zistitelne
ak klasický pohyb nepomáha, skús brušný tanec, ja som mala problémy so špinením počas cyklu, vyskúšala som všeličo, ale najlepšie mi zabralo toto, aj menštruačné bolesti zmizli, aj sa cítim viac fit a spokojná sama so sebou... je to určite účinnejšie na ženské problémy, ako klasický šport...
Ja ked som brala take vitaminy pre zeny, tak ma skoro vobec brucho nebolelo a potom som ich zabudla brat a bolelo zase, cize asi ich zacnem brat znovu inak ako hovori @9 , nurofen je fajn, lepsi ako ibalgin podla mna
Ja beriem nurofen, je menej škodlivý na organizmus ako ibalgin a brufen. Ja mám krče pri každej menštruácií, som si na to aj celkom zvykla, ale občas mám také, že už len ležím a plačem. Ale pokiaľ nemusím, tabletky si nedávam, pijem alchemikový čaj, taký horuci vankuš na brucho a sfajčim sa.
no ono to nebude "neprecvicenou panvou" ale urcite nieco zavazi aj zhorseny zdravotny stav. Vtedy su aj kramy komplikovanejsie, ale to dlhe PMS a velke bolesti .. moze ist aj o problem s hormonami ... bolo by dobre ist na gyndu, nech potom pichnu vyvolavacku a na druhy den krvacania spravia horm. profil. A ak ti z HAK drbkalo .. da sa riesit aj inac .. napr nasadenim Lutenylu ... to nie je antikoncepcia .. len upravi hladinu hormonu, aby si mala normalnejsi cyklus, vymizlo PMS a nemala si bolesti pocas menstruacie. A ako ti uz spominali syndrom PCO (polycysticke ovaria) to sa tiez da zistit z toho horm. profilu .. drz sa A na take extra krce mne zabera nalgesin dve tablety naraz ... alebo no-spa .. ak je naj naj najhorsie .. dam si ju pichnut muskularne .. krce ustupia do 15 min ... pekny den
@anitchka o ake vitaminy ide? @kitty7 aj nad tym spekulujem, akurat ma zabava predstava ako budem tancovat na intraku s vlastnym publikom...skoda ze vsade chcu za to riadne prachy(rozne kruzky a studia)...na druhej strane moze byt fajn zarabat si niecim co ta tak bavi
ja som mávala také PMS ako si ty opisovala vždy. Nemala som jedine keď som brávala antikoncepciu, ale tú už neberiem. Teraz mi však zaberá cvičenie. fakt odkedy cvičím nemala som ani zďaleka také bolesti. Tie postihujú najmä útle ženy, alebo tie, ktoré majú sedavé zamestnanie.. skús ten pohyb, možno ti to pomôže rovnako ako mne, keď teda nechceš brať HAK
@folikula kde si na intráku? lebo napr. ja som v BB (normálne tu bývam), rok som chodila na kurz, 4€/hod myslím si bolo okej (inde pýtali oveľa viac) plus tam boli potom zľavy ak si mala tých kurzov viac... ale začínala som doma aj teraz cvičím doma (bola som v zahraničí, nestihla som sa zapísať na kurz)... ono zas podľa mňa cvičiť každý deň polhodinu až hodinu netreba, ja zvyknem takto dvakrát za týždeň, ale kľudne by sa dalo si to rozložiť napr. na 10 minút denne, čo by sa dalo podľa mňa zvládnuť dáko aj na intráku. za seba inak pre začiatočníčky odporúčam cvičenie podľa dvojičiek menom Neena a Veena. na tieto ženské veci sú dobré hlavne klasické cviky - kruhy, osmičky, dropy a upy, klasické shimmy a twist, bicycle hip, stačí sa ich niekde naučiť a potom si z toho môžeš urobiť vlastnú zostavu, ak by si potrebovala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
proste rozhyb svoju panvovu oblast, brusaky, drepy, vypady, chodievaj pesi po schodoch, atd.
co poznam "babske rady" tak vraj pomaha melasa, ale jednak som to neskusala a tiez to pripisujem placebu, ale skusit to mozes
@nemethissan ja pravidelne behavam, asi 2-3krat do tyzdna s tym ze chodim i na crossfit...i ked je pravda ze teraz som nachladnuta (asi tie nocne behy ) je mozne ze by moje telo zareagovalo tak koli chorobe?
@hereiam diky, skusim sa popytat gynekologa, i oni su vacinou bezradny a napisu prvy liek co ich napadne, je vela liekov na utisenie krcov hladkeho svalstva a analgetik vseobecne
pytala si sa ho na syndrom PCO?
babske recepty neriesim, ak citim ze mi zacinaju bolesti (toto je dolezite - KED MI ZACINAJU - cize vobec ich nenecham prepuknut naplno) - supnem si Nurofen gelove kapsulky, tie zaberaju omnoho lepsie ako klasicky ibac lebo sa rychlejsie rozpustia, odporucam jedine tie a cajikovym radam sa vzdy smejem - poznam stavy ked som chcela obhryzat omietku a keby mi niekto navrhol na to "cajik", tak mu o hlavu rozbijem ten hrncek.
fu to je dost zaujimave ked takto cvičiš - ešte aj cf-ko a takto si precitlivena. Može to byt zoslabeným organizmu v dosledku choroby to ano ....ale fu...hm...v tvojom pripade by som lieky nebrala (je to svinstvo) a ked to mas raz za čas take hrozne - skusila by som sa poobzerať po niečom "prirodnejšiom" :-S
» voices.yahoo.com/how-molasses-re... keď vieš anglicky tu je o tom niečo
Potom môžu bolieť vzrasty od predchádzajúcich cýst,
@kitty7 aj nad tym spekulujem, akurat ma zabava predstava ako budem tancovat na intraku s vlastnym publikom...skoda ze vsade chcu za to riadne prachy(rozne kruzky a studia)...na druhej strane moze byt fajn zarabat si niecim co ta tak bavi