Pripadá mi to ako spánková paralýza,o ktorej sa už na birdzi veľa popísalo...zopárkrát sa to stalo aj mne,že som sa pár sekúnd po zobudení nemohol hýbať,ani poriadne otvoriť oči a mal som pocit,že pri mne niekto stojí,no nemohol som sa obrátiť a pozrieť naňho- samozrejme,nikto tam nebol,asi len výplody fantázie
neviem čím to je pretože sny sú neni 100% ešte vysvetlené, ale dá sa povedať že je určite nejaká podvedomá reakcia na niečo, ale pokladal by som to rozhodne skôr za sen ... za obyčajný, nie za niečo podivné
mne sa často stávalo toto keď som bol mladší ... spím si a zrazu uprostred noci sa strašne strhnem, upotený sa zobudím a počítam niečo ... hrozne veľa počtov a príkladov nejakých a nie že som vtedy mal pocit, ale ja som vyslovene vedel že viem vypočítať akoby všetko hlava ma strašne bolela a strašne vela informacii mi v sekundach prebiehalo hlavou ... zvyčajne to po asi 10tich minutach ustupilo a ja som už v klude zaspal ... ale toto sa mi stavalo tak 2-3 krat do mesiaca ... už sa mi to nestalo asi 2 roky odvtedy ... samozrejme ráno som nikdy nevedel o čom to už bolo ale v noci som vedel uplne všetko
no a potom sa mi stavali také veci že som sa vystrašeny zobudil v noci a proste som vedel že nadomnou stoja nejake postavy aj keď osm ich priamo nevidel ... a nebal osm sa velmi, proste som len vedel že su tam a počul osm šepkanie ... taktiež to po par minutach prešlo ale vysvetlujem si to len ako sny ... proste mozog je velmi zblbnuty z toho ked nasilne prechadza zo sna do reality a ešte teda tie sny pretrvávajú a nejako sa preskupuju podla mňa
neviem, príde mi to ako normálny sen, to že nemohla dýchať mohla byť spánková paralýza.
ja keď som v takej hladine, že nie úplne spím, ale už sa mi sníva, tak aj čítať viem vo sne (respektíve neviem, či čítam, alebo sa len pozerám na text, a vymýšľam si, čo tam je) a pritom to nie je vraj možné v snoch robiť.
často mávam veľmi živé sny, ale takmer vždy si v tých snoch uvedomujem, že spím. dokonca robím aj také, že sa v sne s niekým rozprávam, poviem mu:"počkaj, pozriem sa koľko je hodín", otvorím oči, pozriem na mobil, zhodnotím, že ešte mám dosť času spať, zavriem oči a pokračujem v tom sne
sú to sranda veci, ale nemyslím si, že je to niečo paranormálne alebo čo. nikto snom úplne 100% nerozumie, mozog si ich vytvára z nejakého dôvodu. každopádne dievča by malo asi obmedziť stresy a tak, lebo keď sa ti zle deje tak sa ti aj zle sníva. :ehm:
to ja keď čítam spánková paralýza tak ako uvažujem nad tým koľko ľudí fetuje ..tento pojem nikto nepoznal a akonáhle sa to začalo vyskytovať na nete zrazu jestvuje spánková paralýza všade spánková paralýza proste ber dlhodobo nemenované antidepresíva a budeš mať tak živé sny že ráno budeš rád že si sa zobudil
Ja som nikdy nemala útržkové sny, ale vždy takéto. Neviem, čo je na tom, každý má iné "snenie"
Akurát, je to dosť na piču, keď si "nevymazávate" po zobudení tie veci z hlavy, a potom napríklad máte problém si rozpamätať, či sa to naozaj stalo, alebo sa Vám to snívalo.
A mňa by napríklad zaujímalo, či aj ostatní mávajú tak detailné sny (a že si ich pamätajú), že vedia opísať úplne všetko čo sa im snívalo, napríklad ako túto noc mne - pamätám si že som bola si kúpiť časopis na pumpe, pamätám si predavačovu menovku, farbu uterákov na záchodoch, aké knihy som mala v taške, aké číslo autobusu prešlo okolo a pod.
povedz jej nech spí v noci so zapnutým svetlom (to svetlo musí byť dosť silné aby neboli napr. "tiene" v rohoch miestnosti, čo môže byť dosť strašidelné), keď sa zobudí zo sna bude vedieť že je hore, lebo svetlo je zapnuté
Nič na tým nie je paranormálne. Takéto paranormálne ani neexistujú. Aj mne sa niekedy snívajú trocha zvláštne, podobné sny ako má tvoja kamoška. Ale, ťažkú hlavu si z toho nerobím, keďže je to len sen.
mne s abezne snivaju 2-urovnove sny a ten prvy, do ktoreho sa zobudim sa vzdy deje v tom istom case ako realita a vzdy som z perspektivy z postele a vacsinnou je to o tom, ze pozriem na mobil, kolko je hodin alebo len tak sedim a pozeram a to aj robim realne a proste toto sa mi sniva ale viem to rozlisit a par krat sa mi snivala taka nocna mora, ze som si myslela, ze skoncim na psychiatrii a este s ami snivalo ze vo sne som dakomu hovorila o inom snea tym som si spomenula na ten sen, ktory som vo sne opisovala a tak som uvedomila, ze to musel byt sen vo sne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Mne sa niečo podobné stalo raz v živote a dosť to bolo desivé raz to stačilo preto si neviem, predstaviť ak by sa mi to dennodenne stávalo
mne sa často stávalo toto keď som bol mladší ... spím si a zrazu uprostred noci sa strašne strhnem, upotený sa zobudím a počítam niečo ... hrozne veľa počtov a príkladov nejakých a nie že som vtedy mal pocit, ale ja som vyslovene vedel že viem vypočítať akoby všetko hlava ma strašne bolela a strašne vela informacii mi v sekundach prebiehalo hlavou ... zvyčajne to po asi 10tich minutach ustupilo a ja som už v klude zaspal ... ale toto sa mi stavalo tak 2-3 krat do mesiaca ... už sa mi to nestalo asi 2 roky odvtedy ... samozrejme ráno som nikdy nevedel o čom to už bolo ale v noci som vedel uplne všetko
no a potom sa mi stavali také veci že som sa vystrašeny zobudil v noci a proste som vedel že nadomnou stoja nejake postavy aj keď osm ich priamo nevidel ... a nebal osm sa velmi, proste som len vedel že su tam a počul osm šepkanie ... taktiež to po par minutach prešlo ale vysvetlujem si to len ako sny ... proste mozog je velmi zblbnuty z toho ked nasilne prechadza zo sna do reality a ešte teda tie sny pretrvávajú a nejako sa preskupuju podla mňa
ja keď som v takej hladine, že nie úplne spím, ale už sa mi sníva, tak aj čítať viem vo sne (respektíve neviem, či čítam, alebo sa len pozerám na text, a vymýšľam si, čo tam je) a pritom to nie je vraj možné v snoch robiť.
často mávam veľmi živé sny, ale takmer vždy si v tých snoch uvedomujem, že spím. dokonca robím aj také, že sa v sne s niekým rozprávam, poviem mu:"počkaj, pozriem sa koľko je hodín", otvorím oči, pozriem na mobil, zhodnotím, že ešte mám dosť času spať, zavriem oči a pokračujem v tom sne
sú to sranda veci, ale nemyslím si, že je to niečo paranormálne alebo čo. nikto snom úplne 100% nerozumie, mozog si ich vytvára z nejakého dôvodu. každopádne dievča by malo asi obmedziť stresy a tak, lebo keď sa ti zle deje tak sa ti aj zle sníva. :ehm:
uvedomis si sen ako realitu tak to tak prezivas
jednoducho
sen
proste.
Akurát, je to dosť na piču, keď si "nevymazávate" po zobudení tie veci z hlavy, a potom napríklad máte problém si rozpamätať, či sa to naozaj stalo, alebo sa Vám to snívalo.
A mňa by napríklad zaujímalo, či aj ostatní mávajú tak detailné sny (a že si ich pamätajú), že vedia opísať úplne všetko čo sa im snívalo, napríklad ako túto noc mne - pamätám si že som bola si kúpiť časopis na pumpe, pamätám si predavačovu menovku, farbu uterákov na záchodoch, aké knihy som mala v taške, aké číslo autobusu prešlo okolo a pod.
Poraď kamoške, nech obmedzí horory.
a dokonca take sny ktore sa mi neskor aj stanu
Tiež mám sny hraničiace s halucináciami, extrémne dlhé, detailné a podrobné, prípadne na pokračovanie x nocí po sebe :/