Ja mám mobil asi len od mája. Počúvam na ňom hudbu pri cestovaní a keď som v Ba tak telefonujem s mamou štýlom "ahoj - áno - áno - nie - ahoj!". Veľmi výnimočne niečo odfotím alebo volám s niekým iným.
Inak ho asi vôbec nepoužívam.
ja by som ho najradsej nemala, raz sa mi vybil a nechala som ho asi tri mesiace len tak v sufliku a bolo mi super. ale ludia mi vkuse hovorili nech uz si zapnem mobil lebo sa so mnou nevedia spojit .__.
nie ze by som existovala bez mobilu, ale stale v tomto nie som trendova, nemam smartfon, ziadna dotykovka, lezie mi to na nervy. mam stary tlacitkovy sony ericsson a nevymenim ho kym sam neumrie, mam ho uz piaty rok a kym pojde, dovtedy ho budem pouzivat. a hej, obcas mi ho vobec netreba. ked som s frajerom tak aj tri dni je polozeny v skrinke
a načo je to vlastne vôbec dobré ? ... nevidím absolutne žiadny racionálny dôvod obmedzovať pokrok a zlepšenie efektívnosti života ...
príklad...ludia si odstránia fb alebo obmedzia chodenie na net kvôli propagandám ktoré prezentuju zabíjanie ľudskosti a fyzického kontaktu, ludia si potom myslia že problem je internet a chcu to zmeniť, ale zmenia tým niečo ? absolutne nie
nerozumiem tomu ... čo je zlé na tom mať možnosť, byť v spojení, mať po ruke čokolvek čo človek potrebuje a pritom mať k dispozicii aj to čo doteraz ? veď o tom to je ! to je na tom to dobré
ale nie, človek si radšej odoprie vypne mobil, internet a bez efektu to je nenormálne podla mňa ... je zlé niečo na tom že mám vo vrecku (budík, kalkulačku, telefón - stále som v dosahu, internet, foťák, atď...) ?
čo je na tom zlé že mám viac možností k efektívnejšiemu životu ako bez týchto vecí ?? ... ja tomu fakt nerozumiem, ludia sú divní ... namiesto toho aby sa začali správať rozumne, si nerozumne vezmú možnosti ktoré majú a myslia si že sa tým niečo zlepší
Mam len klasicky tlacitkovy na volanie..a to volam mozno 30 minut mesacne ani to nie...
Som v anglicku a dnes som si prave vsimol ze 90% mladych dievcat kraca po ulici s mobilom v ruke a nepozeraju pod nohy ale do mobilu...kam to speje tento svet...
@jurito tomu ver..my sme este taka posledna generacia co zazila taketo casy..terajsie deti nebudu mat ani z daleka take detstvo...mozno len cigancence v osade co nemaju pc
@melancholik tak ja napriklad mam obdobia kedy nechcem nic riesit, chcem byt sama a mobil ma neskutocne otravuje. nevidim na tom nic nenormalne, ked si niekto chce na istu dobu oddychnut od ostatnych, pripadne nebrazdit pravidelne fejsbukom a byt socialnosietovy asocial
@nicolkaa to je v poriadku ale veď predsa stači mobil odložiť a nevyťahovať ho nie ? vytiahnuť ho len vtedy keď potrebuješ a chceš ... + nesadať za internet ... nie hneď rušiť učet alebo vypínať a vyberať baterku z mobilu a schovavať ju po byte len aby si mala pokoj ... to kde sme? veď ty si človek, ty rozhoduješ o tom čo potrebuješ a chceš, nie technika
keď chceš oddychovať tak ho nechaj ležať a nechytaj sa ho dokedy chceš oddychovať a vyriešene
@melancholik ja ho nechavam vypnuty lebo ma otravuje ked mi niekto vkuse vyvolava a nevie pochopit, ze nemam naladu bavit sa a stretavat sa aj ked to vysvetlim minimalne dvakrat. fotak mam pri sebe stale a citacku tiez, do stareho mobilu mi netreba kartu a mozem ist na wifi ked potrebujem. sak toto forum nie je o tom ci ludia dokazu zit bez vyhod smartfonov, teda aspon u mna este sluzi mobil najviac na komunikaciu ale rusit si ucty je hlupost no
mal som v o2 neobmedzene smsky do rovnakej siete, tak som mobil pouzival len na pisanie sprav s frajerkou a pracovne. inac mi stoji na jednom mieste a vobec ho nepouzivam. na budiky, net a ine blbosti pouzivam tablet.
Ja a bez mobilu, to je ako clovek bez vzduchu ... ale ked mam nieco dolezite napr. Ako teraz matury a musim sa ucit, tak ho musim obmedzovat, lebo inak by som sa nic nenaucila ... a hlavne ked som vonku, tak zabudnem, ze aj nejaky mobil mam, lebo inak by som pocuvala reci typu, ze sa kamoskam nevenujem a ze som zavisla
a pritom aj oni su pri mne casto na FB a nezaujima ich, ze sa nudim
Vlastním, ale používam ho veľmi obmedzene, skôr ako mp3-jku alebo na net. Nerozumiem ľuďom, čo stále niekam volajú, pokiaľ nie sú podnikatelia alebo niečo podobné, dosť ma to vytáča...asi to je už diagnóza, alebo závisť na mobile...
Nevedel by som prestať používať mobil.
Veľmi často na ňom počúvam hudbu, mám neobmedzený internet, takže Spotify/Youtube/Soundcloud mám zapnuté takmer všade, neviem si predstaviť deň bez hudby, čiže ani bez smartfónu. Trošku obmedzene, ale stále nevyhnutné pre život sú pre mňa aj funkcie budík/hodiny, kalendár, internet (google, email, internet banking...). Ostatne je postrádateľné, alebo aspoň dočasne.
Čo sa týka ostatného, dokázal som sa na pol roka dobrovoľne vzdať Facebooku!
Mám mobil, ale niekedy sa mi nedá dovolať. A ja nikde nevolám, takže ak by som sem tam nepoužíval WhatsApp a nikto mi nevolal, tak ho vôbec nepotrebujem.
@melancholik lebo najprv bolo cool mať facebook a mobil a tablet ... a teraz je zas cool sa toho všetkého zbaviť a nemať nič a vrátiť sa do doby kamennej a nežrať chleba
ale teraz vážne. ani jeden extrém podla mna nie je dobrý proste celodenne byť na nete a furt mať mobil v ruke nie je dobré... ale zase nemať mobil či pc vôbec ... no proste treba nájsť zlatý stred a hlavne tak ako komu vyhovuje
mám dobrý telefón, konečne vysnívaný iPhone (bleble) a vlastne ho vôbec nepotrebujem, tak ho moc nepoužívam. akurát dnes sa mi náhodou zišiel a ani baterka, ani kredit
keby som mala mp3 tak mobil nepouzivam vobec.
naozaj,mam ho len na pocuvanie hudby. kredit mi nan nom neustale prepada, pretoze vobec nevolam (moja mama z neho vzdy volava ked sa jej minie kredit na jej mobile )
takze ak si zozeniem prehravac, mobil mozem odlozit nadobro, a prezijem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Inak ho asi vôbec nepoužívam.
príklad...ludia si odstránia fb alebo obmedzia chodenie na net kvôli propagandám ktoré prezentuju zabíjanie ľudskosti a fyzického kontaktu, ludia si potom myslia že problem je internet a chcu to zmeniť, ale zmenia tým niečo ? absolutne nie
nerozumiem tomu ... čo je zlé na tom mať možnosť, byť v spojení, mať po ruke čokolvek čo človek potrebuje a pritom mať k dispozicii aj to čo doteraz ? veď o tom to je ! to je na tom to dobré
ale nie, človek si radšej odoprie vypne mobil, internet a bez efektu to je nenormálne podla mňa ... je zlé niečo na tom že mám vo vrecku (budík, kalkulačku, telefón - stále som v dosahu, internet, foťák, atď...) ?
čo je na tom zlé že mám viac možností k efektívnejšiemu životu ako bez týchto vecí ?? ... ja tomu fakt nerozumiem, ludia sú divní ... namiesto toho aby sa začali správať rozumne, si nerozumne vezmú možnosti ktoré majú a myslia si že sa tým niečo zlepší
Som v anglicku a dnes som si prave vsimol ze 90% mladych dievcat kraca po ulici s mobilom v ruke a nepozeraju pod nohy ale do mobilu...kam to speje tento svet...
keď chceš oddychovať tak ho nechaj ležať a nechytaj sa ho dokedy chceš oddychovať a vyriešene
a pritom aj oni su pri mne casto na FB a nezaujima ich, ze sa nudim
Veľmi často na ňom počúvam hudbu, mám neobmedzený internet, takže Spotify/Youtube/Soundcloud mám zapnuté takmer všade, neviem si predstaviť deň bez hudby, čiže ani bez smartfónu. Trošku obmedzene, ale stále nevyhnutné pre život sú pre mňa aj funkcie budík/hodiny, kalendár, internet (google, email, internet banking...). Ostatne je postrádateľné, alebo aspoň dočasne.
Čo sa týka ostatného, dokázal som sa na pol roka dobrovoľne vzdať Facebooku!
naozaj,mam ho len na pocuvanie hudby. kredit mi nan nom neustale prepada, pretoze vobec nevolam (moja mama z neho vzdy volava ked sa jej minie kredit na jej mobile )
takze ak si zozeniem prehravac, mobil mozem odlozit nadobro, a prezijem