bude to znieť trocha nerdsky ale vydeli ste niekto star gate? tam to možno nie až tak realne ukázali ale ako v skutočnosti vyzerá posmrtný život? ja si ho predstavujem tak ako v tom starom seriáli. Ľudská duša sa povznesie na novú úroveň
život po živote je nielen že velmi nepravdepodobny ale aj velmi nelogicky... je to mytus ktory vznikal za čias kedy sa vyvíjal ešte len n´š mozog chápanie, keď sme ešte prirodné úkazy personifikovali a pripisovali im božske vlastnosti a charaktery, niet sa čomu čudovať kedže sme si medzi sebou vytvárali už spoločenské systémy a v podstate sme sa začali nadradzovať, bolo to úplne prirodzené ... no a tie legendy a mýty o duchovnom svete sa upravovali tisícky rokov, tak ako aj rôzne náboženstvá, z čoho vznikali myšlienky o tom že život pokračuje aj dalej po skončení funkcie tela a mozgu (ktorý je dnes modernou vedou braný ako hlavny zdroj vedomia) ... čiže na základe tohto všetkého by som povedal toto : živíme tisícky rokov staké legendy a mýty ktoré nie sú ničím podložené a sú ešte k tomu aj nelogické a nepravdepodobné ...
@melancholik
aj pre človeka stredoveku bola idea guľatej Zeme nelogická, nepravdepodobná a pristátie prvej ľudskej sondy na kométe by bolo pre stredovek také abstraktné ako je pre nás koncept "posmrtného" života. Veda je stále ešte len na samom začiatku a vyvíja sa s každými ďalšími poznatkami. To, že momentálne nevieme niečo experimentálne overiť ešte neznamená, že to neexistuje. Napríklad aj také gravitačné vlny sme mohli namerať len vďaka tomu, že sme konečne zostrojili dostatočne citlivé prístroje.
Ak existuje niečo ako reinkarnácia, prečo si potom nepamätáme predošlý život? Neverím kravinám o duši a posmrtnom živote, sme to isté čo počítače, aj ten sa dojebe a ty ho keď vyhodíš tak sa dáta z hdd nepresunú inde
@melancholik s týmto súhlasím. Basta aj s vašimi výmyslami. Ja nad takými vecami nemám čas rozmýšľať. Dosť mám starostí a nie to ešte nad tým, že v akej truhle ma pochovajú. To nech riešia za mňa moji nenarodení potomkovia.
@obrvonjottr ve dpráve to veda ktorá sa vyvíja nás vedie z omylov ... a zo starých názorov ... to že kedysi ludia tvrdili že zem je plochá mi pride to isté ako ked tvrdili že človek má dušu a existuje život po smrti ... proste sú to ilúzie starých materí
To sú nejaké autentické slová Ježiša, ktoré mi
nejakým nedopatrením unikli
alebo výmysel a želanie niektorých, ktorí takýmito
výrokmi popierajú Božiu Spravodlivosť?
Keby tu aj niekto neviemako hrešil celý život, čo
celkom dobre logicky nejde, nemá čo nekonečne
trpieť.
@melancholik
Ale ako vieš, že po smrti už nie je nič? Vieš svoje tvrdenie experimentálne alebo aspoň teoreticky dokázať? Lebo tvrdenie - "sú to ilúzie starých materí" nie je vedecký dôkaz (ne)existencie. Práve preto narážam na gravitačné vlny, ktoré sa donedávna nedali potvrdiť ani vyvrátiť - čo ešte neznamenalo, že neexistujú. btw názor o plochosti Zeme bol vyvrátený práve tým, že sa dokázala jej guľatosť.
@obrvonjottr ono je skôr ťažšie dokázať že posmrtný život existuje ... pretože to sa skôr robí, dokazuje sa existencia ale to je bezpredmetné, celá táto debata pretože uvediem príklad ...
poviem vetu ,, slnko je žltý kruh ktorý je vlastne boh,, - nieje ani žltý, ani kruh a ani boh ... ale ak takto niečo poviem ako bolo vytvorené v minulosti tvrdenie o nadprirodzených bytostiach a stavu duše po smrti, ako sa toto líši od dnešného stavu náboženstiev a názore o posmrtnom živote? ... v jednej jedinej veci ... náboženské ideológie získali fanúšikov a davy ktoré ich začali uctievať - až do dnes ... predáva sa to z generacie na generáciu, znovu a znovu sa omielajú tie isté veci a do ludských myslí sa zasádza starodávna idea o nadprirodzenosti ...
to je jediný rozdiel medzi mojim tvrdením a iným ... nemá žiadny racionálny a vedecky overitelný základ to tvrdenie ... ani tvrdenie že existuje niečo také ... duša a podobne ...sú to iba báchorky ktoré sa neustále rozprávajú ale skutek utek ... taká je realita ... už tisíce rokov ... lepšie otázka je preto ... ako chceš ty dokázať pravosť týchto sprostostí ? a výpovede ľudí čo videli tunely a objímali sa s ježišom veru nepovažujem za dôkaz ... pre mňa je to iba názor ... to že niekto povie že je veriaci a že existuje duša je pre mňa iba názor asi taký istý ako keď niekto povie ,,tento sveter sa mi páči, pretože je žltý,,
Po smrti -prechod môže byt pre každeho iny.Zaklad je ze clovek sa dostane do zvlastneho priestoru až tmavej tmy kde idu myslienky stale ako zaziva len s tym ze nie je telo,Myslienky su schopne preniknut hlbsie do podstaty --- neviem to vysvetlit ale je to ako keby ste sa na nieco zamerali napriklad knihu a vmomente viete jej dej .Tieto veci su naozaj jazykom nevysvetlitelne - problem moze byt strach pred obrovskym priestorom a strach ked zistite ze nemate "nastroje" ruky a nohy iba čista mysel.Kto sa za zivota venoval meditaciam ma spolovice vyhrate Borti sa cas a zrychlene a s pochopenim vidite klucove /pre kazdeho ine/ casti svojho zivota .Problem je vase svedomie do toho zacne zasahovat - mozte mat u seba aj pomocnika-sprievodcu .U kazdeho je to inak .Po zhliadnuti svojho zivota okamzite chapeme svoje chyby a vieme co chceme napravit a prudi do nas svetlo ci taha ci nasava nas do hrejiveho svetla.Svetlo moze mat podobu niecoho k comu inklinujeme. More,Ježiš anjela,slnko,vlnenie svetla a silny tok vibracii.Fakticky absolutne individualne a nevypocitatelne ale kazdy je iny a kazdy ma svoj "zverinec peklo aj nebo " v sebe a niekedy pre samovrahov svetlo nepride hned a lietaju v tme zviazany nejakym citom ci nenavisťou a mozu dlhsie cakat na svetlo.Čo je po svetle neviem - hlas mi povedal este nanastal tvoj cas musis sa vratit do tela.Vratit sa do tazkopadneho tela to je nieco strasne - ale niekedy ak ste čisty mozte dostat nejake "dary" či mimoriadne schopnosti ... Ak ste nečisty a nevyvaťený tak to s vami zamáva že žijete v strašnom strachu že nie ste v poriadku a skončíte zle na liekoch.Preto je dobre ked sa vsetko deje podla božieho plánu a nema zmysel vobec pisat o stavoch na ktore neboli vymyslene pomenovania a o rychlosti prenosu myslienkou ktora je niekolkotisickrat rychlejsia ako najrychlejsi prenos pc dat.Su ludia ktori veria /veriaci / a su presne opacny /neveriaci/ a je mizive ultramale percento ludi ktori vedia / ako to napisat ..vedci nie ale vediaci od slova vedma--- / a tym poslednym je na zasmiatie niekomu nieco take vysvetlovat.
@darksider96 človek čo vedie stránku reinkarnácia, je to najväčsie hovädo, ktoré si čo sa mu nepáči a nehodí sa k jeho spôsobu života z véd vysvetlí po svojom alebo to ani nespomenie a čo sa mu hodí to veľmi rád vyťahuje. Je arogantný a neslušný k ľuďom, nadáva, je celý potetovaný drahými tetovaniami, podniká a zarába také peniaze, žeby mohol uživiť celú slovenskú Hare Krishnu... Je smutné, že si to nikto neuvedomuje.
@28 Čím samozrejme nechcem povedať, že mu to neprajem, nech si zarába, keď je šikovný, ale nech zo seba nerobí potom jedného z NAJ zo slovenských Hare Krishna "činiteľov" Lebo k nim a k ich životu v harmónií a chudobe a podobne sa to nehodí...
Toto je pravda, toto je svedectvo...
ja som bol na "druhej strane", Boh existuje aj zjavenia Ježiša Krista a Panny Márie a dokonca plačúce obrazy svätých na Ukrajine sú pre mňa dostatočným dôkazom...
modlite sa a robte pokánie, prijmite Krista za svojho Spasiteľa a dostanete hojnú odmenu v nebi...
Príchod Krista sa blíži, naša generácia čoskoro zažije tieto udalosti......
v tomto roku sa udejú veci, ktoré budu jasným svedectvom pravosti Písma svätého - Zjavení Jána...
všetci do jedného ako ste tu na birdzi prijimete Boha, tieto vaše bludne slová skončia....
váš život sa zmení a vy konečne nájdete zmysel života....
@melancholik smrtelnost a neexistencia posmrtneho zivota nevylucuju existenciu duse... Napr. Aristoteles hovori, ze clovek je materia, ktoru ozivuje dusa, ale jedno bez druheho nemoze existovat, preto smrtou "zomiera" (zanika) telo aj dusa.
@vladqog hej len ak dušou rozumieme abstrakciu ktorou sa ohraničuje naša osobnosť individualna ... nemyslené ako nadprirodzená duša, schopná byť oddelená od tela...
v tomto jazyku sa to teda da chapať tak že duša je pomenovanie pre fenomén vedomia človeka, ale smrťou a po zaniku telesných schopností obnovovať sa a plniť si svoju úlohu logicky zaniká aj táto schopnosť mozgu vytvárať osobnosť a vedomie
@melancholik Neber to osobne ale vy ateisti ste veľmi zvlášny ľudia
Stále podkopávate veriacim ich vieru a neustále ich vyzívate k tomu aby vám dali nejaký dôkaz o existencii boha. Ale pritom aj vy takisto slepo veríte Veríte tomu že boh neexistuje a pritom nemáte žiadný dôkaz ktorý by vyvracal jeho existenciu Tomu sa hovorí pokrytectvo
@darksider96 to asi tazko,tomu sa hovori hra so slovami tomu komentu tvojmu ... ja nemam vieru...ja mam otvorenu mysel a jedine co robim je analyza sveta v ktorom zijem a ked sa dokazom nieco nove naucim, az vtedy to uznam za pravdu...to nieje viera, to je zdravy rozum a logicky postup...a nepodkopavam vas a vasu vieru,je mi jedno comu verite pokial to negativne nezasahuje do mojho zivota..
@vymyslinick@15@19 Verím v nebo (večný život a vzkriesenie zmŕtvych), očistec, peklo (smrť).
No Božie milosrdenstvo je veľké, ja sa nechcem hrať na sudcu, ale odpovedzme si na otázku: Ak odmietam už teraz jeho milosrdenstvo a lásku, prijmem to potom? Nebudem chcieť zostať v dostatku toho, na čo som naviazaný teraz, čo už poznám, hoci je to podľa prirodzeného zákona zlé, škodí mi to?
z KKC:
"1861 Smrteľný hriech je radikálna možnosť ľudskej slobody,(1742) podobne ako láska. Má za následok stratu Božej lásky a zbavuje posväcujúcej milosti čiže stavu milosti. Ak nie je napravený ľútosťou a Božím odpustením, spôsobuje vylúčenie z Božieho kráľovstva a večnú smrť(1033) v pekle, pretože naša sloboda má moc robiť definitívne, nenávratné rozhodnutia. Ale hoci môžeme usúdiť, že nejaký čin je sám osebe ťažkým previnením, musíme úsudok o ľuďoch ponechať Božej spravodlivosti a Božiemu milosrdenstvu."
Ľutovať hriech, zanechať ho a obrátiť sa od svojho ega k Bohu môžeme teraz... ak to vážne odmietame, logicky, vedome si vyberáme tú druhú horšiu možnosť...
Neviem, nikdy som sa nad tým nezamýšľal ....
Prečo by som sa mal ako 22 ročný mladý, inteligentny, potencionálny chalan zamýšľať nad tým, čo bude po smrti? Nevidím dôvod.
Odpovedáš, podobne ako niektorí politici,
obšírne, rozsiahlo a rovnako ako oni nie
na otázku, ktorú sa pýtam.
Ide mi o to "nekonečné", "nikdy sa nekončiace",
večné, bez konca ... utrpenie.
Tvrdiť toto o Stvoriteľovi, že určil za trest pre
vybranú skupinu hriešnikov, je zvrhlosť naj-
hrubšieho kalibru.
V Biblii je spomínané "Vymazanie z knihy života",
tí, ktorých sa bude týkať, budú pred ním nejakú
(Bohom stanovenú) dobu trpieť, ale nie neobmedzene
dlho, nekonečne! Túto sadistickú verziu Stvoriteľa
odmietam prijať, príde mi to zvrátené a pomýlené.
näviem. len dufam, ze tam bude ten "film" ako sa vravi..ze ked umries, tak ti prejde zivot pred ocami ako film. chcem si ho pozriet a pospominat. vsetky tie uchvatne sracky, lasky, nuda a aj..vsetko.
keby som teraz umrel, bol by to fajn film so zapletkou, akurat by to vyvrcholenie a rozuzlenie chybalo.
a co bude potom? neviem, dufam ze sa nebudem placat v nicote, ale dostanem dalsiu sancu byt tu a opat sa trapit. asi to-byt povzneseny, nie je pre mna
@vymyslinick áno asi Jánovo zjavenie hovorí niečo také, alebo Starý zákon (dnes žijeme podľa Nového z.) ale to neznamená, že môžeme obchádzať to, že čas na obrátenie máme teraz.
Keď príde Ježiš znova, bude nás súdiť podľa našich skutkov a dá nám odmenu a bude zjavené všetko ako to má Boh v pláne. Lenže my žijeme v určitom čase a nevieme kedy sa čo stane;
To čo hovorí KKC je podľa slov samotného Ježiša. My máme moc slobodne konať nenávratné skutky a rozhodnutia. Ak sa teraz rozhodnem zabudnúť na Boha, nevšímať si ho, budem sa nejako zázračne chcieť vrátiť k nemu po smrti?
Veď existujú aj zlý duchovia, anjeli, ktorí sa nechcú vrátiť a ani nemôžu, lebo dostali rovnakú slobodu rozhodovať sa ako my.
@melancholik
1.) nikde netvrdím, že život po smrti existuje. Tvrdím, že táto téza nie je overená , ale ani vyvrátená, pričom nevylučujem, že sa veda k nejakému výsledku v priebehu budúcnosti prepracuje. Treba sa naučiť čítať s porozumením.
2.) Hovoríš o logike, pritom tvoj prístup k problému je absolútne nelogický a založený iba na viere, že tvoj názor je správny. Ak by sme totiž "život po smrti", nech je akejkoľvek formy, definovali ako premennú x, pričom jej pravdivostná hodnota je neznáma, potom nie je možné, LOGICKY, priradiť k tejto premennej hodnotu 0 alebo 1, resp. pravda/nepravda.
3.) Ak je hodnota výroku neznáma, nemožno výrok za pravdivý alebo nepravdivý, nezáleží na pravdepodobnosti, ale na objektívnej skutočnosti.
4. ) Ak máme množinu prvkov |X|, pričom jeden z prvkov má hodnotu 1 a ostatné 0, to znamená, že iba jeden výrok z množiny výrokov môže byť pravdivý, teda dokázaním pravdivosti jedného výroku vyvrátime všetky ostatné.
5.) "život po smrti" je rovnako neoverený a nepotvrdený, ako hypotézy o stave pred Big Bangom, priestore za hranicami vesmíru, paralelných vesmíroch alebo o červých dierach, ktoré deformujú časopriestor
btw pokusy o výskum v tejto oblasti už existujú, ale problémom je, že sa nevie čo sa má skúmať a ako. Ťažko ale možno skúmať "dušu", ak je ešte aj výskum ľudského mozgu iba v plienkach...
@myschka to sa vazne pytas ak by existovala reinkarnacia oreco by si si mala pamatat minuly zivot. Reinkarnuje sa dusa nie mozog v ktorom su ulozene spomienky
Nejako tak, ako v niektorých diskusiách opisuje filip to sľúbené nebo: jestvovanie v blaženej prítomnosti Stvoriteľa a anjelov, pokiaľ možno v súlade so svojím Zdrojom, s dostatkom ovocia, zeleniny a inej rastlinnej potravy.
Až na to, že v takom stave sa nachádzam aj dnes.
A som vďačný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
aj pre človeka stredoveku bola idea guľatej Zeme nelogická, nepravdepodobná a pristátie prvej ľudskej sondy na kométe by bolo pre stredovek také abstraktné ako je pre nás koncept "posmrtného" života. Veda je stále ešte len na samom začiatku a vyvíja sa s každými ďalšími poznatkami. To, že momentálne nevieme niečo experimentálne overiť ešte neznamená, že to neexistuje. Napríklad aj také gravitačné vlny sme mohli namerať len vďaka tomu, že sme konečne zostrojili dostatočne citlivé prístroje.
Navždy trpieť?
To sú nejaké autentické slová Ježiša, ktoré mi
nejakým nedopatrením unikli
alebo výmysel a želanie niektorých, ktorí takýmito
výrokmi popierajú Božiu Spravodlivosť?
Keby tu aj niekto neviemako hrešil celý život, čo
celkom dobre logicky nejde, nemá čo nekonečne
trpieť.
Ale ako vieš, že po smrti už nie je nič? Vieš svoje tvrdenie experimentálne alebo aspoň teoreticky dokázať? Lebo tvrdenie - "sú to ilúzie starých materí" nie je vedecký dôkaz (ne)existencie. Práve preto narážam na gravitačné vlny, ktoré sa donedávna nedali potvrdiť ani vyvrátiť - čo ešte neznamenalo, že neexistujú. btw názor o plochosti Zeme bol vyvrátený práve tým, že sa dokázala jej guľatosť.
poviem vetu ,, slnko je žltý kruh ktorý je vlastne boh,, - nieje ani žltý, ani kruh a ani boh ... ale ak takto niečo poviem ako bolo vytvorené v minulosti tvrdenie o nadprirodzených bytostiach a stavu duše po smrti, ako sa toto líši od dnešného stavu náboženstiev a názore o posmrtnom živote? ... v jednej jedinej veci ... náboženské ideológie získali fanúšikov a davy ktoré ich začali uctievať - až do dnes ... predáva sa to z generacie na generáciu, znovu a znovu sa omielajú tie isté veci a do ludských myslí sa zasádza starodávna idea o nadprirodzenosti ...
to je jediný rozdiel medzi mojim tvrdením a iným ... nemá žiadny racionálny a vedecky overitelný základ to tvrdenie ... ani tvrdenie že existuje niečo také ... duša a podobne ...sú to iba báchorky ktoré sa neustále rozprávajú ale skutek utek ... taká je realita ... už tisíce rokov ... lepšie otázka je preto ... ako chceš ty dokázať pravosť týchto sprostostí ? a výpovede ľudí čo videli tunely a objímali sa s ježišom veru nepovažujem za dôkaz ... pre mňa je to iba názor ... to že niekto povie že je veriaci a že existuje duša je pre mňa iba názor asi taký istý ako keď niekto povie ,,tento sveter sa mi páči, pretože je žltý,,
btw, sú ľudia, ktorí si pamätajú..
ja som bol na "druhej strane", Boh existuje aj zjavenia Ježiša Krista a Panny Márie a dokonca plačúce obrazy svätých na Ukrajine sú pre mňa dostatočným dôkazom...
modlite sa a robte pokánie, prijmite Krista za svojho Spasiteľa a dostanete hojnú odmenu v nebi...
Príchod Krista sa blíži, naša generácia čoskoro zažije tieto udalosti......
v tomto roku sa udejú veci, ktoré budu jasným svedectvom pravosti Písma svätého - Zjavení Jána...
všetci do jedného ako ste tu na birdzi prijimete Boha, tieto vaše bludne slová skončia....
váš život sa zmení a vy konečne nájdete zmysel života....
Boh vám žehnaj. †
v tomto jazyku sa to teda da chapať tak že duša je pomenovanie pre fenomén vedomia človeka, ale smrťou a po zaniku telesných schopností obnovovať sa a plniť si svoju úlohu logicky zaniká aj táto schopnosť mozgu vytvárať osobnosť a vedomie
Stále podkopávate veriacim ich vieru a neustále ich vyzívate k tomu aby vám dali nejaký dôkaz o existencii boha. Ale pritom aj vy takisto slepo veríte Veríte tomu že boh neexistuje a pritom nemáte žiadný dôkaz ktorý by vyvracal jeho existenciu Tomu sa hovorí pokrytectvo
hej ateisti su zvlastny
No Božie milosrdenstvo je veľké, ja sa nechcem hrať na sudcu, ale odpovedzme si na otázku: Ak odmietam už teraz jeho milosrdenstvo a lásku, prijmem to potom? Nebudem chcieť zostať v dostatku toho, na čo som naviazaný teraz, čo už poznám, hoci je to podľa prirodzeného zákona zlé, škodí mi to?
z KKC:
"1861 Smrteľný hriech je radikálna možnosť ľudskej slobody,(1742) podobne ako láska. Má za následok stratu Božej lásky a zbavuje posväcujúcej milosti čiže stavu milosti. Ak nie je napravený ľútosťou a Božím odpustením, spôsobuje vylúčenie z Božieho kráľovstva a večnú smrť(1033) v pekle, pretože naša sloboda má moc robiť definitívne, nenávratné rozhodnutia. Ale hoci môžeme usúdiť, že nejaký čin je sám osebe ťažkým previnením, musíme úsudok o ľuďoch ponechať Božej spravodlivosti a Božiemu milosrdenstvu."
Ľutovať hriech, zanechať ho a obrátiť sa od svojho ega k Bohu môžeme teraz... ak to vážne odmietame, logicky, vedome si vyberáme tú druhú horšiu možnosť...
Prečo by som sa mal ako 22 ročný mladý, inteligentny, potencionálny chalan zamýšľať nad tým, čo bude po smrti? Nevidím dôvod.
Odpovedáš, podobne ako niektorí politici,
obšírne, rozsiahlo a rovnako ako oni nie
na otázku, ktorú sa pýtam.
Ide mi o to "nekonečné", "nikdy sa nekončiace",
večné, bez konca ... utrpenie.
Tvrdiť toto o Stvoriteľovi, že určil za trest pre
vybranú skupinu hriešnikov, je zvrhlosť naj-
hrubšieho kalibru.
V Biblii je spomínané "Vymazanie z knihy života",
tí, ktorých sa bude týkať, budú pred ním nejakú
(Bohom stanovenú) dobu trpieť, ale nie neobmedzene
dlho, nekonečne! Túto sadistickú verziu Stvoriteľa
odmietam prijať, príde mi to zvrátené a pomýlené.
keby som teraz umrel, bol by to fajn film so zapletkou, akurat by to vyvrcholenie a rozuzlenie chybalo.
a co bude potom? neviem, dufam ze sa nebudem placat v nicote, ale dostanem dalsiu sancu byt tu a opat sa trapit. asi to-byt povzneseny, nie je pre mna
Keď príde Ježiš znova, bude nás súdiť podľa našich skutkov a dá nám odmenu a bude zjavené všetko ako to má Boh v pláne. Lenže my žijeme v určitom čase a nevieme kedy sa čo stane;
To čo hovorí KKC je podľa slov samotného Ježiša. My máme moc slobodne konať nenávratné skutky a rozhodnutia. Ak sa teraz rozhodnem zabudnúť na Boha, nevšímať si ho, budem sa nejako zázračne chcieť vrátiť k nemu po smrti?
Veď existujú aj zlý duchovia, anjeli, ktorí sa nechcú vrátiť a ani nemôžu, lebo dostali rovnakú slobodu rozhodovať sa ako my.
1.) nikde netvrdím, že život po smrti existuje. Tvrdím, že táto téza nie je overená , ale ani vyvrátená, pričom nevylučujem, že sa veda k nejakému výsledku v priebehu budúcnosti prepracuje. Treba sa naučiť čítať s porozumením.
2.) Hovoríš o logike, pritom tvoj prístup k problému je absolútne nelogický a založený iba na viere, že tvoj názor je správny. Ak by sme totiž "život po smrti", nech je akejkoľvek formy, definovali ako premennú x, pričom jej pravdivostná hodnota je neznáma, potom nie je možné, LOGICKY, priradiť k tejto premennej hodnotu 0 alebo 1, resp. pravda/nepravda.
3.) Ak je hodnota výroku neznáma, nemožno výrok za pravdivý alebo nepravdivý, nezáleží na pravdepodobnosti, ale na objektívnej skutočnosti.
4. ) Ak máme množinu prvkov |X|, pričom jeden z prvkov má hodnotu 1 a ostatné 0, to znamená, že iba jeden výrok z množiny výrokov môže byť pravdivý, teda dokázaním pravdivosti jedného výroku vyvrátime všetky ostatné.
5.) "život po smrti" je rovnako neoverený a nepotvrdený, ako hypotézy o stave pred Big Bangom, priestore za hranicami vesmíru, paralelných vesmíroch alebo o červých dierach, ktoré deformujú časopriestor
btw pokusy o výskum v tejto oblasti už existujú, ale problémom je, že sa nevie čo sa má skúmať a ako. Ťažko ale možno skúmať "dušu", ak je ešte aj výskum ľudského mozgu iba v plienkach...
Až na to, že v takom stave sa nachádzam aj dnes.
A som vďačný.
Ludia budu dalej zit a svet bude fungovat dalej, aj ked ja zomriem