jasné, že áno, veď predsa keď niečomu končí záruka napr. 13. 4., tak to ešte neznamená, že hneď 14. 4. o 00:01 to už bude pokazené dobré by to malo byť ešte aj pár dní potom..
Samozrejme, veď je to normálne A najlepšie je nakúpiť si potraviny čo sú v zľave, len kvôli tomu že je to kúsok po záruke Veď píše sa MINIMÁLNA TRVANLIVOSŤ, takže to znamená že niekoľko dní to vydrží
inak... "minimalna trvanlivost" a "spotrebujte do:" su dve odlisne veci a mliecne vyrobky sa maju do urciteho datumu spotrebovat, sice teoreticky este 1-2 dni po zaruke tomu jogurtu nemusi byt nic, ale viacej by som uz neriskovala
Tam ide o to, ze jogurty su probiotika a v potravinovom kodexe SR je dana koncentracia tych zdraviu prospesnych mikroorganizmov. Lenze oni casom kapú, a tou minimalnou trvanlivostou garantuju, ze ten pocet neklesne pod tu urcitu hodnotu..lebo potom sa to uz neda prakticky nazvat ani jogurtom.. zjedol by som to, neni to nebezpecne, len uz mozno nie az tak probioticke...
ta trvanlivosť je len odhad... vytrime niekedy aj tyždeň po, nič nikomu z toho nikdy nebolo...
@12 bežne sa jedia dezerty dva roky staré, keďže sú odložené na skrini a čakajú, kým niekto nebude oslavovať a dajú sa mu ako darček.. ale keď je dva roky po, tak dať to ako darček je dosť blbé, vtedy sme radi, že to môžeme šťastne zjesť
Niekto mi raz povedal, že trvanlivosť je len marketingový ťah.. Podľa mňa, sú veci "nezávadné" aj viac dní po skončení"minimálna trvanlivosť do". Veď aké problémy by mohli mať, keby sa to pokazilo ešte pred dátumom? musia mať istotu...
(A hlavne na Slovensku a naším produktom verím... Nech to je čokoľvek...)
akciovky z tesca za polovicu , zazil som taky co som jedol v den konca zaruky, sracka na cely den zarucena ... minule som riskol puding za polovicu a plesnivy uz nikdy viac
no ja nesúhlasím s väčšinou, že je to len minimálna trvanlivosť a určite vydrží dlhšie.
lebo treba brať do úvahy, že tá minimálna trvanlivosť by platila, keby ten mliečny výrobok bol počas celej doby skladovaný v ideálnych podmienkach, ale tie často pri prevoze a ani pri skladovaní v obchodoch nie sú-hlavne ak ide o výrobok kúpený v hypermarketoch a supermarketoch.
takže ja by som taký určite nezjedla, koľkokrát sa mi stalo, že aj výrobok, čo bol deň-dva pred dátumom spotreby nebol úplne ok.
@flussica vdaka, ale moc nie obcas najdem v chladnicke nieco po zaruke a dam si to a nic sa mi nestane samozrejme ale zas nir je to po zaruke prilis vela
paneboze vy ste aky haklivy sak ked mu nic neni ani na chut nech je aj rok po zaruke teda no jogurt po zaruke asi chut meni rychlo ale napriklad syr alebo salama (niektore druhy) sa daju po zaruke kludne aj 2 tyzdne
Samozrejme, ze ano, bezne tak jedavam, lebo maminka mi nakupi jogurty, ale ja na ne zabudnem a potom ich jem aj 4 dni po zaruke a este sa mi nestalo, ze by mali nejaku vadu.
kks ja sa vždy radím s mamou raz nato možno doplatí... niekedy ma so mna nervy a mi povie že mam vyskúšat ja ale to je skôr už po viacej ako 2dnoch už teraz v chladničke tipujem mame nejak po5dnochxD
Nie, nikdy. Po tom dátume sa tam už nebezpečne množia patologické mikroorganizmy, hoci to ešte nie je vidno. Ak by ste toho zjedli viac môžete skončiť v nemocnici, poznám taký prípad. Jesť jogurt dva týždne po záruke je obrovský hazard zo zdravím. Ale psovi to ešte asi môžete dať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
jedol som už aj čokolády, kde bola doba spotreby premeškaná o nejaké dva roky a nič mi z toho dokopy nebolo, len slastný pocit na duši
-Babka máš tu jogurt dva dni po záruke môžem to dať Sigovi? (pes)
-Nie preboha... daj to dedovi
@12 bežne sa jedia dezerty dva roky staré, keďže sú odložené na skrini a čakajú, kým niekto nebude oslavovať a dajú sa mu ako darček.. ale keď je dva roky po, tak dať to ako darček je dosť blbé, vtedy sme radi, že to môžeme šťastne zjesť
(A hlavne na Slovensku a naším produktom verím... Nech to je čokoľvek...)
zjedol by som ho, mohol by som sa akurat kvalitne posrať, ale aj to je zdravé..........s mäsom by som neriskoval!
lebo treba brať do úvahy, že tá minimálna trvanlivosť by platila, keby ten mliečny výrobok bol počas celej doby skladovaný v ideálnych podmienkach, ale tie často pri prevoze a ani pri skladovaní v obchodoch nie sú-hlavne ak ide o výrobok kúpený v hypermarketoch a supermarketoch.
takže ja by som taký určite nezjedla, koľkokrát sa mi stalo, že aj výrobok, čo bol deň-dva pred dátumom spotreby nebol úplne ok.