Podla toho zo znamena zla buducnost. Zle znamky su ale vacsinou odrazom toho ze clovek nevie sadnut a makat na niecom poriadne len to oddrbe cim skor.
Mozno skor nejde o znamky ale pristup cloveka k nejakej veci na ktorom zalezi najviac.
ja som na strednej na polroka aj prepadol v stvrtom rocniku a teraz som skoro jediny z celej triedy co to dotiahol dakam vyssie nez robit casnika alebo skladnika
Ano aj nie. Nezalezi na nich v tom zmysle, ze ak vies, ze vies, tak to ci si mala za A alebo za E sa ta nikdy nikto pytat nebude. Na druhej strane ak niekto ledva prelieza lebo na danu skolu nema, tak by toho mal radsej nechat a robit nieco co ma prenho vacsi zmysel.
Skola automaticky neznamena, ze clovek je mudry. Poznam kopec mudrych ludi s ucnovkou. Ale na druhej strane dnes (na SVK) potrebujes lajstro z VS aj na pasovu robotu pomaly (este ze existuju soc. prace a podobne hlusiny, ze takze....
Vyber si. Podla mna zalezi najma od toho co chces v buducnosti robit. Ale vzhladom na tvoj nick, vidim ze sebakritika nezaostava, takze je uz len na tebe ako sa k tomu postavis
je to symbol ... treba sa na to pozerať hlbšie ... keď máš dobré známky - si viac akceptovateľná spoločnosťou, braná ako úspešnejšia ... a v živote sú dve cesty človeka, ísť po vyšlapanej ceste (avšak lahšej existenčne no ťažšie úsilím) alebo si chcieť ísť vlastou cestou ( používam zaužívané metafory-nejako extra ich neoblubujem ale takto to je) a v tom prípade to bude o dosť ťažšie pretože sa oddeluješ od idey spojenej sily spoločnosti a snažíš sa porušovať prirodzený zákon ktorý je spoločnosťou akceptovatelný a prečo je to ťažšie? tým že ho porušuješ ničíš systém a škodíš uživatelom ... prakticky ( to že nebudeš uspešna v škole a nedostaneš sa na vysoku a nevyštuduješ niečo čo je ,,predvolené,, tým stratíš možnosť robiť to čo by si mala (funkciu pre spoločnosť ktorá ostatným uživatelom poskytuje služby ktoré im tvoria (život+) akoby niečo čo potrebovali pre svoj vlastný život a zdravý chod systému) miesto toho sa nebudeš až tak dobre učiť a dajme tomu budeš skvelá v tvorivosti, napríklad vo svojom volnom čase budeš malovať obrazy ... a napríklad si zvolíš iný sposob života, poprípade iný príjem peňazí, ktorý tebe síce možno bude vyhovovať no systém bude stagnovať takto nejako by som to opísal
Záleží na tom, aké zlé známky máš na mysli, ak máš samé 3 a 4 tak to nie je dobré. Potom je dôležitý aj dôvod, ak ti to proste nejde, tak to nie je dobré, ale ak napr. si myslíš, že dáke učivo vieš aj bez učenia a neučíš sa a tak podobne, tak to je len lenivosť.
"známky nie sú pre budúcnosť dôležité" - klasická výhovorka lenivcom neschopných učiť sa...
učíš sa pre známky alebo pre seba?? to, že známky sú fuk neznamená, že je fajn jebať na školu a ostať zabedneným... čakala by som, že v tvojom veku by ti to mohlo byť jasné ... učíš sa pre seba nie pre dobré známky. to, že ti niečo nejde alebo ti niečo nevyjde nie je smerodajné.
snáď aspoň čítanie s porozumením ti ide a pochopil si, čo bolo pointou ..
1. to, že niekto má 3-4 z chémie lebo nevie rovnicu horenia etanolu ešte neznamená, že z neho nemôže byť excelentný právnik...rovnako tak ťa asi nebude trápiť, ak mal tvoj zubár z dejepisu 4 na vysvedčení.......
2. ak má niekto čisté 1 alebo červený diplom ale nevie tie svoje teoretické vedomosti predať tak úspešný nebude.....primerané sebavedomie, schopnosť komunikovať, získať si ľudí na svoju stranu
3. skúsenosti a znova len skúsenosti - veľa študentov má horšie známky lebo popri škole pracujú a nemajú toľko času pripravovať sa do nej....a veľa ich má dobré lebo sedia celé dni nad knihami....nuž ale často sú na pohovoroch predsa len atraktívnejší pre zamestnávateľa priemerní žiaci so skúsenosťou ako jednotkári bez praxe
4. nikdy sa ma nikde nikto na známky nepýtal pri pohovore
5. je veľký rozdiel ak je niekto prirodzený debil (to nemá s učením a nadobudnutými vedomosťami nič spoločné - to je taká tá prirodzená tuposť) ...a ak iba niekto flákol pár predmetov
Ucis sa co? 90% veci, ktore nepotrebujes? Ja sa rad ucim veci, ktore ma zaujimaju a potrebujem. Schopnost ucit sa nerobi z cloveka nadcloveka (ked sa ma este ucit veci, ktore ho nezaujimaju alebo su prakticky k nicomu). A z cloveka, ktory sa neuci niekoho podradneho. Niekto ma v rukach, iny v hlave a ty ocidivne len nacitane koniny a nazory mojej starej mamy.
Takze, ked niekto nema skolu (neviem o akom type skoly sa bavime) je zadebneny? Ou, ty si hotovy kokot, nie pica a ten komentar k tomu viac nez len dopomohol, on to dokazal.
nie.....stačí ak človek nemá charakter, je priebojný a je schopný predať aj vlastnú babku dotiahne to ďaleko napr. ako finančný riaditeľ alebo až do politiky
@hajzelodkosti
preto si vyberám čo sa chcem učiť. ach, tie tvoje nadávky. Ty evidentne tupý si a dosť ...
vôbec si nepochopil, čo som chcela povedať, len mi hlúpo chceš ukázať, ako nemám pravdu .. ach bože.
@nemamcas ja som tupy lebo nadavam? ty si iny zjav teda
hlupo nie, len adekvatne k tomu ako si reagovala ty na mna. Nehraj sa tu na najmudrejsiu. Zato, ze cele dni presedis nad knihami z teba nerobi nikoho viac. Toto nie je moja cesta a nikdy nebola.
Ucit sa viem, ucim sa to co ma zaujima a myslim, ze na svoj vek som dost daleko i bez toho aby som cele dni presedel za knihami. Vies, dakto to ma talent, iny ho musi vykrit knihami. Nezavid mi
Kazdopadne knihy, ucenie nikdy nikomu nic nezarucili. Ani peniaze, ani nic. Pretoze ten kto ma v rukach sa nauci praxou a ten co sedi nad knihami zisti, ze co sa ucil si moze nechat, prax je mnohokrat ina. Tym nedehonestujem vedmosti nadobudnute z knih, len podla mna ty si cela daka pomylena.
hlboko sa ospravedlňujem, vulgarizmy na adresu druhého sú prejavom nadpriemernej inteligencie ....
zlato moje, ja nesedím celý čas nad knihami, ale učím sa. to sú dve rozdielne veci. Znieš ako malomeštiak, čo sa tvári, že požral múdrosť sveta. Tebe nie je čo závidieť.
A chcela by som vidieť toho majstra, čo do školy nechodil, Nedaj sa vysmiať .. nie je rácio bez empírie a empíria bez rácia. A ak mi chceš tvrdiť opak, vráť sa spať do 16., 17, storočia.
@nemamcas nie su, je to prejavom opovrhovania a s inteligenciou to nic nema. Alebo si to dakde citala?
Este raz sa pytam o akom type skoly sa bavime? Ja sa bavim o VŠ a takych majstrov bez VŠ na ktorych mozno cely zivot nebudes mat je neurekom. Snad nie si tak zaostala, ze je pre teba VŠ zarukou uspechu ci uz financneho alebo akehokolvek.
Ak ano, vrat sa ty, ale naspat do semennikov svojho otca.
Znamky odzrkadluju tvoj postoj k povinnostiam, tvoju pracovitost, osobnost a podobne. Zle znamky neznamenaju koniec sveta, ale ich existencia ma zmysel...nevidim dovod, preco flakat skolu, plus nase skoly ti urcite nezhltnu vsetok volny cas.
Pokial je rec o vyske tak to je uz na tebe, ja som po jednotkach na zakladnej a strednej bol spokojny s kazdou skuskou E51
na slovensku nie, lebo tu su vsetci podosadzovani povacsine po znamostiach, ale ak chces zmiznut pracovat kvalifikovane do cilizovanejsiej casti sveta, ako nemecko, UK, USA, tak tam znamky hraju obrovsku ulohu....s blbym priemerom ta ani do kvalifikovanej prace nezoberu
bavíme sa o známkach, na VŠ tých známok toľko nemáš, so calm down babe.
to, že opovrhovanie nevieš dať inak najavo .. ale, nič radšej. škoda plytvať slovami.
teraz ma ospravedlň, idem pracovať na svojej budúcnosti.
Absolútne vôbec. (Jedine možno za účelom toho, aby sa človek dostal na niektoré VŠ, kde ešte stále pri prijímačkách fičia na hodnotení prospechu zo strednej školy.)
známky dnes väčšinu nezaujíma ani škola.. nie to ešte známky.. dnes sme cenení za to, čo vieme naozaj robiť a nie, aké si mal známky zo slovenčiny do pičeääää
keď máš 3 ky prsia, vysoké libido, máš rada starších zabezpečených chlapov rozhodne nie.
Jedine na vysokej škole som pociťoval krivdu za to, že som sa neučil tie zastaralé žvásty ako ostatní pre dobrý postreh a aj som niekde inde ako ostatní ale nemusí to byť pravidlom. Rozhodne to na prvý pohľad značí, že si šikovná, pracovitá, usilovná, cieľavedomá ale to je len zdanie a to zvykne klamať počas života takže záleží na tom ..
záleží od toho prečo má niekto zlé známky...Ak mu to nejde tak má určite pred sebou dobrú budúcnosť..ak napr. sa zameria na čo je šikovný...ale ak na všetko serie tak hej má pred sebou zlú budúcnosť lebo keď už napr na strednej serie na učenie daná osoba,nemyslím ,že ju to nejako preberie na výške alebo pred maturou. Ale zas je to aj o vynaliezavosti a šikovnosti..aj na tom sa dá zbohatnúť alebo niečo dokázať.
@dievcatkohlupucke nezalezni... ale ani na velkosti poprsia a vystrihu, ani na retiazkach, solarkovej kozi a tak neber to osobne... dnes mam dobru naladu
Dosť zavážia keď si budeš vyberať výšku. Sú ľudia, ktorý sú úspešný a v škole mali štvorky ale to nie je tak vždy. Ono by človek mal mať dobré známky ak chce mať dobrú známku. Aspoň nie horšie ako trojky.
@alex458 suhlasim kto ma prachy a znamosti tak sa ucit netreba ja mam znamosti podplateneho policajta mafianou a bodobne aj vodicak mi spravili a som v partii mafianou je to super ked mate znamosti
Nezáleží vôbec. Skôr by som povedal že jednotkári sú tí čo nakoniec môžu dopadnúť horšie ako takí 3-kári. Kto chce lepšiu budúcnosť číta inú literatúru ako tie debiliny na hodine literatúry. Pokial 1-tkár neni nejaký naozajstný génius, tak ho 3-kári v živote udupú.
Je úplná blbosť , že jednotkári musia dopadnúť najlepšie a päťkári najhoršie alebo naopak,všetko je o priebojnosti a šikovnosti nie o známkach.Keď je niekto šikovný,nezáleží veľmi na tom či mal v škole jednotky alebo trojky.Samozrejme čo sa týka školy keď chce byť človek napríklad lekár,právnik tam by mal mať dobré známky ale inak na tom svet vôbec nestojí.
ludia so zlymi znamkami hovoria, ze nezalezi na znamkach, ale na vedomostiach. lenze ja potom nechapem, preco je tak tazke pre nich dokazat tie vedomosti prave na pisomke...
všetko je také aké si to spravíš... či so zlými alebo dobrými známkami... a čo sa týka toho či známky vyjadrujú vedomosti... má to dve tváre, ak nie viac na jednej strane, ak je človek dosť inteligentný a túži po vedomostiach, tak sa učí a dostane dobrú známku... k tomu sa väčšinou pripája aj cieľavedomosť a takí ľudia väčšinou dosiahnu čo chcú.. ak sú známky zlé len preto že človeka daný predmet nebaví a nemieni sa ním zaoberať v budúcnosti je to fajn, aj ke
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Mozno skor nejde o znamky ale pristup cloveka k nejakej veci na ktorom zalezi najviac.
ak ich nemáš tak sa uč
Skola automaticky neznamena, ze clovek je mudry. Poznam kopec mudrych ludi s ucnovkou. Ale na druhej strane dnes (na SVK) potrebujes lajstro z VS aj na pasovu robotu pomaly (este ze existuju soc. prace a podobne hlusiny, ze takze....
Vyber si. Podla mna zalezi najma od toho co chces v buducnosti robit. Ale vzhladom na tvoj nick, vidim ze sebakritika nezaostava, takze je uz len na tebe ako sa k tomu postavis
Vysvetli potom, ked niekomu neurcuju znamky buducnost naco sa ma ucit?
"známky nie sú pre budúcnosť dôležité" - klasická výhovorka lenivcom neschopných učiť sa...
učíš sa pre známky alebo pre seba?? to, že známky sú fuk neznamená, že je fajn jebať na školu a ostať zabedneným... čakala by som, že v tvojom veku by ti to mohlo byť jasné ... učíš sa pre seba nie pre dobré známky. to, že ti niečo nejde alebo ti niečo nevyjde nie je smerodajné.
snáď aspoň čítanie s porozumením ti ide a pochopil si, čo bolo pointou ..
1. to, že niekto má 3-4 z chémie lebo nevie rovnicu horenia etanolu ešte neznamená, že z neho nemôže byť excelentný právnik...rovnako tak ťa asi nebude trápiť, ak mal tvoj zubár z dejepisu 4 na vysvedčení.......
2. ak má niekto čisté 1 alebo červený diplom ale nevie tie svoje teoretické vedomosti predať tak úspešný nebude.....primerané sebavedomie, schopnosť komunikovať, získať si ľudí na svoju stranu
3. skúsenosti a znova len skúsenosti - veľa študentov má horšie známky lebo popri škole pracujú a nemajú toľko času pripravovať sa do nej....a veľa ich má dobré lebo sedia celé dni nad knihami....nuž ale často sú na pohovoroch predsa len atraktívnejší pre zamestnávateľa priemerní žiaci so skúsenosťou ako jednotkári bez praxe
4. nikdy sa ma nikde nikto na známky nepýtal pri pohovore
5. je veľký rozdiel ak je niekto prirodzený debil (to nemá s učením a nadobudnutými vedomosťami nič spoločné - to je taká tá prirodzená tuposť) ...a ak iba niekto flákol pár predmetov
Ucis sa co? 90% veci, ktore nepotrebujes? Ja sa rad ucim veci, ktore ma zaujimaju a potrebujem. Schopnost ucit sa nerobi z cloveka nadcloveka (ked sa ma este ucit veci, ktore ho nezaujimaju alebo su prakticky k nicomu). A z cloveka, ktory sa neuci niekoho podradneho. Niekto ma v rukach, iny v hlave a ty ocidivne len nacitane koniny a nazory mojej starej mamy.
Takze, ked niekto nema skolu (neviem o akom type skoly sa bavime) je zadebneny? Ou, ty si hotovy kokot, nie pica a ten komentar k tomu viac nez len dopomohol, on to dokazal.
preto si vyberám čo sa chcem učiť. ach, tie tvoje nadávky. Ty evidentne tupý si a dosť ...
vôbec si nepochopil, čo som chcela povedať, len mi hlúpo chceš ukázať, ako nemám pravdu .. ach bože.
hlupo nie, len adekvatne k tomu ako si reagovala ty na mna. Nehraj sa tu na najmudrejsiu. Zato, ze cele dni presedis nad knihami z teba nerobi nikoho viac. Toto nie je moja cesta a nikdy nebola.
Ucit sa viem, ucim sa to co ma zaujima a myslim, ze na svoj vek som dost daleko i bez toho aby som cele dni presedel za knihami. Vies, dakto to ma talent, iny ho musi vykrit knihami. Nezavid mi
Kazdopadne knihy, ucenie nikdy nikomu nic nezarucili. Ani peniaze, ani nic. Pretoze ten kto ma v rukach sa nauci praxou a ten co sedi nad knihami zisti, ze co sa ucil si moze nechat, prax je mnohokrat ina. Tym nedehonestujem vedmosti nadobudnute z knih, len podla mna ty si cela daka pomylena.
zlato moje, ja nesedím celý čas nad knihami, ale učím sa. to sú dve rozdielne veci. Znieš ako malomeštiak, čo sa tvári, že požral múdrosť sveta. Tebe nie je čo závidieť.
A chcela by som vidieť toho majstra, čo do školy nechodil, Nedaj sa vysmiať .. nie je rácio bez empírie a empíria bez rácia. A ak mi chceš tvrdiť opak, vráť sa spať do 16., 17, storočia.
Este raz sa pytam o akom type skoly sa bavime? Ja sa bavim o VŠ a takych majstrov bez VŠ na ktorych mozno cely zivot nebudes mat je neurekom. Snad nie si tak zaostala, ze je pre teba VŠ zarukou uspechu ci uz financneho alebo akehokolvek.
Ak ano, vrat sa ty, ale naspat do semennikov svojho otca.
Pokial je rec o vyske tak to je uz na tebe, ja som po jednotkach na zakladnej a strednej bol spokojny s kazdou skuskou E51
to, že opovrhovanie nevieš dať inak najavo .. ale, nič radšej. škoda plytvať slovami.
teraz ma ospravedlň, idem pracovať na svojej budúcnosti.
Jedine na vysokej škole som pociťoval krivdu za to, že som sa neučil tie zastaralé žvásty ako ostatní pre dobrý postreh a aj som niekde inde ako ostatní ale nemusí to byť pravidlom. Rozhodne to na prvý pohľad značí, že si šikovná, pracovitá, usilovná, cieľavedomá ale to je len zdanie a to zvykne klamať počas života takže záleží na tom ..