Máte volaké rady do života, dačo overené čo vám funguje (príklad karma) alebo spôsob akým ste začali brať život a stal sa lepším? Počula som od kamaráta že on berie život ako knihu a keď sa mu stane niečo zlé tak to berie len ako ďaľšiu zaujímavú kapitolu
Ked sa mi stane niečo zlé beriem to ako lekciu, že sa z toho mám poučiť
a inak verim aj na karmu.
A môj život sa stal lepším odkedy som sa rozhodla, že taký bude možno to znie vtipne abo čo, ale je to tak, začala som makať, aby som dosiahla to, čo chcem a zrazu je všetko ľahšie
tú zátvorku (príklad karma) som akosi nepochopil a uvádza ma do rozpakov
ale asi to myslíš tak, akože či si niekto uvedomil, že čosi také jestvuje, funguje a operuje
v tom prípade, hm, áno
rozhodne je veľmi nápomocné uvažovať a operovať s takým základným predpokladom, že príčiny majú následky a že "co zaseješ, to sklizíš"
ale nejde tu o nejaké egoistické krátkozraké "zlepšenie si života"
ide o vyslobodenie z cyklu príčinnonásledkových vzťahov a pozemskej existencie
a taktiež o nespôsobovanie zbytočne utrpenia "ostatným" vnímavým bytostiam, keďže, napokon, je to len "Jedna bytosť"
Inak (a toto Ti povie skoro každý vegan), akt, čo mi najviac zmenil život (hlavne k lepšiemu) bol práve prechod na vegánstvo ako filozofiu + spôsob života.
Ja to beriem tak, ze na svete su miliony ludi co su na tom horsie a v konecnom dosledku je to vsetko uplne jedno, ved aj tak skor ci neskor vsetci zomrieme.
Akurat dbam na to, aby som bola vnutorne sama so sebou spokojna, lebo zit v neustalom strese, zlej nalade a neznasat sa, to je potom vsetko ostatne zbytocne.
Inak na karmu neverim, ani sa nepriklanam k nejakemu nabozenstvu. V tomto smere mi dost dala Satanic Bible (aj ked to nie je navod ako zit stastny zivot)
Predovšetkým sa nesnažím príliš starať o druhých (v negatívnom zmysle, výnimkou je len politika, ale o tú keď sa nebude starať nik, tak potom by ju ani nik nemal kritizovať), ale radšej o seba, snažím sa byť lepším človekom, lepším mužom. Mať určité hodnoty a držať sa ich, cieľe a nerobiť veci len preto, že to odo mňa dakto chce.
Každý má mieru zlého nastavenú inak, mne sa v živote nedeje nič zlé (alebo to tak nevnímam) ale to samotné nieje indikátor šťastia- lepšieho života. Všeobecné pravdy nefungujú. Ako, áno dá sa s tým pracovať aj na fórach, ale najlepšie je to prebrať s niekým blízkym, ak nikoho nemáš(resp. myslíš si to) tak sa znova zamysli a niekoho by si mala nájsť. Knihy sú super ale na čítanie potrebuje byť človek pokojnejší(platí na mňa)- inak ako mladší som mal za dôverníčku knihovníčku.
@alex458 Ja napr. na karmu neverim, je to len v tvojej hlave, ze ked sa ti nieco zle stane, spajas si to s nejakou udalostou, kedy si robila zlobu a hovoris si, ze ste so zivotom kvit. Je to nejake utvrdzovanie samu seba, aby si nebola az tak nasrata za to, co sa ti stalo, ze to bolo kvoli niecomu. Samozrejme hovorim o tom, ze zakopnes a povies " au, to bolo za to, ze som susedovi kopol do macky", nie ze som ojebal zamestnanca o 2tis€ a on mi za to rozbil BMW, to nei je karma ako taka.
@alex458 Ja z praxe nesuhlasim, ale mozno je ta psychologia tak peckova, ze na toho hajzla/hajzlicu poslel nejaku krutu kliatbu, ked o tom budes sakramensky presvedcena. Ale, keby sa mi chce, tak ti pridam gif bitch please Kalinaka.
ze je vsetko prepojene a ma to svoj existencny zmysel a princip ktoreho som sucastou...
napriklad este ze kazdy stav vo vesmire je nestabilny a neustale meniaci sa..
co ja viem co este..ja zivot neberiem tragicky ani negativne cize nad nim premyslam neutralne, netrapia ma zle veci pretoze viem ze mali ejaky povod a kazdemu problemu sa da vyhnut alebo ho vyriesit..
to su skor len take postrehy zo zivota ktore sice vnimam a beriem ako samozrejmost ale pomahat mi nemusia/netreba
Haha, to by chcel každý, ale ide o to že neexistuje, podľa mna, dokonca si myslím že nikdy nebude. @3 to budú asi nejaké zlepšovaky na balenie báb na disko @3 dmeraya Hmm, ja nemám rad seba a má má rada rodina a ešte 1 kamarátka. A je to podľa mna hlúposť, lebo aj ja sám som mal rad pár ľudí čo by som mohol povedať že pravdepodobne/ očividne nemajú radi seba. To tí ľudia nemajú neradi seba len-tak, každý má na to dobrý dôvod. A kým ho neodstráni a bude sa tváriť že je spokojný a šťastný, taký ľudia sa zase mne zdajú falošný a nezaujímavý . -- to som sa len tak rozpísal, lebo už som to tu videl viac krát, nemusíš reagovať
@Xy12345 no ved jasne ze sa najde niekto kto ta ma rad takeho aky si. ale ja som to ale myslela tak, ze ked si chces najst partnera mal by si mat rad sam seba...lebo mam kamosky co su zakomplexovane a stoj co stoj chcu frajera a mali by zacat od seba.
@3dmeraya s tým že by mal človek začať od seba úplne súhlasím, no niekedy je to aj tak nadlho. Ale aj tak si myslím že keď má niekto niekoho naozaj rad tak mu nemôžu prekážať nejaké komplexy a podobne, ale na druhej strane viem ako to vo väčšine prípadov chodí čiže rozumiem o čom píšeš
Že aj tak na ničom nezáleží.
Si len jeden z množstva živých organizmov na jednej z obrovského množstva planét vo vesmíre. Čiže nasrať
Život je fajn odkedy som sa rozhodla, že som rada, že vôbec existujem a že všetko okolo mňa existuje a že som sa narodila tam a vtedy, kde som sa narodila a som proste šťastná. Na ničom nezáleží, tak si to tu chcem aspoň užiť a mat sa dobre
ze telo je len vonkajsok. nikdy na zaklade neho nikoho neposudzuj. a ze raz vsetci umreme, naco sa stresovat, treba sa radovat a hlavne mat svaty klud. nehadat sa, byt k sebe dobry, aj k ludom. byt empaticky a ked mam nervy predychat to. nebyt impulzivny, robit co ma bavi vzdelavat sa. a fakt hlavne to, ze sne male zrnko piesku, nic nam nikto nedlzi a treba sa tesit z toho co mame a nebyt negativni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a inak verim aj na karmu.
A môj život sa stal lepším odkedy som sa rozhodla, že taký bude možno to znie vtipne abo čo, ale je to tak, začala som makať, aby som dosiahla to, čo chcem a zrazu je všetko ľahšie
ale asi to myslíš tak, akože či si niekto uvedomil, že čosi také jestvuje, funguje a operuje
v tom prípade, hm, áno
rozhodne je veľmi nápomocné uvažovať a operovať s takým základným predpokladom, že príčiny majú následky a že "co zaseješ, to sklizíš"
ale nejde tu o nejaké egoistické krátkozraké "zlepšenie si života"
ide o vyslobodenie z cyklu príčinnonásledkových vzťahov a pozemskej existencie
a taktiež o nespôsobovanie zbytočne utrpenia "ostatným" vnímavým bytostiam, keďže, napokon, je to len "Jedna bytosť"
Akurat dbam na to, aby som bola vnutorne sama so sebou spokojna, lebo zit v neustalom strese, zlej nalade a neznasat sa, to je potom vsetko ostatne zbytocne.
Inak na karmu neverim, ani sa nepriklanam k nejakemu nabozenstvu. V tomto smere mi dost dala Satanic Bible (aj ked to nie je navod ako zit stastny zivot)
1) Pamätaj, že vesmír bol stvorený pre teba.
2) Pamätaj, že ty si bol stvorený z prachu.
napriklad este ze kazdy stav vo vesmire je nestabilny a neustale meniaci sa..
co ja viem co este..ja zivot neberiem tragicky ani negativne cize nad nim premyslam neutralne, netrapia ma zle veci pretoze viem ze mali ejaky povod a kazdemu problemu sa da vyhnut alebo ho vyriesit..
to su skor len take postrehy zo zivota ktore sice vnimam a beriem ako samozrejmost ale pomahat mi nemusia/netreba
@3 to budú asi nejaké zlepšovaky na balenie báb na disko
@3 dmeraya Hmm, ja nemám rad seba a má má rada rodina a ešte 1 kamarátka. A je to podľa mna hlúposť, lebo aj ja sám som mal rad pár ľudí čo by som mohol povedať že pravdepodobne/ očividne nemajú radi seba. To tí ľudia nemajú neradi seba len-tak, každý má na to dobrý dôvod. A kým ho neodstráni a bude sa tváriť že je spokojný a šťastný, taký ľudia sa zase mne zdajú falošný a nezaujímavý . -- to som sa len tak rozpísal, lebo už som to tu videl viac krát, nemusíš reagovať
Si len jeden z množstva živých organizmov na jednej z obrovského množstva planét vo vesmíre. Čiže nasrať
Život je fajn odkedy som sa rozhodla, že som rada, že vôbec existujem a že všetko okolo mňa existuje a že som sa narodila tam a vtedy, kde som sa narodila a som proste šťastná. Na ničom nezáleží, tak si to tu chcem aspoň užiť a mat sa dobre