rád by som sa dozvedel o danej problematike čo najviac a rozšíril si obzory na internetečo bolo som si prečítal ale reálne skúsenosti ma zaujímajú viac
moji kamaráti veľmi často hrávajú. a toto leto sa aj ja chystám si ísť dakam zahrať, lebo sa chystáme taká muzikálnejšia grupa stretnúť počas cestovania, takže si pár dní asi buskingom skrášlime
@grietusha Ee, nepočula Ako napadlo mi, že sú nejakí pouliční muzikanti, ktorí sú na tom celkom ok, len keď už niekto žobre, no neviem Ale pozriem si to!
@karbyhokonstanta to nie je žobranie. to je využívanie verejného priestoru, sratie na to, že nemáš priestory, kde vystupovať a užívanie si dňa a v podstate sa tak dá aj zarobiť, keďže sa s nejakým príspevkom od okoloidúcich počíta, ale to je asi tak, ako keď ideš na koncert. tiež zaplatíš.
nerozprávam teraz o verklikárskych ľuďoch, ktorí budú´hrať non stop to isté alebo zúfalo píšťať do píšťalky v podchode a za čo i len trochu vyšší obnos si pôjdu zháňať piko.
normálne rozprávam o hudobníkoch, ktorí hrajú aj takto. napr. hore spomínaný Urband sa preslávil (tu v Brne) práve týmto a teraz je vypredané všetko, kam idú hrať, pretože ich ľudia proste zbožňujú.
poznám kapely, čo sa dali takto dohromady. jeden Austrálčan (ktorý tu učil angličtinu), chodil hrávať na gitare svoje veci (bol fakt vynikajúci pesničkár) a jeden môj kamarát šiel okolo, pristavil sa k nemu, začali hrať spolu a potom spolu tak trošku dosť pokoncertovali, dokonca aj na pár festivaloch
super že aspoň niekto k téme čo má hlavu a pätu busking je cool hrám dosť často ale vydržím tak tri štyri hodiny a mám dosť preto rozmýšľam nad niečím efektívnejším, kedysi som mal priateľku ktorá ovládala skvele tance čiže sa to dalo využiť ale nadchlo ma len tak posedávať ako trúd na letáči a nechať sa kŕmiť
snáď sa tu nájde niekto kto mi bude vedieť o tom povedať viac
@luxie ako som písala hen vyššie. fakt to mnohí muzikanti robia čisto pre radosť z hrania. ešte som sa stretla s mnohými, ktorí tak cestujú. proste si cestujú, niekde hrajú a idú ďalej. si zrobia európske turné aj bez manažérov a promotérov a ešte toho aj vidia viac. busking je fakt super
@soreljulien Tak môžeš vyskúšať vždy dumpster diving, je to zadarmo, len si musíš dávať pozor aby ťa niekto nechytil a najesť sa čo som videla fotky naješ dosť.
@soreljulien pozri, chápem zmysel pre slobodu. stanovala som so žobrákmi v Londýne, umývala si hlavu v hajzli a jazdila s bosnianskymi cigáňmi v starých škodoviciach po Bosne. ale nikdy nepochopím, ako sa niekto môže odovzdať maximálnej pasivite v podobe "vysedávať ako trúd a nechať sa kŕmiť".
sorry, že ti sem dávam dojmy, viem, že to je úplne nikam nesmerujúce, len proste mi zo začiatku bolo sympatické veľmi, že by tu bola diskusia o buskingu a zrazu zistím, že autor vlastne chce len sedieť a čakať na pečené holuby.
@grietusha poprosil by som ťa pred písaním príspevku prečítať pozorne názor témy, dúfam že to dokážeš ... ak áno zistíš že ma zaujíma oboje a hlavne skúsenosti, nie sentimentálne keci .... keby si formulovala formou svojich zážitkov bol by som nadmieru šťastný a či už budem žobrať alebo nebudem povolenie si od teba pýtať nebudem
@soreljulien Však internet máš nie? Google máš hádam nie? Ak máš aj FB, tak gratulujem lebo sú tam rovno celé skupiny ktoré dumpsterujú v rôznych regiónoch, určite sú aj slovenské a tam nájdeš aj osobné skúsenosti.
@luxie omg tak za prvé napísal som že som už cez internet čo to našiel ale že ma zaujímajú osobné skúsenosti za druhé odpovedal som že dumpster ma nenadchýna a za tretie prosil som aby som tu mohol čítať k veci je to až také ťažké pochopiť a nepísať OT??????????
@luxie ono to moze byt biznis jak svina to neznamena ze ked vyzera ako chudak v otrhanych veciach ze nim aj naozaj je raz som videl robili rozhovor z bezdomovcom v BA ze si vyzobre aj 500 eur mesacne a to je len mala Bratislava ... ked je sikovny a vyberie sa do sveta tak moze vyzobrat tolko ze by tolko ani nahodou nezarobil ale tak zas musi mat aj stastie aby ho nezmlatili a neokradli alebo co
hranie na ulici mi pride hrozne super. tie videa co dala grietusha su uzasne a sama by som hrozne chcela takto chodit hrat alebo predstavovat nejake umenie, zial na nic nehram, ani nespievam a nic take, co by sa dalo prezentovat neviem :/
a inak byvam v podstate na tej ulici kde sa vsetky tie grietushine videa odohravaju, dokonca to posledne je rovno pod mojimi oknami a sice na tych hudobnikov niekedy uz trocha picujem, ale len na tych, co hraju 3 pesnicky dokola cely den a je to pocut aj cez zatvorene okno. ale ked idem po ulici a mam cas, skoro vzdy sa pristavim a pozeram sa na nich a je to strasne super. ak mam korunku tak dam. a vsimam si, ze ked sa takto pristavim, do troch minut je okolo mna skupina asi 10 ludi
@h8u nefandi si, len Strašná Souměrnost je na tvojej ulici Urbandi hrali hore vedľa Wagnera a En.dru hral oproti ČSOBčke hneď pod hodinami, jak je to pizza okno
@matheusko tuto v Brne sa to pokúsili zakázať, lebo (ako povedal primátor) "Brno není New York ani Paříž a pouliční hudebníci jsou obtěžujíci svým verklíkováním"
dopadlo to tak, že v deň, keď vyhláška nadobudla platnosť, sme šli na veľký happening do ulíc, protestovali a hrali sme na všetko, čo sme mali
a zasa sa tu môže hrať
napr v Skopje magistrát /či čo tam majú/ platí pouličným umelcom, aby mohli v uliciach vytvárať atmosféru takže sú tam na každom rohu.
@h8u tak to môžem aj ja povedať, že to je moja ulica, keď pôjdeš furt rovno, len inam rovno, tak prídeš odtiaľ k nám ("pořád rovně a pak se zeptejte!" )
ja ich zasa všetkých poznám a pijem s nimi pivo! HA! (kks, učiť sa musím, tak mi jebe a píšem pičiny)
@grietusha inak ty ak byvas niekde na konecnaku co sa mi zda ze hej, tak fakt je to aj tvoja ulica a tiez sa musim ucit preto pisem picoviny ale uz sa naozaj idem
a teraz mi napadlo.. my sme v podstate susedy!
@h8u pri Konečňáku som "bývala" pred dvomi rokmi (bývala... haha. prespávala u svojej kamarátky tri mesiace, lebo som nemala peňáze na nájom ) teraz som iným smerom od čáry, o dosť bližšie
Zaujímavá téma, ja osobne by som predviedol niečo čo zaujme pozornosť. Málokedy som sa na ulici zastavil u niečoho čo sa dá vidieť denne. Vždy to boli ľudia s rôznymi talentami. Ale predsadiť sa určite dá aj s všedným vystúpením (gitara, spev) ak ti to ide. Tiež by malo byť nepísaným pravidlom, ak ťa človek zaujme až tak že sa zastavíš, daj mu aspoň nejaké drobné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
moji kamaráti veľmi často hrávajú. a toto leto sa aj ja chystám si ísť dakam zahrať, lebo sa chystáme taká muzikálnejšia grupa stretnúť počas cestovania, takže si pár dní asi buskingom skrášlime
» busking.cz/...
z mojich takých naj buskovacích kapiel je jednoznačne Urband:
zbožňujem en.dru:
a aj napr. strašná souměrnost mali svetlé chvíľky
a však aj taký Dub FX si rád vyjde do ulíc
nerozprávam teraz o verklikárskych ľuďoch, ktorí budú´hrať non stop to isté alebo zúfalo píšťať do píšťalky v podchode a za čo i len trochu vyšší obnos si pôjdu zháňať piko.
normálne rozprávam o hudobníkoch, ktorí hrajú aj takto. napr. hore spomínaný Urband sa preslávil (tu v Brne) práve týmto a teraz je vypredané všetko, kam idú hrať, pretože ich ľudia proste zbožňujú.
poznám kapely, čo sa dali takto dohromady. jeden Austrálčan (ktorý tu učil angličtinu), chodil hrávať na gitare svoje veci (bol fakt vynikajúci pesničkár) a jeden môj kamarát šiel okolo, pristavil sa k nemu, začali hrať spolu a potom spolu tak trošku dosť pokoncertovali, dokonca aj na pár festivaloch
snáď sa tu nájde niekto kto mi bude vedieť o tom povedať viac
sorry, že ti sem dávam dojmy, viem, že to je úplne nikam nesmerujúce, len proste mi zo začiatku bolo sympatické veľmi, že by tu bola diskusia o buskingu a zrazu zistím, že autor vlastne chce len sedieť a čakať na pečené holuby.
@grietusha musím sa ti mrknúť na blogy, mám chuť prečítať si nejaké epic zážitky lebo ma uspáva lexikológia!
s ňu si moc nezačínaj, ona je adminka, bude sa ti pomstiť :ehm:
v @25 máš odpoveď
-
» www.staremesto.sk/sk/content/voln...
@matheusko tuto v Brne sa to pokúsili zakázať, lebo (ako povedal primátor) "Brno není New York ani Paříž a pouliční hudebníci jsou obtěžujíci svým verklíkováním"
dopadlo to tak, že v deň, keď vyhláška nadobudla platnosť, sme šli na veľký happening do ulíc, protestovali a hrali sme na všetko, čo sme mali
a zasa sa tu môže hrať
napr v Skopje magistrát /či čo tam majú/ platí pouličným umelcom, aby mohli v uliciach vytvárať atmosféru takže sú tam na každom rohu.
ja ich zasa všetkých poznám a pijem s nimi pivo! HA! (kks, učiť sa musím, tak mi jebe a píšem pičiny)
a teraz mi napadlo.. my sme v podstate susedy!