Mám jednu fotku na ktorej kvôli slnku nie je vidieť ľuďom poriadne do tváre... chcela by som sa opýtať či existuje nejaký program, ktorý dokáže tie tváre zosvetliť, teda aby ich bolo vidno? Dá sa to?
ono skoro každý program kde sa dajú upravovať obrázky a je aspoň trochu lepší než paint (skicár) by to mal vedieť. hľadaj niečo ako úprava jasu a kontrastu (hue & saturation).
neviem presne ako tá fotka vyzerá ale z toho čo hovoríš mi vychádza že je asi časť so slnkom príliš svetlá, a kvôli automatickej silnej clone je zvyšok (a teda aj tváre) tmavý.
budeš chcieť označiť tie tmavé časti, zvýšiť im trochu jas, ALE AJ kontrast, inak budú rovnako nerozoznateľné, len svetlejšie - ten kontrast je to čo im dodá na rozoznateľnosti)
tak či tak ... photoshop nie je nejaky obyčajný program a pre jednu úpravu sa neoplatí sťahovať polgigový program .... a myslím si, že by si to zvládla aj v microsoft picture manager s tým kontrastom a jasom ... či take ani nemas?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
ono skoro každý program kde sa dajú upravovať obrázky a je aspoň trochu lepší než paint (skicár) by to mal vedieť. hľadaj niečo ako úprava jasu a kontrastu (hue & saturation).
neviem presne ako tá fotka vyzerá ale z toho čo hovoríš mi vychádza že je asi časť so slnkom príliš svetlá, a kvôli automatickej silnej clone je zvyšok (a teda aj tváre) tmavý.
budeš chcieť označiť tie tmavé časti, zvýšiť im trochu jas, ALE AJ kontrast, inak budú rovnako nerozoznateľné, len svetlejšie - ten kontrast je to čo im dodá na rozoznateľnosti)
@linka71 skús photofiltre studio, napr. cez stahuj.cz alebo potom picassa, alebo photoscape....
DDD TO JE FÓR DD