Naozaj sa do tohto nevyznam,preto sa pytam,da sa fotit zo zrkadlovkov bez objektivu?chcem totiz zrkadlovku,ale su dost drahe...viete niečo dobré poradiť?Ď.
jžš ale fakt.. @2 má pravdu -.-" niekedy si zrkadlovky kupovali iba tí, ktorí naozaj milovali fotenie a chceli sa s tým v živote nejako uplatniť... dneska má zrkadlovku každý magor, ktorý ani nevie čo to zrkadlovka vlastne je... a potom na nej fotí na automatike alebo tí lepší aj bez objektívu! (ach)
a nie, bez objektívu sa fotiť nedá! -.- to by si snáď mala vedieť pani fotografka...
Mne až dnes po prečítaní tohto fóra prvýkrát napadlo skúsiť to bez objektívu, hoci som o výsledku mal jasnú predstavu, ale.. foťák mi to bez objektívu nedovolil
Dá sa fotiť. Prečo by sa nedalo. Uzávierka sa otvorí a foťák "cvakne". To, že fotka bude iba čistá beloba a nič iné je jedna vec a druhá vec, že sa Ti dovnútra dostane prach a nečistoty, resp. vlhkosť a potom to len začne robiť krásne fotky.
Veľa muziky za málo sú pevné 55ky. Skvelá svetelnosť a vynikajúca cena, pri Canone okolo stovečky.
Sukmenovci vravia pravdu! Bez objektivu sa fotit neda. A najskorej si odpovedz na otazku, co chces fotit. Ci chces mat fotky z koncertov, party party alebo robit portrety, zivit sa tym alebo co. Potom si povedz kolko penazi na to chces minut. ODpocuram cim najlacnejsie telo vsetko zavisi od objektivu, bez ktoreho sa samozrejme fotit neda. Objektivy si drahucke, ale ako to s nimi krasne foti! A odpocuram na uplny zaciatok kompakt. Je to aj spratnejsie, lacnejsie a kompaktnejsie A ak si sa predsa len rozhodla pre zrkadlovku, tak odporucam kupit ich samostnatne, sice ak si kupis set tak zistis, ze ten objektiv ti nebude stacit, lebo je univerzalny ale tak to je uz kazdeho vec
Ale neodpustim si, ak si chces kupit zrkadlovku len preto, lebo chces fotit ozranych priatelov a alkoholove zury, bude ti bohate stacit fotak na mobile
Lebo kazdy vidi pro vysledky a mysli si ze ked si kupi dnes zrkadlovku, ktorá oproti davnejsim dobam stoji teraz skoro ako lepsi kompakt tak bude robit paradne snimky, opak je však pravdou.
a neviem, či by som si kupovala zrkadlovku za min. 600€ kvôli tomu, aby som mala ako-tak kvalitné "autoportréty" lebo čo sledujem, tak fotky o zrkadlo so zrkadlovkami stále pribúdajú
Najlepšie je, keď úplný amatéri a maturanti idú kupovať drahé zrkadlovky za stovky euráčov. Úplne zbytočná kúpa. Asi väčšina ľudí si myslí, že zrkadlo fotí samo. I keď na automat fotí ale aj kvalita je potom taká.
Ja mám moje zrkadlo pol rok. Pred tým som mal skoro všetko, čím sa dá spraviť digitálna fotka. Od foťáku v Sony Ericsone k530 (na mobil a tú dobu celkom solídne), potom cez dve mydlové krabičky (Olympus - najväčší grc, čo som mal v rukách, potom Samsung), asi dva roky dozadu som kúpil od kamoša za babku ultra zoom Olympus C720 (x ročný foťák, až na CF karty to celkom šlo) a až teraz prišlo na zrkadlo. Ako tak počítam, tak cca po 5-6 rokoch, čo som amatérsky začal fotiť. Čudujem sa, že tu takýto ľudia nejdú kupovať Nikony D3s alebo Marky od Canonu. I keď na to raz dojde.
Tak na tomto som sa veľmi teraz zasmial toto robí to že su zrkadlovky tak cenovo dostupné ! niekto si kúpi zrkadlovku a ani nevie nič o clonovom čisle , citlivosti ISO alebo nevie ani čo je to rýchlosť uzávierky poznám takých ja som tri roky fotil s malým kompaktom a žmíkal som z neho maximum a aj to som sa potom bál prejsť na zrkadlovku - ale nebanujem, baví ma fotiť a dosť sa tomu venujem. Inak bez objektívu ti to odfotí pri svetle len bielu stranu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
s cim by si fotila?
a nie, bez objektívu sa fotiť nedá! -.- to by si snáď mala vedieť pani fotografka...
toto je moja tvár ktorú som pre teba práve zrkadlovkou bez objektívu odfotil:
ja viem, som fešák
Mne až dnes po prečítaní tohto fóra prvýkrát napadlo skúsiť to bez objektívu, hoci som o výsledku mal jasnú predstavu, ale.. foťák mi to bez objektívu nedovolil
Veľa muziky za málo sú pevné 55ky. Skvelá svetelnosť a vynikajúca cena, pri Canone okolo stovečky.
Ale neodpustim si, ak si chces kupit zrkadlovku len preto, lebo chces fotit ozranych priatelov a alkoholove zury, bude ti bohate stacit fotak na mobile
Tebe zrkadlovka do rúk nepatrí, veď to je zneuctenie!!
Ja sa asi rozplačem, ešte raz niekto povie, že fotiť môže každý... no nemôže, príklad je tuto hore!
a neviem, či by som si kupovala zrkadlovku za min. 600€ kvôli tomu, aby som mala ako-tak kvalitné "autoportréty" lebo čo sledujem, tak fotky o zrkadlo so zrkadlovkami stále pribúdajú
Ja mám moje zrkadlo pol rok. Pred tým som mal skoro všetko, čím sa dá spraviť digitálna fotka. Od foťáku v Sony Ericsone k530 (na mobil a tú dobu celkom solídne), potom cez dve mydlové krabičky (Olympus - najväčší grc, čo som mal v rukách, potom Samsung), asi dva roky dozadu som kúpil od kamoša za babku ultra zoom Olympus C720 (x ročný foťák, až na CF karty to celkom šlo) a až teraz prišlo na zrkadlo. Ako tak počítam, tak cca po 5-6 rokoch, čo som amatérsky začal fotiť. Čudujem sa, že tu takýto ľudia nejdú kupovať Nikony D3s alebo Marky od Canonu. I keď na to raz dojde.
» go-elektro.sk/2017/05/04/zrka...