kamoška, čo sa do fotenia sakra vyzná a fotila aj moju avatarovku, ti odkazuje, že sa síce do canonov nevyzná (je nikoňáčka), ale že si máš kuknúť www.ephoto.sk a recenzie na tom portáli
podla toho na co... pre sukromne, amaterske, vsestranne, pekne fotky staci ku 99 percent 1100, a k tomu radsej lepsi objektiv, alebo doplnky ako stativ, externy blesk...
@matheusko je uplne jedno ci kupis rok alebo dva roky stare telo. Pokial tam mas setovy objektiv, stale to robi na hovno fotky. Aj taky niekolko rocny (myslim ze 3-4) eos 1000d vie robit kvalitne fotky ak si tam das poriadny objektiv.
Kazdopadne medzi Canonom a Nikonom su urcite rozdiely. Podla mna Canon robi na hovno fotky po tme, no za dobreho osvetlenia sa na tie farby Nikon nechyta ani nahodou.
@tommyhot ... jj, prednostou je pre mna u 600vky vyklapaci displej Aj ked ho vela ludi z roznych dovodov na fotoaparate nechce, ja som si nan v dolnej triede zrkadloviek, pri SLR-like a vrchnej triede kompaktov zvykol.
-
Rodokmen horeuvedenych zrkadloviek:
EOS 450 D (2008) > (prva vetva) EOS 1000 D (2008) > EOS 1100 D (2011) > (bez nastupcu)
EOS 450 D (2008) > (druha vetva) EOS 500 D (2009) > EOS 550 D (2010) > EOS 600 D (2011) > (bez nastupcu)
-
Ako bolo povedane objektiv je dolezitejsi ako telo. Ale aj telo si treba dobre vybrat. V "batohu" budes nosit oboje :p
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
aj tak potom všetko závisí viac menej od objektívu
(pri týchto dvoch isto)
takže by som volila podľa ceny, čož z toho vyhráva 1100D
kamarat ho ma a mne sa tiez paci
(preto nechápem moc rozhodovanie medzi týmito, keďže prakticky 550D sa robil do konca roka 2010 a 1100 sa robí od začiatku 2011)
Ale ináč je to jedno, radšej investuj do objektívov, alebo pridaj a kúp aspoň 60D
Kazdopadne medzi Canonom a Nikonom su urcite rozdiely. Podla mna Canon robi na hovno fotky po tme, no za dobreho osvetlenia sa na tie farby Nikon nechyta ani nahodou.
-
Rodokmen horeuvedenych zrkadloviek:
EOS 450 D (2008) > (prva vetva) EOS 1000 D (2008) > EOS 1100 D (2011) > (bez nastupcu)
EOS 450 D (2008) > (druha vetva) EOS 500 D (2009) > EOS 550 D (2010) > EOS 600 D (2011) > (bez nastupcu)
-
Ako bolo povedane objektiv je dolezitejsi ako telo. Ale aj telo si treba dobre vybrat. V "batohu" budes nosit oboje :p