Dobrý večer, vyhliadla som si zrkadlovku Canon EOS 1100D + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 DC III, stojí okolo 350e chcela by som sa spýtať ,či s ňou má niekto skúsenosť a aká podľa vás je.
Tý,ktorý sa v zrkadlovkách trocha viacej vyznajú vedeli by ste mi p
A musi to byt zrkadlovka? za cenu okolo 400€ kupis Panasonic FZ200 a s tym schovas do vacku vacsinu lacnych zrkadloviek a nemusis kupovat drahe objektivy
ja suhlasim s @diablo7 načo to tlačiť do lacnej zrkadlovky, budes si kupovat objektivy a pod? ja mam ultrazoom Lumix FZ62 a som maximalne spokojna, mozes si tiež automaticky nastaviť veci, dokupiť filtre a mozem povedat, ze robi krajsie zabery ako niektore zrkadlovky, ale to je mozno v človeku... že ten dotyčný s tym nevie fotiť...
Ja sa nechcem nejako chváliť, ani nechcem, aby to vyznelo nejako namysleno, ale osobne si o sebe myslím, že fotiť viem docela dobre. Netvrdím že to nutne musí byť zrkadlovka, ale táto sa mi docela páči.
1100c je uplne v pohode aj s tym objektivom, kup si ju, budes spokojna. na reci aby si nekupovala zrkadlovku nereaguj, ten fotak patri medzi zrkadlovky pre zaciatocnikov, ak si nastavis rezim fotenia auto, nic viac nemusis nastavovat, len jednoducho cvakas ako s obycajnym kompaktom, akurat ze fotky budu o 1000% lepsie oproti kompaktu vdaka velmi velkemu snimacu (v porovnani s beznymi kompaktmi).
naco jej nukate kompakty ked chce zrkadlovku? mozno napr. kompakt uz ma a chce skusit nieco ine....ja si tiez v buducnosti chcem kupit zrkadlovku, kompakt mam relativne slusny, ale rozdiel tam poznat je...na take bezne fotenie z vyletov a pod. jasne staci vacsinou kompakt, ale v mnohych situaciach ma to stve, ze by som rada urobila kvalitnejsiu fotku...
ked uz do toho mam investovat par stoviek eur a zaroven sa chcem naucit aj lepsie fotit, tak zrkadlovka bude lepsia volba...aj ked jasne, bude to vacsia investicia s tymi objektivmi, no najlacnejsia zrkadlovka nemusi znamenat hned ze je to shit...videla som fotky z jedneho z najlacnejsich canonov a vyzeraju uplne genialne, urcite vacsina ludi by to z toho fotoaparatu nevytrieskala...len teraz maju vsetci niekde vsugerovane ze ked si chce niekto kupit zrkalovku tak je to pre to aby sa s nou fotil o zrkadlo
@lenuli zalezi ci chce fotky ukladat do PC alebo ich chce dat aj na papier alebo platno. Lebo ked chcem ukladat do PC a chcem super kvalitu tak idem do zrkadlovky ale ked chcem tlacit na papier tak si kupim fotak za 150€ a nikto to nespozna samozrejme v urcitom ramci formatov
Objektiv je v pohode, ak sa ti zdaju fotky malo ostre, nastav v menu v profile Standard OSTROST napriklad na 6 (ale neprehanaj to) v menu fotoaparatu (neviem presne kde to je vo fotaku, ale bud v navode alebo niekde na foto-forach to najdes) - fotky budu ovela ostrejsie. Samozrejme davaj pozor, aby foteny objekt bol spravne zaostreny.
@hopedieslast to som nemyslela na teba, že by si nevedela fotiť to bol len príklad ja len vravím, že to je dosť o finaciach a už ked ma človek zrkadlovku, tak je škoda nevytrieskať z nej všetko, čoho je schopná
tak prajem vela zdaru pri kupe a vela svetla a pekných záberov
vsak kup ale ziadna zrkadlovka nespraví za teba dobre fotky sama
1100D sa mi nepaci vôbec, radsej 1000D , kup radsej 500D a a od toho vyššie rady, priplatíš možno necelú stovku a máš to oveľa lepšie pripadne potom nikon d3100, 5100...
@zeck by som chcel vidiet cloveka co to ma tak nastavene ten profil je najlepsie nechat standartny a dorobiť v PC potom, lebo to strasne silno doostruje, kontrastuje a pod. nieje to dobre vyvazene. Max. teda 1-2+.
Ja som kompakt mala.Bohužial sa mi s ním podarila taká 'menšia' nehoda a skončil na zemi - pokazený. Až na túto záležitosť bol perfektný, ale v niektorých situáciách nestačil, nefotil tak, ako by mal alebo teda ako som chcela ja. Chcem niečo viacej.
Lumix má spolužiak, fotí pekne ale povedala by som, že zhruba len tak ako fotil ten môj, ak nie horšie.A celkovo sa mi Lumix nepáči, ani sa mi s ním dobre nefotilo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Ja sa nechcem nejako chváliť, ani nechcem, aby to vyznelo nejako namysleno, ale osobne si o sebe myslím, že fotiť viem docela dobre. Netvrdím že to nutne musí byť zrkadlovka, ale táto sa mi docela páči.
@5 , @diablo7 ja Lumix nechcem.
Co konkretne chces s tou zrkadlovkou robit? Nieco specialne? Alebo co ta oslovilo? Lebo inak sa celkom priklanam k @diablo7 ...ma v podstate pravdu..
naco jej nukate kompakty ked chce zrkadlovku? mozno napr. kompakt uz ma a chce skusit nieco ine....ja si tiez v buducnosti chcem kupit zrkadlovku, kompakt mam relativne slusny, ale rozdiel tam poznat je...na take bezne fotenie z vyletov a pod. jasne staci vacsinou kompakt, ale v mnohych situaciach ma to stve, ze by som rada urobila kvalitnejsiu fotku...
ked uz do toho mam investovat par stoviek eur a zaroven sa chcem naucit aj lepsie fotit, tak zrkadlovka bude lepsia volba...aj ked jasne, bude to vacsia investicia s tymi objektivmi, no najlacnejsia zrkadlovka nemusi znamenat hned ze je to shit...videla som fotky z jedneho z najlacnejsich canonov a vyzeraju uplne genialne, urcite vacsina ludi by to z toho fotoaparatu nevytrieskala...len teraz maju vsetci niekde vsugerovane ze ked si chce niekto kupit zrkalovku tak je to pre to aby sa s nou fotil o zrkadlo
ešte som sa rozhodovala medzi Nikonom neviemkolkátkou, ale Canony sú určite prehladnejšie a mne sa zdajú aj krajšie
keby som mala možnosť, zase idem do 1100, ale kúpim si lepší objektív
tak prajem vela zdaru pri kupe a vela svetla a pekných záberov
1100D sa mi nepaci vôbec, radsej 1000D , kup radsej 500D a a od toho vyššie rady, priplatíš možno necelú stovku a máš to oveľa lepšie pripadne potom nikon d3100, 5100...
@zeck by som chcel vidiet cloveka co to ma tak nastavene ten profil je najlepsie nechat standartny a dorobiť v PC potom, lebo to strasne silno doostruje, kontrastuje a pod. nieje to dobre vyvazene. Max. teda 1-2+.
(POZOR! Tato veta ma hlbsi vyznam! Precitat este raz!).
Lumix má spolužiak, fotí pekne ale povedala by som, že zhruba len tak ako fotil ten môj, ak nie horšie.A celkovo sa mi Lumix nepáči, ani sa mi s ním dobre nefotilo.