neviem kolko stoja tie, ktore si hore dala, ale frajerka ma pentax k-x » www.pixmania.sk/sk/sk/7178153/a... akurat inej farby a pracuje sa s nim luxusne
Nikon má lepšie vykresľovanie pri vysokých hodnotách ISO. To je podľa môjho názoru asi jediný normálny rozdiel medzi podobnými Nikonmi a Canonmi. No však ja by som skôr siahol po Canone lebo si myslím že celková kvalita je tam omnoho lepšia. Canon má aj niektoré objektívy lacnejšie a lepšie.
Tiež som sa rozhodovala medzi tými dvoma. Vybrala som si Nikon. Čítala som recenzie, porovnávala a tak... pár dní som tým zabila a Nikon je podľa mňa výhodnejší. Ale kúpim ho až v septembri, musím najprv v lete na brigádu...
Prečo by mali ísť ceny hore len u Canonu ? Japonci vyrábaju plošné spoji, všetky elektornické súčiastky a tie máš v každej zrkadlovke, nie to vôbec o výrobcovy. To íste máš napr. s oblečením, vyrobia v Čine, dovezú do Nemecka, tam dajú značku a predávaju na Slovensku .
Nikon ma trochu lacnejšie profi teĺa, tam sa mi zdá lepší výber ak by som sa pozrel na d300 napr. D3100 je len vynovený D3000 a je to stále amatérske zrkadlo, oproti tomu je 550 o 1-2 triedy lepší. Prípadne ako bol hore spomenutý D5000 prípadne si kúp teraz nový model 600D !
Canon má taktiež lepší výber objektívov a sú aj oveľa lacnejšie, napr. tak si len porovnaj 50mm f1.8 Prípadne za tú cenu bazárovú D90, alebo popozeraj po 60D, možno niekde nájdeš lacnejší kus .
550 vyhrava..tiez som zvazovala jeho kupu ale nakoniec som sa rozhodla pre nikon d90 a som spokojna nemenila by som..ale keby som si mala vybrat ktory z tychto dvoch tak beriem ten canon
Podľa mňa je určite lepší NIKON za každú cenu. V tomto článku máš popísane všetky výhody a nevýhody Nikon zrkadloviek, podla mňa neni o čom
článok: » go-elektro.sk/2017/05/04/zrka...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
U tohto Canonu sa mi nepáčia zbytočne veľké Mpx na (o niečo) menšom CMOS snímači ako má ten Nikon.
Ale každopádne nemyslím si, že Canon je zlá značka, ja skôr preferujem aj tak Nikon.
Ja fičím na Canonoch a za Nikon by som nemenil.
Canon má zničené všetky továrne v Japonsku
ale Nikonu ich pár zostalo
Nikon ma trochu lacnejšie profi teĺa, tam sa mi zdá lepší výber ak by som sa pozrel na d300 napr. D3100 je len vynovený D3000 a je to stále amatérske zrkadlo, oproti tomu je 550 o 1-2 triedy lepší. Prípadne ako bol hore spomenutý D5000 prípadne si kúp teraz nový model 600D !
Canon má taktiež lepší výber objektívov a sú aj oveľa lacnejšie, napr. tak si len porovnaj 50mm f1.8 Prípadne za tú cenu bazárovú D90, alebo popozeraj po 60D, možno niekde nájdeš lacnejší kus .
Alebo 60D?
porovnavaj eos 1000/1100 s N3100.
alebo eos 550/600 s N 5000 a to je stary model, coskoro pride novy teda ked uz neni. nepozeram to tak, mam vyssiu triedu
článok: » go-elektro.sk/2017/05/04/zrka...