kolko mate kazov ? alebo nieco so zubami ..su tu taki ako ja co nemaju este ziadny ? da sa prezit cely zivot bez kazu ? je to mozne ? ..v poslednej dobe vsetci okolo mna maju problemy so zubami je to katastrofa a mna chyta panika
da sa, mne vcera zubar vrtal moj druhy kaz v zivote, ale aj ten bol len povrchovy, takze teraz machrujem ze som si nechala vrtat do zubu bez injekcie tiez sa mi inac nekazia zuby ani nic, bud len rada
a panika z toho, ze ty si zdrava a ostatni nie? wtf?
@bangbangboom newtfkuj ja som rda ze som zdrava len vidim ako to vsetkych boli a kolko penazi vrazaju do zubov ..ja sa o ne dost staram ale ked vsetci tvoji kamosi chodia s opuchnutymi hubami a stale jajkaju tak rozmyslam ci sa da byt bez kazu cely zivot ;;
Pravidelne každý rok v lete mi zubár robí generálnu opravu ústnej dutiny, priemer je 6-7 kazov. Zuby si čistím pravidelne, no nový kaz každý mesiac ma deprimuje. Oriešky a iné tvrdé veci som už pár rokov nejedol... nemám s čím.
ako mala som mala vela kazov, ale u mna to bolo tym, ze som si nevedela dobre cistit zuby, po poslednom kaze (v 10 rokoch) som si ale na seba dupla, zuby zacala cistit kefkou poctivo a odvtedy nic. dokonca som rok chodila s prasklinou v zube a aj tak nic. jedine, s cim mam problem je plak...
chodil som ku starej zubarke- paradne krasne zuby , prisiel som k novej a ma dojebala ci mi nejebe ze mams etko dokazene ,. takze teraz mam ale cca 10-15 zubov v poriadku a odtatne mam zablombovane na bielo jak kralis + dve hnusne strieborne plomby jak kktisko :}
my máme v rodine problémy so zubami, môžem si ich drhnúť, koľko len chcem .. a aby toho nebolo dosť, na základnej sme mali hroznú zubárku .. teraz to bude rok, čo som u novej a už mi musela tri staré plomby vyvŕtať a vyťahovať nervy - teda ten tretí zub mi bude ešte v auguste dorábať .. peklo toto ..
@orphanka Ja nemám žiadny kaz... Myslím že to je možné, byť celý život bez kazu... Mám zatiaľ len 15, ale som presvedčení, že nikdy v živote nebudem mať kaz...
Ale mám trocha krivé zuby, a zubárka povedala, že aby sa mi nevytvoril kaz tak treba zubnu niť, a už ju chcem asi pol roka kupiť...
Už ju fakt niekedy kupim, zajtra... áno, zajtra ju na 100% kupim...
Idem si radsej aj teraz umyť zuby...
Nechcem mať kaz!
ja mam zuby uplne dojebane. same kazdy skurvevne a ten zubar mi tam kazdy krat najde aspon tri. su to hlavne stolicky. pravda je ze do zhruba 20 som si zuby skoro vobec necistil a tak som aj dopadol : ) teraz si ich uz mozem cistit kolko chcem a ajtak su uz oslabene kazivostou.
Jaa zatial nemam ziadny kaz v zivote som mal len raz kaz ktory mi zubar vyvrtal a zablomboval a od vtedy som uz kaz nemal. Hm mna zas trapy na chrupe ze mam dost spicate ocne zuby....
ja som si vždy drhol zuby, väčšinou 3 krát denne a mal som už kazov habadej aj tak, ale napriek tomu mi ešte v živote netrhala nič. Ale máme to v rodine docela dosť s tými zubami, všeobecne kazovosť a aj citlivosť... mňa zvyknú bolieť zuby aj ďasná aj keď mám všetko úplne v poriadku, čo vie riadne nasrať, aspoň keby som to mal ako "odmenu" za to, že sa o ne nestarám, ale takto je to fakt kruté . Ale dúfam, že ešte dlho dlho mi zostane to, že mi nikdy netrhala zub
ja mám strašne vela zaplombovyných zubov, a to si môžem zuby drhúť kolko chcem, ja mám veľmi slabú sklovinu + ich mám ešte aj krivé, takže ani medzizubnou kefkou sa nedostanem všade
Ale odkedy som pri mojej terajšej zubárke (cca 3 roky) tak mám omnoho lepšie tie zuby, musela mi asi polovicu po starom zubárovi prerábať + som mala ešte kazy ktoré mi on neurobil, lebo na to zvysoka sral
A injekciu som mala pri vŕtaní iba raz, to bolo keď mi vŕtala úplne predný, a dala mi ju až keď polku kazu vyvŕtala, a zistila že je hlbší ako sme si mysleli
ked mi isli davat strojcek bolo potrebne opravit vsetko aj tie ktore by mohli mat potencial sa pokazit tak vtedy som bola u zubarky asi tyzden vkuse a potom mi este aj 4 vytrhla boo to najhorsie obdobie mojho zivota
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
a panika z toho, ze ty si zdrava a ostatni nie? wtf?
To že sa staráš o zuby neznamená že ich o mesiac nebudeš musieť nahradiť
k zubarovi nechodim, mozno tak na bielenie pojdem
Ale mám trocha krivé zuby, a zubárka povedala, že aby sa mi nevytvoril kaz tak treba zubnu niť, a už ju chcem asi pol roka kupiť...
Už ju fakt niekedy kupim, zajtra... áno, zajtra ju na 100% kupim...
Idem si radsej aj teraz umyť zuby...
Nechcem mať kaz!
Ale odkedy som pri mojej terajšej zubárke (cca 3 roky) tak mám omnoho lepšie tie zuby, musela mi asi polovicu po starom zubárovi prerábať + som mala ešte kazy ktoré mi on neurobil, lebo na to zvysoka sral
A injekciu som mala pri vŕtaní iba raz, to bolo keď mi vŕtala úplne predný, a dala mi ju až keď polku kazu vyvŕtala, a zistila že je hlbší ako sme si mysleli
no a plómb mám 2
na to ž som cca 2 a pol roka nosila železo v ústach to nie je až také strašné myslím
www.emmi-club-slovensko.webnode,sk .