Takže, začalo to v utorok večer keď som si zohrieval večeru. Zohrial som si ju veľmi a nevedomky som zakusil do horúceho zemiaku. Vtedy ma veľmi rozboleli zuby a prestali asi až po pol hodine. Na druhý deň som cítil miernu bolesť zubov v mieste, kde som zakúsil do horúceho zemiaku ale dalo sa to vydržať. Na tretí deň ma vôbec zuby neboleli ale večer som išiel vonku do zimy a keď som prišiel dnu (do tepla) tak ma príšerne rozboleli zuby že sa to nedalo vydržať. Asi hodinu mi trvalo dokedy to nejako prestalo. Odvtedy som pozoroval že zuby majú veľmí prudkú reakciu na zmenu tepla. Stačí mi napiť sa studenejšieho čaju alebo najesť sa nejakého jedla, a zuby ma rozbolia na nejaký čas. V piatok som išiel k obvodnej doktorke a tá mi predpísala antibiotiká a keď by sa to do pondelka nejako nezlepšilo tak by som mal ísť k zubárke keďže sa prevdepodobne jedna o zápal. Dnes som si všimol že cítim v tých zubách akoby tep a tlak akoby som ich mal umrtvené a pritom ma bolia na dotyk. A ďalej som si všimol že predné zuby sa mi mierne kývu. Mám strach že môžem prísť o zuby (vypadnú mi) ... mal to už niekto alebo nemáte niekto s tým to skúsenosti ? .. ďakujem za odpovede ..
nestresuj, určite ti nevypadnú všetky zuby kľud, pekne pôjdeš v pondelok k zubárke, ona ti povie čo a ako a zuby ti zachráni, šak si mladý (teda ak máš 17 jak píšeš) tak prečo by ti mali zuby padať?
skús sa tieto dni vyvarovať takýmto prudkým zmenám tepla radšej
@alex458 a tiež som si všimol že odkedy beriem antibiotiká tak keď pôjdem vonku a prídem do tepla tak ma zuby zabolia len na max. 10min a predtým to bola aj hodina ... njn som doma odvčera celý týždeň sa tešíš na piatok a nakoniec len sedíš doma pred PC a hraješ GTA V
toto je normálna reakcia, máš tam asi kaz alebo dieru, ako dieťa som mal tieto bolesti a potom som pár krát navštívil zubára, ktorý mi zaplomboval veľa zubov, odvtedy mám občas bolesti, ale na druhý deň prejde. Kašli na otupováky lieky, choď rovno k zubárovi, na čistenie zubov asi môžem už zabudnúť, zvyčajne pri bolesti ma ešte viac bolelo, keď som drásal v ústach kefkou. @papapa111
mozes mat zapaly to je pravda. to ti potom urobia resekciu korenov a mas pokoj. akurat ze zuby ti po case odumru a vypadnu. alebo si len celkovo prechladnuty a reaguju na to zuby citlivejsie
@chlorofyl niesom prechladený a dnes ráno keď som vstal, tak mi bolo lepšie, neboleli ma zuby aj som zjedol raňajky ale potom som mal chuť na mandarínku, tak som si ju dal a zase ma rozboleli tak ako včera
ahojte .Pred pár rokmi som mal tiež veľmi zvýšenú citlivosť zubov. Z každého teplého, alebo studeného nápoja ma boleli zuby. Ja som ale ku zubárke nešiel pretože robím najprv všetko preto aby som nemusel navštíviť lekára. Na internete som si pohľadal niekoľko produktov na zvýšenú citlivosť a po čase sa to zmiernilo. Dnes už môžem jesť aj piť bez toho aby som si dával pozor či to je teplé alebo studené. Ak máš čas skús si aj ty pohľadať niečo na internete . Priložím ti jednu stránku kde majú dobré produkty » www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/... a s týmto kupónom ti to spraví aj lepšiu cenu.
btw aby ste boli v obraze, včera som navštívil zubára, povedal som mu že aký mám problém a on hneď spplašene mi chcel vybrať nerv zo zubu v ktorom som mal plombu, nedal som pretože ten zub je v prede a viem, že by sa mi časom rozpadol. Prehovoril som ho, nech spraví niečo iné a tak mi dal tam liečivú vložku... prebehol deň a problémy takmer prestali, kľudne môžem ísť von na zimu aj sa napiť studeného nápoja ... no rozmýšľal som, že zmením zubára, predsa keď bez rontgenu a vyšetrení hneď mi ide vyberať nerv, tak nepôsobí veľmi kvalitne ... čo si otom myslíte ? kebyže ho neprehovorím, nech mi spraví niečo iné, tak do 3 rokov by sa mi rozpadol predný zub ...
a ďalej mám ako 17 ročný vytrhnutý jeden zub trvalý zub dolnú ľavú šestku kvôli jeho zásluhe, keď mi vytiahol nerv zo zubu ktorý ma ani tak silno nebolel a časom sa mi rozpadol a tak ho musel ťahať ... a myslím že to stačílo len preliečiť antibiotikami lebo to bol podobný prípad ako teraz čo ma boleli zuby
jo mal by si ho zmeniť, skús pohľadať nejakého lepšieho, v 17 mať zuby vytrhnuté je trošku moc, akože keby bol závažný problém tak nehovorím, ale väčšina zubárov vyskúša všetko a až potom ked nevýjde tak zuby trhajú
a je fajn, že si ho presvedčil
@papapa111 tot mas akeho zubara? mi evokuje mojho byvaleho zubara DOKTOR MUDR. KRALOVIC vo VRAKUNI. prijebany sedlacky kokot ktoreho by som mohol dat kludne na sud za to ze mi odignoroval zapal v dasne a zbytocne mi odhnil zdravy zub. vymen zubara urcite. ale ci najdes dakoho schopneho ti neviem povedat. takmer kazdy zidak len na penaze kuka a tvoj chrup mu je u prdele
Vieš lepšie co ti je. Vyzera amatérsky. Mne zubár vždy čistil a vrtal, plomboval. Odlamovali sa mi zuby a tak tvorili diery. Neskôr mi dal plomby na všetky zadné. Raz mi po čase dačo zo zuba vypadlo, aj sa mi lámali, ale ukrutne bolesti nemal. Mňa vzdy boleli ďasná, zuby mi rástli príliš veľké a do kriva. So zubárom som spokojný. Teraz som ho už asi 3 roky nenavstivil. Keď vidím koľko niektorí ľudia platia za jednu stovky eur, za život som tam zanechal max 100.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
skús sa tieto dni vyvarovať takýmto prudkým zmenám tepla radšej
@papapa111 vidíš, nechod vonku hraj gta
@chlorofyl niesom prechladený a dnes ráno keď som vstal, tak mi bolo lepšie, neboleli ma zuby aj som zjedol raňajky ale potom som mal chuť na mandarínku, tak som si ju dal a zase ma rozboleli tak ako včera
@savvym
@chlorofyl
btw aby ste boli v obraze, včera som navštívil zubára, povedal som mu že aký mám problém a on hneď spplašene mi chcel vybrať nerv zo zubu v ktorom som mal plombu, nedal som pretože ten zub je v prede a viem, že by sa mi časom rozpadol. Prehovoril som ho, nech spraví niečo iné a tak mi dal tam liečivú vložku... prebehol deň a problémy takmer prestali, kľudne môžem ísť von na zimu aj sa napiť studeného nápoja ... no rozmýšľal som, že zmením zubára, predsa keď bez rontgenu a vyšetrení hneď mi ide vyberať nerv, tak nepôsobí veľmi kvalitne ... čo si otom myslíte ? kebyže ho neprehovorím, nech mi spraví niečo iné, tak do 3 rokov by sa mi rozpadol predný zub ...
a je fajn, že si ho presvedčil