aj v NR,ale tam sa nedostanes(z 300 beru 25,co som pocul,a skusil by som racej BA),potom este v ruzomberku,ale nestoji to za nic... a ak chces byt novinarka,nepotrebujes nato skolu si myslim
a ešte k tej ba.. tam sa hlási tiež veľa ľudí a tam máš aj kamerovú skúšku.
Ak máš však dobré priemery zo strednej, tak by ťa mohli vziať do RK na Katolícku Univerzitu. Tam však musíš rátať s tým, že je to KATOLICKA Univerzita..
@delegatka hej,ale je lepsie ked mas tu skolu,aj vies pisat...ale myslim ze do BA neni problem dostat sa,newiem,ja som este na gympli:masmedia v tt sa mi zda pohode
@spomienky7 v tt teda skúsenosti nemám, ale s Nitrou zurnalistikou a Košicami masmedialna..ano... a o BA len o tej kamerovej skúške viem.
Ten RK by bola ešte dobrá voľba, ale čo viem, majú tam asi všetky prednášky POVINNE, (čo ja by som asi neprežila) a musia sa tam chodiť modliť na nejaké sústredenia... ale na to, aby ťa niekam vzali a mohla by si byť novinárka, ti pre začiatok postačí aj titul. Skús nejaký cuzí jazyk. Keď budeš vedieť dobre slovenský jazyk aj cuzdí a ešte k tomu budeš vedieť aj dobre písať, uchytíš sa
tak hej no, tiež som počula že žurnalistika ako škola je zbytočná, strašne rada na slovenčine píšem slohy a mám z nich jednotky tiež by ma bavil interiérový dizajn, ale tam treba talentovky na kreslenie a to ja ee, takže mi zostane na študovanie asi len právo
@ 14 , povinne prednasky v RK? a povinne modlenie na sustredeniach? kamoska tam koncila minuly rok bakalara a na prednasky ani nechodila (sice iny odbor, ale tiez FF fakulta). a vzhladom na to, ze je to skoro ateistka, tak modelnie u nej tazko .
@ 16 mas pocit, ze absolventov masmedialnej komunikacie nie je privela?
@ zuzuliatko7, vsak skus ten interierovy dizajn. kamosky sa podostavali na architekturu a podobne umelecke smery v pohode. a tiez hovorili, ze talentovky nespravia
Je to zvláštne. Strašne by som chcela ísť na žurnalistiku ale podľa toho čo tu všetko čítam sa mi zdá že viac menej píšete že je škola zbytočná...teraz neviem či ísť tam alebo skúsiť úplne inú školu a nakoniec ak to nevíde dá sa zamestnať aj ako novinárka bez školy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@owad masmediálna je aj v Košiciach na UPJŠ ale taktiež tam vezmú len nejakých 25 - 30 ľudí z 300...každý desiaty..
a @spomienky7 má pravdu v poslednej vete..ak chceš byť novinárka, nepotrebuješ na to školu
Ak máš však dobré priemery zo strednej, tak by ťa mohli vziať do RK na Katolícku Univerzitu. Tam však musíš rátať s tým, že je to KATOLICKA Univerzita..
» www.unipo.sk/filozoficka-fak...
odbor Masmedialne studia
je tu aj moznost ziskavat prax priamo v prvej internetovej studentskej televizii Medialka TV » medialkatv.sk/... ,kde pôsobím ako kameraman.
prešov - bordel, všeobecná pravda, k tomu netreba nič dodať.
NR - neviem, ale tie úplatky sú pravda - bordel
skús ČR
@spomienky7 v tt teda skúsenosti nemám, ale s Nitrou zurnalistikou a Košicami masmedialna..ano... a o BA len o tej kamerovej skúške viem.
Ten RK by bola ešte dobrá voľba, ale čo viem, majú tam asi všetky prednášky POVINNE, (čo ja by som asi neprežila) a musia sa tam chodiť modliť na nejaké sústredenia... ale na to, aby ťa niekam vzali a mohla by si byť novinárka, ti pre začiatok postačí aj titul. Skús nejaký cuzí jazyk. Keď budeš vedieť dobre slovenský jazyk aj cuzdí a ešte k tomu budeš vedieť aj dobre písať, uchytíš sa
@ 16 mas pocit, ze absolventov masmedialnej komunikacie nie je privela?
@ zuzuliatko7, vsak skus ten interierovy dizajn. kamosky sa podostavali na architekturu a podobne umelecke smery v pohode. a tiez hovorili, ze talentovky nespravia