Viete o nejakej zvláštnej psychickej poruche? Je podľa vás nejaký zaujímavá? Ktorá psychická porucha je najnebezpečnejšia pre ľudí v prítomnosti jedinca trpiaceho danou poruchou?
Trpíte nejakou poruchou alebo poznáte niekoho?
Nespomeniem si na názov, ale stretol som sa s takou poruchou, že trpiaca má nutkanie pridávať na internet svoje fotky s obrovským monoklom po bitke, a považuje to za niečo úplne normálne.
Ak ťa také zaujíma prečítaj si životopis Alberta Fisha.... to je jedna najväčšia psychická porucha.... a najnebezpečnejšia sa nedá popísať...nebezpečný je skôr komplex poruchy a povahy človeka...niekto môže mať paranoje a nechá si to pre seba, iný podpáli dom, lebo tam niekto na neho číha...
Depersonalizacia je podla mna cudesna. Aj ked, povedat o nejakej psychickej poruche, ze je cudesna, nie je celkom presne. Je to podla mna fascinujuce, ze co moze nejaka nestabilna hladina hormonov v mozgu vyvolat. Inak, ludia, co maju nejake psychicke vykyvy ci poruchy, dokazu uzasne tvorit, lebo z toho cerpaju muzu. Napriklad jedna znama taterka Zana Ni trpi depersonalizaciou a je fenomenalna umelkyna, taterka.
inak....Tourettov syndrom je neurologicky podmieneny ale zaujimave je na nom pre mna to, ze tiky velmi casto spocivaju v nadavani - vo vykrikovani nadavok a oplzlych slov a nedocitala som sa, ze preco su to prave nadavky, ale asi som len slabo googlila...ale aj tak je to zaujimave si myslim.
@willbebetter
V skutočnosti to nadávky bývajú len veľmi veľmi zriedkavo. Zväčša sú to len náhodne hlásky, slová, alebo ich časti. Teda existuje šanca, že medzi tými slovami budú aj nadávky, ale nie je to pravidlom.
Toto ochorenie tiež sprevádzajú rôzne náhodné a neuvedomované pohyby.
@ps102 jj jasne, o tych "pohybovych" tikoch vie asi kazdy ja som pozerala taky dokument o detoch s tymto ochorenim - ako podstupuju spolocnu terapiu a tam hovorili, akoby to bola bezna vec ze skoro kazdy casom zacne nadavat - jedno dieta to uz tak malo a rodicia ostatnych dvoch sa toho velmi bali.
ale samozrejme nie som ziadny odbornik
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
inak....Tourettov syndrom je neurologicky podmieneny ale zaujimave je na nom pre mna to, ze tiky velmi casto spocivaju v nadavani - vo vykrikovani nadavok a oplzlych slov a nedocitala som sa, ze preco su to prave nadavky, ale asi som len slabo googlila...ale aj tak je to zaujimave si myslim.
V skutočnosti to nadávky bývajú len veľmi veľmi zriedkavo. Zväčša sú to len náhodne hlásky, slová, alebo ich časti. Teda existuje šanca, že medzi tými slovami budú aj nadávky, ale nie je to pravidlom.
Toto ochorenie tiež sprevádzajú rôzne náhodné a neuvedomované pohyby.
ale samozrejme nie som ziadny odbornik
Prípadne tak známe OCD alebo trebárs aj BDD /Body dysmorphic disorder