Zvolávam všetkých fotografov, pseudofotografov a ľudí, ktorí tomu rozumejú viac ako ja...
ahojte, mám otázku ohľadom širokouhlej šošovky wide angle lens na nikon.. máte s tým niekto skúsenosti? pokiaľ áno, tak aké? a ešte - ak o tom niečo viete, je cena 27€ prijateľná ? vopred ď. za rady
Nuz nevidim produkt, tak sa k nemu nemam ako vyjadrit. Vkazdom pripade je 27 eur dost maly peniaztek na objektiv, a preto usudzujem ze sa nejedna o objektiv, ale len taku nejaku opticku hracku na kreativne fotenie ... Lensbaby je dobry tip
Po pravde som sa k sirokouhlym predsadkam nikdy nedostal. Mal som moznost pri vyssich kompaktoch (Nikon P5000 a neskorsie modely v rodokmeni), ale nemal som pocit ze by som podobne prislusenstvo potreboval. A tak sirokouhle predsadky vnimam skor ako prislusenstvo pre kompakty. Na zrkadlovky patria objektivy. (kyvajuci smajlo)
@matheusko s tým súhlasím..ale keďže sa k novému objektívu dostanem najskôr tak za 2 roky (a dovtedy budem fotiť setovým 18-55mm) tak si potrebujem nejako rozšíriť možnosti..
Ahoj, neviem či je to práve to najšťastnejšie riešenie pri rozširovaní obzorov by som skôr siahal na pevné objektívy a mierne použité nikoňácke 50ky alebo 35ky s 1.8f idú celkom lacno takže ak sa pošťastí priblížiš sa hádam aj k tým 27eurám (obrazne samozrejme)
Alebo potom pozrieť ešte staršie kúsky, ktoré sú cenami vážne prijateľné a chýba im viac menej len AF
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
@thrwtchr málo?
ak myslíš nejakú "šošovku", dajme tomu redukciu, tak tam asi tiež bude treba nejaká bližšia špecifikácia. možno myslíš lensbaby. tie sú také jasné.
*lacné
Alebo potom pozrieť ešte staršie kúsky, ktoré sú cenami vážne prijateľné a chýba im viac menej len AF