typek: 3 otazka je vlastne kluc vsetkemu, ale je vlastne nemozne ju vysvetlit, kazdy fizyk sa ju snazi vysvetlit do uplnosti no nikomu sa to nepodarilo, pochopit tie 3 otazky znamena pochopit vsetko zmysel vsetkeho preco tak je, kazda filozofia je filozofia, moje odpovede su mozno take tie tahanie za slovicka ale ajtak to ma zmysel
Co ak je to tak, ako vravia napriklad Budhisti? Podla nich existuje - teda je - iba jediny boh, my vsetci sme jeho sucastou, a hmota je len iluzia, ktoru vytvoril Boh, aby sme cez nu poznavali sami seba - teda opat Boha, nieco ako Matrix alebo obycajny sen.
Podla tejto filozofie by som mohol odpovedat takto:
1.existuje Boh
2.Boh existuje, aby existoval, lebo keby neexistoval, neexistovalo by nic a to by sa mi nepacilo
sonia: tvoj prispevok berie mojmu nazoru slobodu prejavu takze budem kritizovat hypo:1.existuje to co vzniklo z toho co existovalo 2.existuje to lebo to bolo vytvorene tym co existuje 3.existovat: byt tu a teraz (zmysel existencie vytvorit novu existenciu a prestat existovat)
Suhlasim s typkom... toto je nezmyselna filozofia bez vedeckych podkladov. Filozofovat je lahke a moze si kazdy mysliet aky je mudry, ale skuste seriozne studovat od zakladov matematiku, fyziku a podobne!! tam lezi pochopenie. A potom dristajte!
kazda filozofia je o niecom dokonca aj napr.:ci zaujima mravca z australie farba strechy nasho domu by sa dalo filozofuvat, aj ked odpoved bude asi jasna
pytal som sa na ich nazor a pritom nemusia mat ziadne poznatky absolutne ziadne len ma zaujimalo ako by odpovedali
xenomorph: ty by si ako odpovedal? aj ked asi vies ty tvoje vedecke poznatky,zaklady matematiky a pod.
a. ok beriem ze sa pytas na nazory, len niekt. veci ma vedia vytocit
b. to, ze kazda filozofia je o nieco, beriem len ked aj nic je nieco (a uz som sklzol do sparov tej vasej filozofie D)
c. otazky
1. Nie je oficialna definicia existencie. My matematici hovorime, ze objekt existuje, ak splna podmienky FOL (First-Order Logic), tzv. logiky prveho radu, co je zakladna logika matematiky priamo postavena na zakladnych matematicky nedokazatelnych axiomach, na kt. matematika stoji. Teda, aby som to trocha poludstil, v tomto zmysle existuju aj vsetky cisto abstraktne veci, napr. sucet cisel 1 a 1 ako cislo 2, integral nejakej funkcie apod., aj ked sa to nijak neda chytit, v celucickom vesmire neexistuje cislo 2 same osebe skratka tymto stylom by som prezentoval nazor za seba a ciastocne zrejme aj za matematikov.
A este sa ospravedlnujem ak som urazil nematematikov a nevedcov, nijak tymito ludmi nepohrdam ani sa necitim nadradeny nic podobne, ale este raz ta odkazujem na druhu polovicu bodu a. tohto prispevku
2. Podla mna, lebo to vzniklo, nieco vo Velkom tresku, nieco ako ta matematicka logika mozno az potom, ako sa to berie, ci to chces brat za vzniknute, az ked to ludia objaviili/vymysleli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
2. lebo tomu verime
3. nemam odpoved
Podla tejto filozofie by som mohol odpovedat takto:
1.existuje Boh
2.Boh existuje, aby existoval, lebo keby neexistoval, neexistovalo by nic a to by sa mi nepacilo
3.existovat znamena byt Bohom
pytal som sa na ich nazor a pritom nemusia mat ziadne poznatky absolutne ziadne len ma zaujimalo ako by odpovedali
xenomorph: ty by si ako odpovedal? aj ked asi vies ty tvoje vedecke poznatky,zaklady matematiky a pod.
2. Lebo sme povedali, že to existuje.
3. Existovať je byť.
Existencia je vlastnosť, ktorú sme pridelili niečomu, o čom si myslíme že existuje.
b. to, ze kazda filozofia je o nieco, beriem len ked aj nic je nieco (a uz som sklzol do sparov tej vasej filozofie D)
c. otazky
1. Nie je oficialna definicia existencie. My matematici hovorime, ze objekt existuje, ak splna podmienky FOL (First-Order Logic), tzv. logiky prveho radu, co je zakladna logika matematiky priamo postavena na zakladnych matematicky nedokazatelnych axiomach, na kt. matematika stoji. Teda, aby som to trocha poludstil, v tomto zmysle existuju aj vsetky cisto abstraktne veci, napr. sucet cisel 1 a 1 ako cislo 2, integral nejakej funkcie apod., aj ked sa to nijak neda chytit, v celucickom vesmire neexistuje cislo 2 same osebe skratka tymto stylom by som prezentoval nazor za seba a ciastocne zrejme aj za matematikov.
A este sa ospravedlnujem ak som urazil nematematikov a nevedcov, nijak tymito ludmi nepohrdam ani sa necitim nadradeny nic podobne, ale este raz ta odkazujem na druhu polovicu bodu a. tohto prispevku
2. Podla mna, lebo to vzniklo, nieco vo Velkom tresku, nieco ako ta matematicka logika mozno az potom, ako sa to berie, ci to chces brat za vzniknute, az ked to ludia objaviili/vymysleli
3.=1.
2-lebo to stvoril Boh? lebo energia nicoho sa premenila na hmotu? vyber si co chces...ja: je to proste tak. a ma to zaciatok a ma to koniec...
3-byt niecim v akejkolvek sfere a dimenzii. mat svojho tvorcu alebo nieco z coho to vzniklo
2. Existovať znamená byť a vnímať to. Život, smrť, Láska, strach, bolesť, štastie ak chceš aby to existovalo.
3. Byť vnímaný inými ľudni.