Svojho času som sa zaoberal satanizmom.Treba však povedať,že satanizmus ako taký je mimoriadne široký pojem zahŕňajúci rôznorodé myšlienky a prezentujúci rôzne výklady vecí.Takisto by som rád zdôraznil skutočnosť,že môj záujem o satanizmus pramenil zo skutočnosti,že táto téma je celkovo v spoločnosti veľmi tabuizovaná,navyše tento môj záujem bol sprievodný znakom mojej pubertálnej revolty voči svetu.Môj záujem bol len v rovine študovania textov rôzneho druhu,napríklad Satanskej biblie .Satanizmom som sa zaoberal v rámci rozširovania poznatkov z okultných vied.Jednoducho,chcel som vedieť viac. V rámci tohto samoštúdia ma najviac oslovili niektoré myšlienky z tzv. ateistického satanizmu a takisto aj luciferianizmu,hoci to satanizmus v podstate nie je.Opakujem niektoré myšlienky ma oslovili. Na záver by som podotkol len toľko ,že satanista NIE SOM !!
@krampus joj ako to zdôraznil. satanskú bibliu som tiež začala čítať, ale nejako som sa na to nemohla sústrediť. hovorím si, ak prečítam túto satanskú bibliu, musím i tú druhú. neviem prečo, asi pre ten protiklad akým sa nazývajú.
s luciferianizmom máš pravdu. Satanizmus, uctieva diabla, zlo, voľnomyšlienkárstvo, samostatnosť existencie... proste ako si povedal, je tam toho veľa. naproti tomu Luciferianizmus nevychádza z Lucifera v podobe Satana, ale v podobe archanjela. šíri osvietenstvo a vývoj ľudstva.
@krampus presne toto som chcela. co sa tyka toho uctievania diabla to nie tiez som sa začala zaoberať okultizmom a a tiež je to zo zvedavosti. niektoré myšlienky súvisia s mojím životom..a určite volnomyslienkarstvo a samostatnost existencie... no uctievania diabla a zla? asi nič...... mmm neexistuje niečo čo súvisí so znakmi satanizmu a nie je tam uctievaný diabol a zlo?
@chidori s tym luciferanizmom máš podla mňa pravdu
@sprejerka01 niektoré výrazy sú často pomýlené. ak chceš niečo satanistické, teda čo nosí toho nálepku, skús pentagram. nešíri vlastne zlo, ale ochraňuje od neho. pentagram slúži ako čarodejnícky predmet i pre bielu mágiu.
@sprejerka01 Som rád,že som splnil tvoje očakávania v súvislosti s tvojou anketou.
@chidori Pekne napísané.K tvojmu príspevku by som snáď len doplnil to ,že aby sa jednalo o satanistickú nálepku,malo by ísť o obrátený pentagram,najlepšie s hlavou bafometa.Pokiaľ sa jedná o pentagram s jedným cípom na vrchnej strane plne súhlasím s tvojim opisom.
@krampus Okultné vedy ma nikdy nenadchýnali, evokuje to vo mne zväčša pocity frustrácie a žasnutia nad tým do akých fantasmagorií to niektorí zanietení filozofovia, mystikovia a duchovne orientovaní spisovatelia dokážu dotiahnuť, ale keď už moja ex priateľka p otej knihe dychtila, nedá mi ju neprečítať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
s luciferianizmom máš pravdu. Satanizmus, uctieva diabla, zlo, voľnomyšlienkárstvo, samostatnosť existencie... proste ako si povedal, je tam toho veľa. naproti tomu Luciferianizmus nevychádza z Lucifera v podobe Satana, ale v podobe archanjela. šíri osvietenstvo a vývoj ľudstva.
@chidori s tym luciferanizmom máš podla mňa pravdu
@chidori Pekne napísané.K tvojmu príspevku by som snáď len doplnil to ,že aby sa jednalo o satanistickú nálepku,malo by ísť o obrátený pentagram,najlepšie s hlavou bafometa.Pokiaľ sa jedná o pentagram s jedným cípom na vrchnej strane plne súhlasím s tvojim opisom.