To mladý ľudia sa vôbec nebavia o serióznej filozofií/filozofoch?
Žiadny Heidegger, dekonštrukcia morálky, Sokrates sa nechal zabiť len aby Grécko bolo v dlhoch. Newton sa pýta ako funguje to skurvené jablko. Just pay bills and get drunk every weekend.
@riddler S tých dvoch myslím Spinoza. Ale celkovo jednoznačne Diogenes a Marx . No niektorý mali možno aj iné šmaky. Hegla by som tipol na pikenko. Čo myslíš?
@verdamt Nevidím dôvod prečo sa o niečom inom nebaviť keď to niekomu dáva zmysel A celú históriu myslenia uzatvoriť na jedne Descartovej myšlienke... hm, to už aj ten nafetovaný Hegel sa nemusel tak snažiť
Pretože Kanye West dekonštruoval celú západnú filozofiu keď povedal že "Everything in the world is exactly the same.", čo tu máme ešte čo riešiť nejaké jablká a Daseiny a cogitá. Opíjať sa every weekend je viac ako žiť v sudoch alebo objímať zbičované kone.
@ryu4 Kayne West je samozvaný Boh. Ak má byť jeho kreatívna aktivita normatív spoločnosti, tak z humanitného a kognitívneho hľadiska nie sme na tom o moc lepšie ako 2000 rokov stará antická dráma, v ktorej sa viedli symbolické dialógy o existencií. Ale ok, nemám právo súdiť ľudstvo. Ale Kanye môže, lebo jeho metóda skúmania ženských partií odkrýva všetko po čom ľudské pokolenie priahne
@livre Filozofovať sa dá aj bez gramatiky ústnym dialógom. Podľa teba ľudia čo nevedia perfektne gramatiku by nemali byť schopný uvažovať? Ak narážaš na mňa, je to možné, že robím chyby. Nemám však pocit, že mi nedostatočná gramatika uberá na myšlienkových obsahoch. A ak to myslíš všeobecne, tak to skôr vidím ako obsesiu niekoho upozorňovať na bezvýznamné nedostatky(ak nechceš samozrejme niečo publikovať). Nepoznám nikoho, koho by perfektná gramatika urobila veľkým človekom. Ale celá táto diskusia je asi zle sformovaná. Pochopil som, že cudzích ľudí na internetovom fóre nemusím otravovať s mojimi dotazmi na filozofiu. To už radšej si s niekym sadnúť do pohodlného šenku pri pivo a diskutovať bez gramatiky A vôbec, na filozofií nie je nič "fancy". Je to normálna vec. Len som chcel diskutovať, nie riešiť podmienky
ja by som hned a velmi rad viedol filozoficke debaty ale nemam s kym. v okoli vobec nepoznam cloveka ktory by zdielal zalubu vo filozofii pripadne metafyzike alebo etike
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov