zmysel zivota je aby si sa bavil!tak sa skus bavit.zabudni na predsudky a rob len to co ta bavi.Pretoze ta nuda co panuje nasim zivotom, to ludia nazyvaju -vychovanostou.Kolko krat by clovek mal chut spravit nieco uplne absurdne, ale neurobi to,pretoze by to na inych vplyvalo ako nevychovanost.Plno ludi tu zije bez toho aby zili.Zamysli sa nad tym a zacni zit.Potom bude mat zivot zmysel
o moj boze ako co tu riesite ja to nechapem toto je akoze nejaka filozofia? no to si nemyslim taketo recicky som maval v stvrtej triede pozri sa do minulosti a spoznas zmysel zivota ci uz vela krat naplneny ale aj par krat nenaplneny ci uz rodinne alebo globalne zalozeny je stale ten isty:urobit svet lepsim pre buduce generacie
keby robit svet lepsim nebol zmysel zivota dnes by si sa vozil na tavach a na konoch skolu by si mal 4 kilometre daleko jedol by si potraviny ktore nikto poriadne neskontroloval ludia by umierali na chripku,nemal by si televizor ani pocitac a chodil by si obleceny v kozi len tak stiahnutej z niakeho zvierata a tak dalej a tak dalej... ked sa staras o rodinu o deti ked zarabas na ne nerobis im svet lepsi? ked im zaplatis nejaku dobru skolu alebo ucitolov aby boli mudre nespravis im svet lepsi? ked chodis pravidelne do prace a robis tym blaho pre nasu komunitu nerobis stym svet lepsi? alebo ked je nejaky tvoj kamos smutny a ty ho pobavis len niakym dobrym vtipom nespravis hned svet o nieco lepsi? zmysel zivota:robit svet lepsim
a co ked robis svet lepsim ale ty si aj tak sam a smutny bez zmysla zivota.Mozes urobit svet lepsim pre rodinu, kamaratov,alebo inych ludi ale sam ten vet lepsim vnimat nebudes.Pre teba bude svet lepsim ked okrem toho ze pomahas druhym urobis stastneho aj seba.A to len tak ked budes robit to co ta bavi.o to tu ide!
ak budes stale vyvyjat veci aby si sa mal lepsie kcomu ti to je ked nebudes stastny?
aj ked pomahas druhim tak to robis vlastne pre seba(dobri pocit ze som pomohol,bude ma mat ta osoba radsej,dufanie ze on mi asi tiez rad pomoze,budu ma aj ostatny povazovat za dobreho...) keby si taketo pocity nemal tak by si asi nepomahal
ak by kazdy konal tak co mu robi najvacsiu radost tak by boli vlastne vsetci stastny,
Typek: a aky je zmysel toho vyvyjat stale lepsi svet ked ajtak nasa zem sa znici za niekolko milionov rokov? nekdo sa bude snazit cely zivot vymysliet perpetum mobile aby pomohol ludstvu vynajde ho a co ma z toho ked cely zivot mu to trvalo a zachvilu zomrie? a naco mu bude ten obdiv milioni ludi ktorym pomohol? dolezite je aby bol stastni... ( no ak ma taku povahu ze ho to robi stastnym tak by to teda mal robit)
za prve ked nie si sam sama v pohode nemozes dat do pohody svoje okolie to je snad jasne... za druhe svet sa znici lol dobre serme vsetci na to podme sa ozierat zastavme vyrobu a vyvoj k lepsiemu naco by sme sa jebali sak svet sa znici nie? a za tretie: obdiv je len pocit ktori ostava po cloveku obdiv a ucta su len zakoncenie pribehu a je to nieco co pride samo a nie preto ze niekto chce byt obdivovany
za takich septenvigintiliard rokov nebude zemske teplo, a mozno ani slnko nebude hriat,
presne tak na co sa jebat? no sak seci sa snaza a roba aby mali penaze,alebo dobry pocit a uzivali si asi nie? neroba to len preto aby bol svet lepsi,
ak niekto nebude robit absolutne nic,bude ozran,vrah a pod. umre takisto ako nejaky vynalezca z tohoto vypliva nezmyselnost,
ak sa narody dieta a hned umre aj ztoho vypliva ze zivot nema zmysel a nie je "povinost ho zlepsovat" to ze je svet taki aki je je sposobene evoluciou,
ved si predstav zeby si zil velmi davno a vynajdes nejaki objav zverejnis si slavny bohaty teda stastie ti to prinieslo, tak je to aj dnes ludia stale objavuvali(ved najlepsie sa uspeje s niecim novym a takym co budu chcet vsetci) kvoli sebe(kvoli vlastnemu dobremu pocitu,kvoli peniazom a tak), vela ludi chce spravit len to ze spravit svet lepsi ale tiez to vlastne robia len pre seba(dobri pocit ze urobili nieco dolezite,ocakavaju ze mozno budu obdivuhodny,slavny a tak)
kebyze vynajdem pristroj ktori znici zem a znicim ju aj so sebou"preto lebo sa mi chcelo" tak sa nic nestane skapeme vsetci a je,zem nemusi pokracovat v zivote
Suhlasim so som, je uplne zbytocne a absurdne hadat sa o tom, co je zmyslom zivota. Pre jedneho to moze byt zlepsenie zivota pre inu generaciu. Pre druheho v uzivani si, pre dalsieho v laske, niekto dalsi ma za svoj ciel zlepsit zivot jednemu inemu cloveku. Niekto zije, aby proste hladal zmysel zivota. A predsa vsetci maju pravdu...
pre hypo: pokial nie je niekto financne zabezpeceny stastny a neuziva si zivot je nemozne aby taky clovek pomohol zlepsit svet pozrime sa aj na vyplatne listiny roznich zamestnani nie je to nahodou tak ze cim dolezitejsie povolanie tym vatcsi plat? co z toho vypliva? ze ludstvo uz davno pochopilo zmysel zivota ^^ dalej hovoris ze smrtou sa straca zmyselnost tak mi povedz ako chces zomriet ty? ako ozran vrah alebo bezdak? alebo ako niekto koho si aspon par ludi vazi preto aky si,co si urobil, myslis si ze ked budes (obrazne povedane) lezat na smrtelnej posteli nepremietne sa ti cely zivot pred ocamy? jasne ze premietne a co by si tam chcel vydiet? nic? lebo si cely zivot prechlastal a nic si nepamatas? alebo by si chcel znova v hlave prezit behom tich par sekind minut hodin najkrajsie chvile zo zivota radost tvojho syna v ociach ked mu kupis pocitac alebo nieco ine ale nakoniec ide o to teplo teplo ktore v poslednich chvilach budes citit pri srdci lebo budes vediet ze si tu s namy nebol len do poctu svet robia lepsim malickosti a velke veci sa skladaju z malickosti
Typek: nasa zem je vlastne kusok hmoty vyvrhnuteho do priestoru kde su podmienky na zivot, tak ako ked sa potopi lod a su na nej podmienky pre zivot morskych zivocichov a je uplne jedno ake si stanovia pravidla, takisto je uplne jedno co robime my na nasej zemi
vyplatne listiny,peniaze to su len veci ktore sme si vymysleli evoluciou
ako chcem umret? ja chcem umret zaživa no tak neplanujem si smrt tak ti to poviem
ked ta niekto odstreli alebo zahines pri vybuchu tak si na nic nespomenies...
ok tak jeden clovek si v okamihu smrti spomenie aki mal pekny zivot a ten druhy si nic nebude pamat no ale co z toho z tych par sekund co si spominaju ? k comu to je? len to ze umre kludnejsie
a ked umieras prezivas jeden z najvacsich stresov mozes si spomienat na veci skreslene alebo sa ti moze vybavit aj nieco co si vobec nezazil a si schopny uverit aj niecomu co nieje pravda,
uz to tu pisali viaceri ze zmysel zivota je taky aky si urcime my, to mi je jasne ale hned v uvode som napisal ze aky je vseobecny zmysel existencie a nie tej akej si urcime my
a uz som ti pisal ze to ze ked kupis dietatu pocitac ze aj to robis vlastne pre seba,neviem ale ci tomu dobre rozumies ked si to sem pisal znova
ale ono toto skor pochopi len niekto kto ma vatcsiu fantaziu lebo svet robi lepsim velmi velmi vela veci a dokonca ho urcite v niecom robis lepsi aj ty...
neboj ja mam velku fantaziu tento prispevok nema vela spolocne s fantaziou ale logikou, ano robi ho velmi vela ludi lepsim aj ja ho robim lepsim a robim to rad,ale to nie je zmysel, je to ako keby si povedal ze zmysel je ostat nazive pretoze vsetci mame pud sebazachovy ale to nie je zmysel pretoze sa moze zabit, zmysel zivota nie je nijako stanoveny lebo nie si nijako obmedzeni robis si co chces nemusis robit svet lepsim
ale zmysel moze byt naplneny a nenaplneny ak ho nenaplnis nic sa nestane ale to co by kazdy z nas mal spravit je sebarealizacia pretoze len ti ktori vyuziju svoje talenty nadania nakoniec kazdemu ide dobre nieco ine sa mozu podielat na vytvarani cool komunity vo vatcsej miere
ono to tak uz je ze ti co tu boli pred namy zomreli aby sme mohli zit my a my tiez zomrieme nic s tym neurobime cas rychlo leti a my si zrazu raz uvedomime ze uz do konca vela nechyba ale otazne je ci po sebe nieco zanechame a ak ano ako to pomoze nasim potomkom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ak budes stale vyvyjat veci aby si sa mal lepsie kcomu ti to je ked nebudes stastny?
aj ked pomahas druhim tak to robis vlastne pre seba(dobri pocit ze som pomohol,bude ma mat ta osoba radsej,dufanie ze on mi asi tiez rad pomoze,budu ma aj ostatny povazovat za dobreho...) keby si taketo pocity nemal tak by si asi nepomahal
ak by kazdy konal tak co mu robi najvacsiu radost tak by boli vlastne vsetci stastny,
Typek: a aky je zmysel toho vyvyjat stale lepsi svet ked ajtak nasa zem sa znici za niekolko milionov rokov? nekdo sa bude snazit cely zivot vymysliet perpetum mobile aby pomohol ludstvu vynajde ho a co ma z toho ked cely zivot mu to trvalo a zachvilu zomrie? a naco mu bude ten obdiv milioni ludi ktorym pomohol? dolezite je aby bol stastni... ( no ak ma taku povahu ze ho to robi stastnym tak by to teda mal robit)
za takich septenvigintiliard rokov nebude zemske teplo, a mozno ani slnko nebude hriat,
presne tak na co sa jebat? no sak seci sa snaza a roba aby mali penaze,alebo dobry pocit a uzivali si asi nie? neroba to len preto aby bol svet lepsi,
ak niekto nebude robit absolutne nic,bude ozran,vrah a pod. umre takisto ako nejaky vynalezca z tohoto vypliva nezmyselnost,
ak sa narody dieta a hned umre aj ztoho vypliva ze zivot nema zmysel a nie je "povinost ho zlepsovat" to ze je svet taki aki je je sposobene evoluciou,
ved si predstav zeby si zil velmi davno a vynajdes nejaki objav zverejnis si slavny bohaty teda stastie ti to prinieslo, tak je to aj dnes ludia stale objavuvali(ved najlepsie sa uspeje s niecim novym a takym co budu chcet vsetci) kvoli sebe(kvoli vlastnemu dobremu pocitu,kvoli peniazom a tak), vela ludi chce spravit len to ze spravit svet lepsi ale tiez to vlastne robia len pre seba(dobri pocit ze urobili nieco dolezite,ocakavaju ze mozno budu obdivuhodny,slavny a tak)
kebyze vynajdem pristroj ktori znici zem a znicim ju aj so sebou"preto lebo sa mi chcelo" tak sa nic nestane skapeme vsetci a je,zem nemusi pokracovat v zivote
dufal ze som ta opat nejako pobavil
S tymto nemozem suhlasit.
Zivot je podla mna sanca poxopt!
Co poxopit? To uz je na tebe a to iste aj ciel zivota...
Ciel zivota je individualny, tak ako kazdy z nas...
Niekto zije pre zurky...
Niekto zije pre alkohol...
Niekto pre rodinu...
Niekto pre niekoho...
pre ucenie...
pochopenie....
5o
vyplatne listiny,peniaze to su len veci ktore sme si vymysleli evoluciou
ako chcem umret? ja chcem umret zaživa no tak neplanujem si smrt tak ti to poviem
ked ta niekto odstreli alebo zahines pri vybuchu tak si na nic nespomenies...
ok tak jeden clovek si v okamihu smrti spomenie aki mal pekny zivot a ten druhy si nic nebude pamat no ale co z toho z tych par sekund co si spominaju ? k comu to je? len to ze umre kludnejsie
a ked umieras prezivas jeden z najvacsich stresov mozes si spomienat na veci skreslene alebo sa ti moze vybavit aj nieco co si vobec nezazil a si schopny uverit aj niecomu co nieje pravda,
uz to tu pisali viaceri ze zmysel zivota je taky aky si urcime my, to mi je jasne ale hned v uvode som napisal ze aky je vseobecny zmysel existencie a nie tej akej si urcime my
a uz som ti pisal ze to ze ked kupis dietatu pocitac ze aj to robis vlastne pre seba,neviem ale ci tomu dobre rozumies ked si to sem pisal znova