Ahojte... Pracoval som v Anglicku cca pol roka,,,mal by som podat danove priznenie
...ale k veci chcem sa opytat maly by sa mi vratit nejake dane? kamarat mi vravel ze jeho bracho tak dostal cca 1000€ ...v anglicku mi z vyplaty stahovaly len Insurance tax.
ked ti platili iba zdavotnu, tak ti asi nic nevratia A bracho 1000 eciek asi nedostal, lebo to by uz musel zarobit hodne viac ako nezdanitelne minimum, a to by mu potom predsa nevratili
každy daňovník je povinný podať daňové priznanie, či je už v pluse alebo v mínuse..najdi si nejakeho ekonóma a on ti to vypracuje, ovšem ak máš všetkí doklady z ang.................filip
ale hej dostal tolko ale on pracoval v inej krajine Holandsko,Rakusko.. doklady s anglicka mam....no viacej ludimi tvdilo ze tych penazi sa mi vrati .. tak neviem.
@sedrick ak si platil iba national insurance tak nedostanes nic. ak si platil taxes tak mas narok na vratenie dani. musis ale poziadat o neho a vypisat si tlacivo.u nas na svk to robia agentury za mensi poplatok.
no ked ti pol roka stahovali len national insurance tak ti nemaju co vratit. to je akoby prispevok do zdravotnej a socialnej. plus to ze ak ti nestahovali dane je preto lebo si nezarobil urcitu ciastku na to, aby ti ich mohli zacat stahovat. lebo mas nejake nezdanitelne minimum predsa. cize do urcitej sumy dane neplatis. vychadza mi to tak, ze ty si tu sumu neprekrocil a preto ti dane nestrhavali. to je tak ako u nas. cize mas smolu, nedostanes nic. kebyze platis taxes tak to ti vratit mozu, ale NI sa neda vratit. hej, zijem v uk,. nieco o tych daniach som sa uz stihla naucit (nanestatsie)
@marttina no tak to si celkom nemyslim lebo ta ciastka je ak sa nemylim 3000Gbp alebo 3500Gbp to tvrdily na zaciatku potom ked tie dane nezacali stahovat tak nam tvrdily ze to sa zacne neskor ze to sa nerobi takto prestnee ze tie dane proste tak ci onak zaplatit musime je jedno kedy (to som celkom nepochopil...lebo mi nestiahly ziadne)
......
a to neviem ako teraz ked priznam dane to budem doplacat?
znami mi stale tak hovorily ze ak pracujes v zahranici tak koli daniam sa niekedy oplati menej ze dostanes i mesacnu vyplatu..ale Anglicko to ma asi inak...dobre ja som sa len chcel uistit ze ma zase niekto neodrbe o peniaze lebo dnes sa neda verit nikomu tak chcem byt v predu
@sedrick akoze to je uplne jedno - zacneme jednoducho- dostaval si vyplatnu pasku? ak ano, mas tam napisane niekde taxes? ak ano o tie si mozes zaziadat. ak nie tak smola. a neviem presne kolko je nezdanitelna ciastka a nechce sa mi to ani hladat na nete, pozri HMRC (her majesty revenue and customs) a mozno najdes co hladas.
pls kolko mesiacov si pracoval a kolko si zarobil? lebo ta nezdanitelna ciastka ak mas presne danu sumu a zarobil si pod nu tak sa necuduj ze ziadne dane ti nestiahli a ani nezacali stahovat. niekto ju prerkoci za par mesiacov, inym to trva. a nepodpisoval si ziadne papiere ze si akoze self-employed ze nie? lebo na to sa potom vztahuju inak platenie dani...
kazdopadne ak mas otazky pozri si official HMRC stranku a posturaj sa tam.
@sedrick dala som si tu namahu ti to pozriet - This tax year (2011-12) the basic Personal Allowance - or tax-free amount - is £7,475. ak si neprekrocil tuto sumu a nepomylila som sa (co pochybujem sice, ale stat sa mohlo) tak do tejto ciastky by ti nemlai strhat ziadne dane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale hej dostal tolko ale on pracoval v inej krajine Holandsko,Rakusko.. doklady s anglicka mam....no viacej ludimi tvdilo ze tych penazi sa mi vrati .. tak neviem.
takze nedostanem nic?...vsimam ze asi mas skusenosti teda asi si v UK.
......
a to neviem ako teraz ked priznam dane to budem doplacat?
znami mi stale tak hovorily ze ak pracujes v zahranici tak koli daniam sa niekedy oplati menej ze dostanes i mesacnu vyplatu..ale Anglicko to ma asi inak...dobre ja som sa len chcel uistit ze ma zase niekto neodrbe o peniaze lebo dnes sa neda verit nikomu tak chcem byt v predu
pls kolko mesiacov si pracoval a kolko si zarobil? lebo ta nezdanitelna ciastka ak mas presne danu sumu a zarobil si pod nu tak sa necuduj ze ziadne dane ti nestiahli a ani nezacali stahovat. niekto ju prerkoci za par mesiacov, inym to trva. a nepodpisoval si ziadne papiere ze si akoze self-employed ze nie? lebo na to sa potom vztahuju inak platenie dani...
kazdopadne ak mas otazky pozri si official HMRC stranku a posturaj sa tam.