Dnes som si uvedomil pri svojom zamýšľaní sa nad otázkou, prečo sa veľa homosexuálov správa promiskuitne a prečo podliehajú viac drogám? Rozhodol som sa, že svoje zamyslenie zverejním aj sem, pretože vidím, že je tu veľa mladých a rozumných...
... … ľudí, ktorí majú v sebe empatiu. Asi veľa z vás si kládlo túto otázku, pretože sa dosť často táto otázka skloňovala aj ako argument pri obhajovaní „tradičnej“ rodiny.
Aby sme mohli pochopiť, prečo je tomu tak, treba si uvedomiť, že aj homosexuál je len človek, tak ako všetci ostatní. Tiež má city a svoje osobné problémy, ktorým musí do veľkej miery čeliť aj kvôli takým, ktorí homosexuálom znepríjemňujú život svojim slovným alebo fyzickým prejavom.
Väčšina, ktorá obhajovala „tradičnú“ rodinu používala ako argument: „homosexuáli sú promiskutnejší a preto majú AIDS, AIDS = choroba homosexuálov“, drogujú a užívajú si rôznymi inými spôsobmi. Ale prečo je tomu tak? Je to hlavne z nedostatku pochopenia jeden druhého. Toto sa ale netýka len homosexuálov, je to globálny problém, bohužiaľ. Chýba nám v našej spoločnosti empatia. Ľudia nedokážu rozoznať fakty od domnienky, šíria sa poplašné správy, ktoré pridávajú olej do ohňa.
Skúste sa vžiť do gaya alebo lesby, prečo častejšie podľahnú drogám, sexu a pod.? Nebude to preto, že takýmto spôsobom môžu ľahšie zabudnúť na svoje problémy, ktoré májú? Ktoré im do veľkej miery spôsobujeme my sami svojím netolerantným prístupom?
Či si myslíte, že homosexuáli drogujú alebo sexujú na verejných záchodoch alebo na iných miestach len preto, že ich to baví? Poväčšine to tak nebude. V tomto prípade je sex, niečo podobné ako alkohol, mariška, ktorá im pomôže aspoň dočasne zabudnúť na problémy, ktoré majú.
Alebo sa mýlim?
Vyjadrite sa, zaujímajú ma aj vaše názory. Pre tých, ktorí tu zase budú nadávať, prečo je tu zase táto téma, tak mám odpoveď. Preto, lebo ešte stále existujú ľudia, ktorí ich odsudzujú a bude tu tá téma bývať (a nielen tu) dovtedy, kým sa spoločnosť nezmení k lepšiemu.
O promiskuite si myslim: 1. Nehrozi tehotenstvo, co je myslim slusny faktor odstranovania zabran. 2. Chlapci a dievcata uz v skolke nadvazuju vselijake vztahy, je spolocensky normativne, ze povedzme cudzi muz k cudzej zene sa sprava zdvorilo atd. Kedze sa predpoklada, ze kazdy je heterosexual, jedinci opacneho pohlavia sa k nemu spravaju v ramci konvencii dynamiky muz-zena. Malo ludi si najde romanticky vztah s osobou rovnakeho pohlavia povedzme pred 18kou medzi svojimi spoluziakmi, susedmi, kolegami atd. A je jednoduchsie si dakoho zbalit na zoznamovacej appke/v queer podniku na nezavazny sex ako sa zalubit do heterosexualneho cloveka a hovno z toho.
/poculi ste kvalifikovany bisexualny nazor. Podpisy az na letisku.
@hoperpohroma samozrejme, že aj to. Veď to som zahrnul do HOAXOV - poplašných (nepravdivých) správ...
ale dôvody tých, ktorí takto žijú, som už vymenoval
V skratke: nepovažujem za normálne riešenie svojich problémov robiť dúhové pochody, drogovať a prezentovať sa podobným spôsobom na verejnosti. Tu ide o psychicky narušených jedincov, ktorí by sa mali dať liečiť. Aj ľudia s normálnou orientáciou majú svoje problémy a dokonca aj horšie problémy a dokážu ich zvládať. Tu nejde o empatiu ale o zdravý úsudok, že sú to psychicky nevyrovnaný ľudia a preto by nemali ani vychovávať deti.
A čo sa týka väčšiny homosexuálov, ktorí majú svoju prácu, záujmy a žijú normálnym životom, tak ešte som sa nestretla s tým, aby ich niekto odsúdil na základe ich orientácie alebo že by sme ku nim necítili empatiu, skôr nám to vo väčšej miere podsúvajú média, že ich akosi nerešpektujeme.
@7 , prečo v utajení? čo je na tom, že sa na dvoch mužov idúcich za rúčky niekto pozerá?
mne sa nelubi ked sa niekto na verejnosti prejavuje tak, že druhého ide oslintať a ošahávať a to sa mi nelubi ani ked to je muž+žena
a vôbec nechápem čo riešiš s týmito esejami, čo ťa trápi ich život? každý si žije ako chce
@alex458 ja som jeden z nich, ale ani nie som promiskuitný, ani nedrogujem, ale trápim sa nad tým ako môže byť človek taký neempatický tvor. Tento článok som založil aj pre to, že keď čítam na rôznych fórach, článkoch a iných informačných zdrojov, tak mi je smutno z toho, aký sme k sebe netolerantní.
Mám veľmi veľa gay kamarátov a trávim s nimi dosť času a vôbec nie sú takí, ako ich média prezentujú.
@jony1212 a čo že si jeden z nich? ťa akože trápi jak sa na teba ľudia pozerajú abo čo? šak drb na nich, máš šraca ta pekne sa k nemu správaj na verejnosti, drž ho za ruku a pohode, a ked na teba dakto pozera, tak si z toho nič nerob, ty žiješ svoj život sam za seba, a na media sa tiež vydrb, ja ich ani nesledujem lebo viem jake sračky tam pišu
najjednoduchšie veci sa dajú vysvetliť deťom lebo to jednoducho tak je, dieťa to chápe veľa aj samo od seba a netreba mu niekedy ani nič vysvetliť....vysvetlite decku keď idete okolo dúhového pride že čo sa deje
nikdy som si nemyslela že homosexuáli majú viac problémov, podliehajú drogám a žijú promiskuitný život
skôr ma zaujíma prečo homosexuálov berú heteráci ako nejakú odlišnú skupinu ľudí, ktorá musí mať rovnaké znaky, vlastnosti, závislosti, správanie atď..
podľa mňa keďže homosexualita rovnako aj promiskuita a drogy sú stále považované za čosi idúce proti stanovenej morálke, homosexuáli ak chcú žiť v rešpekte voči sebe samému, musia si uvedomiť že ide iba o normy vytvorené spoločnosťou, ktoré nemusia byť správne/nemusia mať takú váhu akú im ľudia prikladajú. keď si uvedomia aké nepodstatné tieto pravidlá často sú, automaticky prehodnotia aj ďalšie veci označené ako niečo zlé (napr. drogy & promiskuita) - s tým že možno sa na to treba dívať z inej stránky a nebyť voči nim predpojatý na základe spoločenských noriem.
a na druhej strane zas nechápem dúhové pochody a pod. sračky, keď homosexuáli sa zviditeľnújú, dávajú okoliu najavo že sú iní a potom sa stažujú že ich ľudia berú odlišne, že ich hania, urážajú
Mám taký pocit že spoločnosť sa nezmení k lepšiemu presne pre stále sa opakujúcu tému toho aka je zlá a netolerantna...
Lenže možno tu spoločnosť nebaví dokola počúvať že je taká...
Poznám 4 homosexuálov. Nie nefetuju áno 3 z nich promiskuitní sú ale ani od jedného som ešte nepočula že je promiskuitní zato že má problémy...
A úprimne? Myslím že aj nafetovanych heterosexuálov by spoločnosť brala zle. A tiež majú tí ľudia problémy a možno fetuju práve preto...
A myslím že ľudi otravujú aj heterosexuálne páriky čo si to rozdávajú na verejných záchodoch...
Takže si myslím že ľuďom nevadia homosexuáli ako takí ale to ich chovanie a to že si to obhajujú tým že sú iní...
Sami seba odlišujú už len tymi dúhovými pochodmi, vlajočkami a pi**vinkami..... žiadny heterosexuálny človek nechodí po ulici a hlása "Pozri, ja som heterák!!!"...robia si to len a len sami....
@hagelslag a za čo by asi tak heterosexuálny človek ešte chcel pochodovať, to mi prosím vysvetli a možno prídeš aj na to, prečo hetero ľudia nepochodujú ach jaj
@hagelslag Bože, veď asi nato majú dôvod. Pochod je manifestácia za niečo alebo proti niečomu. Ak by homosexuáli neboli zosmiešňovaní, urážaní - a ak by boli spoločnosťou rešpektovaní, žiadne pochody by nemuseli byť (viem, že neznášate keď sa hovorí o rovnakých právach - ale skutočne nemajú rovnaké práva, ak nie sú umožnené ani len registrované partnerstvá!). Je to presne o ľudských právach. No a pochody sú jednou z foriem občianskeho nátlaku. @Nats ale aj heterosexuáli pochodujú (a to aj spolu s homosexuálmi, bisexuálmi, transexuálmi atd.), za práva žien, zvierat, ochranu prírody atď. A tak to má byť, od toho máme slobodu vyjadrenia
@nats No veď jasné, to čo napísal, alebo teda to čo tvrdia títo konzervatívci ("nemám potrebu sa chváliť, že som hetero"), je už len z princípu nezmysel.
@jony1212 čásť z toho je pravda, no časť z toho aj hoax. To, že homosexuáli majú viacej sexu alebo že viacej podliehajú drogám nie je pravda.
U ľudí, ktorí užívajú návykové látky, nezáleží na ich sexuálnej orientácii. Skôr to záleží od spôsobu života tohto človeka. Drogám môžu podliehať častejšie aj ľudia, ktorí majú kompletnú rodinu s deťmi. Skôr to závisí od vonkajšiu prístupu okolia na daného človeka.
S tým sexom to tiež nie je pravda. Ono sa to tak prezentuje skôr u gayov, keď že muži sú náchylnejší k sexu ako ženy, no podľa štatistík homosexuáli majú radšej dlhodobé vzťahy s jedným partnerom než jednorázový sex. Ono to tak vyzerá, pretože média a aj viac homosexuálov sa prezentujú ako nie veľmi kultúrni a slušní ľudia.
Takže predsudky tu budú stále, keď že ľudia vidia viac skôr tie negatívne veci než pozitívne alebo neutrálne. (Napr. ako s tým AIDSOM)
Poviem to tak, kto týchto ľudí odsudzuje je podľa mňa kokot, keď sa s tým nevie stotožniť že niektorí ľudia majú inak vrodené hormóny alebo také dačo.
To rovno môžu odsudzovať aj ľudí na vozíčku, slepých, s downovým syndrómom...
No zase netreba sledovať predsudky len voči homosexuálom. Dnes existujú predsudky ku každým ľuďom či to sú moslimovia, ženy alebo ľudia s inšiou rasou. Treba sa naučiť byť rovný k všetkým ľuďom (okrem Kotlebovcov a Islamistov ) a nie len ku homosexuálom.
Takže výsledné zhrnutie je to, že je to normálny človek ako každý iný a len totálnemu imbecilovi to môže prekážať. Každého nech trápi vlastný život a nikoho nemá zaujímať kto s kým trtkal...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Aby sme mohli pochopiť, prečo je tomu tak, treba si uvedomiť, že aj homosexuál je len človek, tak ako všetci ostatní. Tiež má city a svoje osobné problémy, ktorým musí do veľkej miery čeliť aj kvôli takým, ktorí homosexuálom znepríjemňujú život svojim slovným alebo fyzickým prejavom.
Väčšina, ktorá obhajovala „tradičnú“ rodinu používala ako argument: „homosexuáli sú promiskutnejší a preto majú AIDS, AIDS = choroba homosexuálov“, drogujú a užívajú si rôznymi inými spôsobmi. Ale prečo je tomu tak? Je to hlavne z nedostatku pochopenia jeden druhého. Toto sa ale netýka len homosexuálov, je to globálny problém, bohužiaľ. Chýba nám v našej spoločnosti empatia. Ľudia nedokážu rozoznať fakty od domnienky, šíria sa poplašné správy, ktoré pridávajú olej do ohňa.
Skúste sa vžiť do gaya alebo lesby, prečo častejšie podľahnú drogám, sexu a pod.? Nebude to preto, že takýmto spôsobom môžu ľahšie zabudnúť na svoje problémy, ktoré májú? Ktoré im do veľkej miery spôsobujeme my sami svojím netolerantným prístupom?
Či si myslíte, že homosexuáli drogujú alebo sexujú na verejných záchodoch alebo na iných miestach len preto, že ich to baví? Poväčšine to tak nebude. V tomto prípade je sex, niečo podobné ako alkohol, mariška, ktorá im pomôže aspoň dočasne zabudnúť na problémy, ktoré majú.
Alebo sa mýlim?
Vyjadrite sa, zaujímajú ma aj vaše názory. Pre tých, ktorí tu zase budú nadávať, prečo je tu zase táto téma, tak mám odpoveď. Preto, lebo ešte stále existujú ľudia, ktorí ich odsudzujú a bude tu tá téma bývať (a nielen tu) dovtedy, kým sa spoločnosť nezmení k lepšiemu.
statistiky z noveho casu alebo?
O promiskuite si myslim: 1. Nehrozi tehotenstvo, co je myslim slusny faktor odstranovania zabran. 2. Chlapci a dievcata uz v skolke nadvazuju vselijake vztahy, je spolocensky normativne, ze povedzme cudzi muz k cudzej zene sa sprava zdvorilo atd. Kedze sa predpoklada, ze kazdy je heterosexual, jedinci opacneho pohlavia sa k nemu spravaju v ramci konvencii dynamiky muz-zena. Malo ludi si najde romanticky vztah s osobou rovnakeho pohlavia povedzme pred 18kou medzi svojimi spoluziakmi, susedmi, kolegami atd. A je jednoduchsie si dakoho zbalit na zoznamovacej appke/v queer podniku na nezavazny sex ako sa zalubit do heterosexualneho cloveka a hovno z toho.
/poculi ste kvalifikovany bisexualny nazor. Podpisy az na letisku.
ale dôvody tých, ktorí takto žijú, som už vymenoval
A čo sa týka väčšiny homosexuálov, ktorí majú svoju prácu, záujmy a žijú normálnym životom, tak ešte som sa nestretla s tým, aby ich niekto odsúdil na základe ich orientácie alebo že by sme ku nim necítili empatiu, skôr nám to vo väčšej miere podsúvajú média, že ich akosi nerešpektujeme.
mne sa nelubi ked sa niekto na verejnosti prejavuje tak, že druhého ide oslintať a ošahávať a to sa mi nelubi ani ked to je muž+žena
a vôbec nechápem čo riešiš s týmito esejami, čo ťa trápi ich život? každý si žije ako chce
Mám veľmi veľa gay kamarátov a trávim s nimi dosť času a vôbec nie sú takí, ako ich média prezentujú.
skôr ma zaujíma prečo homosexuálov berú heteráci ako nejakú odlišnú skupinu ľudí, ktorá musí mať rovnaké znaky, vlastnosti, závislosti, správanie atď..
Lenže možno tu spoločnosť nebaví dokola počúvať že je taká...
Poznám 4 homosexuálov. Nie nefetuju áno 3 z nich promiskuitní sú ale ani od jedného som ešte nepočula že je promiskuitní zato že má problémy...
A úprimne? Myslím že aj nafetovanych heterosexuálov by spoločnosť brala zle. A tiež majú tí ľudia problémy a možno fetuju práve preto...
A myslím že ľudi otravujú aj heterosexuálne páriky čo si to rozdávajú na verejných záchodoch...
Takže si myslím že ľuďom nevadia homosexuáli ako takí ale to ich chovanie a to že si to obhajujú tým že sú iní...
U ľudí, ktorí užívajú návykové látky, nezáleží na ich sexuálnej orientácii. Skôr to záleží od spôsobu života tohto človeka. Drogám môžu podliehať častejšie aj ľudia, ktorí majú kompletnú rodinu s deťmi. Skôr to závisí od vonkajšiu prístupu okolia na daného človeka.
S tým sexom to tiež nie je pravda. Ono sa to tak prezentuje skôr u gayov, keď že muži sú náchylnejší k sexu ako ženy, no podľa štatistík homosexuáli majú radšej dlhodobé vzťahy s jedným partnerom než jednorázový sex. Ono to tak vyzerá, pretože média a aj viac homosexuálov sa prezentujú ako nie veľmi kultúrni a slušní ľudia.
Takže predsudky tu budú stále, keď že ľudia vidia viac skôr tie negatívne veci než pozitívne alebo neutrálne. (Napr. ako s tým AIDSOM)
Poviem to tak, kto týchto ľudí odsudzuje je podľa mňa kokot, keď sa s tým nevie stotožniť že niektorí ľudia majú inak vrodené hormóny alebo také dačo.
To rovno môžu odsudzovať aj ľudí na vozíčku, slepých, s downovým syndrómom...
No zase netreba sledovať predsudky len voči homosexuálom. Dnes existujú predsudky ku každým ľuďom či to sú moslimovia, ženy alebo ľudia s inšiou rasou. Treba sa naučiť byť rovný k všetkým ľuďom (okrem Kotlebovcov a Islamistov ) a nie len ku homosexuálom.
Takže výsledné zhrnutie je to, že je to normálny človek ako každý iný a len totálnemu imbecilovi to môže prekážať. Každého nech trápi vlastný život a nikoho nemá zaujímať kto s kým trtkal...