Ja som sa celý týždeň učila nosku...a aj tak ju vôbec neviem...hlavne filozofiu OMG keď si vytiahnem novovekú, helenistickú alebo vlastne hociakú tak sa asi zbláznim...
Psychológiu neviem absolútne a v pondelok hneď o 12. ma čaká... a tam sú tak jebnuté otázky že to je na zaplakanie...
Na angličtinu ani nemám čas spolieham sa na to že to proste nejako obkecám...
A slovenčina... to by som povedala že tak 50 na 50... niečo je úplne v pohode ľahké a niečo(napríklad periodizácia alebo antická lit.) sú otrasné...
@8 súhlasím, nauč sa najmä to podstatné, zvýrazni si slová, ktoré si musíš zapamätať a sústreď sa na ne a potom už ich nejako hádam obkecáš ... ja budem takáto zúfalá o rok
ja to dost nestiham,no neviem my mame z bioly 90 otazok a to iste aj z chemie,slovencinu som sa zacala ucit vcera vecer,ale to stihnem akurat tak zbezne zopakovat...nemciny sa bojim,lebo som ju nevidela od marca a ja tava som si dala vyssiu uroven drzim ti palce,aby si to zvladla,snad sa nam zadari vsetkym...
moja segra maturuje...ona je na pokraji šialenstva...naučí sa tri témy,ide von so psom,vypije redbull a potom sa to opakuje...3 témy,von, 3 témy,von....atď
Ja sa akurát drtím Nosku...Som na poslednej otázke. Ale ono to je také, že viem o čom je tá otázka, keďže som si to len prečítala. žiadne učenie Ale mám plán nadrtím sa filozofiu a to mám hneď na tú 4rečku + keď zadrem niečo z politologie, sociologie atď..noooo..ale som si vedomá, že na lepšie ako 4 nosku nedám
Z dejepisu niečo obkecám, ten je v pohode, len si to musím 2x prečítať. Angličtinu viem,aj keby som nechcela a na slovenčinu mám ešte viac času.
na učene mám ešte celý týždeň, maturujem až 25. a 28.
ucenie mi vydrzalo 20 minut, potom som radsej isla piect orechovu babovku, stihla som si 5-krat prelakovat nechty, poukladat veci do skrine, predchvilou som odlozila rozcitanu knihu...
@mirage_a my to mame tak ze 30 zadani a kazde ma 3 otazky, z chemie su to 3 otazky (ale tie maju rozne podotazky) z rovnakeho celku,ale z bioly rozne celky,napr. genetika ^_^ , rastliny a zivocichy
@nzch to poznam, ten osial ucit sa mi vzdy vydrzi maximalne polhodinu
ja maturujem 27.,28. a 29.maja
biolu som sa este neucila, viem len genetiku,to si pamatam, a cloveka, a kusok zivocichov a to o bunke, rastliny sa nechceeem uciiiiit
z chemie viem len organiku aj to nie celu, iba take logicke veci co si pamatam a vseobecku kusok viem...
slovina je podla mna naaajalaaahsiaaa okrem gramatickej casti, take debilne otazky o styloch
a na angline budeme mat slovnik a to aj viem obkecat
no aj to mam take ze na slovinu sa ucim...nemcinu nejako obkecam (tej sa bojim najmenej).. a este mam odbornu cast cize Ekonomika + elektrotechnika.... a na elk je 25 prikladov a ked z toho jedno vypocitam tak 5 uz z odbornej casti nedostanem....ale take to je blbe....je sobota a my sa musime ucit...
presne, slovencina je primitivna, anglina sa obkeca
inak z bio neviem pol slova, leda tak genetiku a trosku z cloveka no pri zmienke o rodozmene borovicorastov a podobnych volovinach mam chut ritualne obetovat ucebnicu a spalit zosit, nie sa to ucit...
a chemia... no, moje vedomosti zacinaju a koncia atomom a este by som snad vedela skupenstva latok
moja zufalost pravdepodobne coskoro prejde do ignorovania ucebnic...
na anglictinu sa spolieham, ze obkecam, geografiu, tu som sa musela drvit cely rok, to zmaknem...
momentalne sa pokusam sa naucit nieco zo sloviny, lebo po troch dnoch "ucenia" nosky neviem nic. chvalabohu, ze aspon tu filozofiu si dobre pamatam (aj to dobre ako dobre), snad ma zachrani, lebo napr. z politologie neviem vobec nic. ekonomia mi tiez takmer nic nehovori - mozno tak co su statky maturita bude koniec mojho stastia z toho, ze ma prijali na vysoku, lebo nezmaturujem...
ale tiez sa riadim tym ze z kazdeho rozku trosku a nejak si uz aj povymyslam... vraj mam dar reci, tak snad mi aj to pomoze...
ja maturujem z bioly zajtra...my ani ziadne zadania nemame, ucime sa zo zositov z celych 4 rokov...anglinu sa neucim...som zvedavy, co to zajtra bude...a bojim sa sloviny, tu mam v stredu...viem dokopy...vlastne...nic...a este v utorok mam matiku...trimem vsetkym palce
..nakoniec som dala tu biolu na 2 ..a slovinu za jedna...
este anglina a noska..nosky sa bojiiim..ale spolieham sa na to, ze to uz je stvrtok a ze to uz budu chciet mat za sebou, a este sa spolieham na nase mile profesorky, ktore dufam ze mi poradia, a na slovniky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Ale co nad tym tolko meditujes?
Ku kazdej nieco vediet povedat, to staci...na mature je strasne malo casu.
Lebo ak sa budeš učiť všetky otázky na 100percent, tak to už asi nestíhaš.
A kedy konkrétne maturuješ?
Psychológiu neviem absolútne a v pondelok hneď o 12. ma čaká... a tam sú tak jebnuté otázky že to je na zaplakanie...
Na angličtinu ani nemám čas spolieham sa na to že to proste nejako obkecám...
A slovenčina... to by som povedala že tak 50 na 50... niečo je úplne v pohode ľahké a niečo(napríklad periodizácia alebo antická lit.) sú otrasné...
a potom ráno,keď som už čakala pred triedou a mali ma zavolať dovnútra,všetci sa ma len pýtali,či som v pohode,lebo som vraj bola celá zelená
ale dopadlo to super,dostala som 1 a profesorka nám všetkým pomáhala ako sa len dalo
rob to tak,že sa nauč ku každej otázke aspoň pár riadkov,aby sa ti nestalo,že budeš ticho.
Z dejepisu niečo obkecám, ten je v pohode, len si to musím 2x prečítať. Angličtinu viem,aj keby som nechcela a na slovenčinu mám ešte viac času.
na učene mám ešte celý týždeň, maturujem až 25. a 28.
Hlavné je prejsť
vyzera to u mna takto:
» www.birdz.sk/webka/nzch/foto...
ucenie mi vydrzalo 20 minut, potom som radsej isla piect orechovu babovku, stihla som si 5-krat prelakovat nechty, poukladat veci do skrine, predchvilou som odlozila rozcitanu knihu...
@nzch to poznam, ten osial ucit sa mi vzdy vydrzi maximalne polhodinu
ja maturujem 27.,28. a 29.maja
biolu som sa este neucila, viem len genetiku,to si pamatam, a cloveka, a kusok zivocichov a to o bunke, rastliny sa nechceeem uciiiiit
z chemie viem len organiku aj to nie celu, iba take logicke veci co si pamatam a vseobecku kusok viem...
slovina je podla mna naaajalaaahsiaaa okrem gramatickej casti, take debilne otazky o styloch
a na angline budeme mat slovnik a to aj viem obkecat
presne, slovencina je primitivna, anglina sa obkeca
inak z bio neviem pol slova, leda tak genetiku a trosku z cloveka no pri zmienke o rodozmene borovicorastov a podobnych volovinach mam chut ritualne obetovat ucebnicu a spalit zosit, nie sa to ucit...
a chemia... no, moje vedomosti zacinaju a koncia atomom a este by som snad vedela skupenstva latok
na anglictinu sa spolieham, ze obkecam, geografiu, tu som sa musela drvit cely rok, to zmaknem...
momentalne sa pokusam sa naucit nieco zo sloviny, lebo po troch dnoch "ucenia" nosky neviem nic. chvalabohu, ze aspon tu filozofiu si dobre pamatam (aj to dobre ako dobre), snad ma zachrani, lebo napr. z politologie neviem vobec nic. ekonomia mi tiez takmer nic nehovori - mozno tak co su statky maturita bude koniec mojho stastia z toho, ze ma prijali na vysoku, lebo nezmaturujem...
ale tiez sa riadim tym ze z kazdeho rozku trosku a nejak si uz aj povymyslam... vraj mam dar reci, tak snad mi aj to pomoze...
a toto mi momentalne nenormalne zdviha naladu :
jedno zadanie ma 3 otázky, čiže 90 otázok...
a ja viem 9!!! zo slovenciny asi 2..
no konec, estelen mi to zacina tak skusim zamakat.. ale vazne sa bojim.. mam pocit ze to nemam sancu stihnut..
ale ako bolo povedane, snazim sa naucit aspon z kazdeho nieco..
inak drzim vsetkym palceee
este anglina a noska..nosky sa bojiiim..ale spolieham sa na to, ze to uz je stvrtok a ze to uz budu chciet mat za sebou, a este sa spolieham na nase mile profesorky, ktore dufam ze mi poradia, a na slovniky
a anglinu dufam ze nejak obkecam