Ja foťák nepotrebujem, mám starý 6 ročný digitál Sony, má okolo 4 megapixelov. Vtedy stál neuveriteľných 10 000 Sk, teraz si za tú cenu kúpim slušnú zrkadlovku.
@M@trixx - 10,2 je celkový počet pixlov - 10 je efektívny a preto sa 10,2mega foťák zaraďuje k 10megovým, 7,2mega k 7 megovým... @Hegi450 - zrkadlovku presa nemôžeš rovnať ku kompaktu... @Fr4nk1 - na ten 11 megový som zabudol Sorry @M atuliq12 8,1 na mobile sa kvalitatívne nevyrovná 5mega na normálnom foťáku... @mirage_a - aký kompakt má cez 14megový snímač ??? Poprosil by som aspoň značku...
@Elfer napriklad tieto Canony maju tusim 14.7 mpx. Ono je to celkom pekny marketingovy tah, cim viac MPX, tym "viac" muziky.. Ludi, ktorych sa do toho nerozumeju vysoke cisla urcite presvedcia. Tak isto ako ked zacali robit ultra zoomy (myslim ze som videl aj cez 20x) s nekvalitnymi objektivmi. Hlavne ze to malo vela Xiek
rozlíšením snímača môžeš spokojne kompakty zrovnávať so zrkadlovkami (ja mám canon EOS 450D s 12 mpx) a kompakty, ktoré včera predstavil canon majú aj 14mpx...
@Tommyhot - hovoríš mi z duše, ja teraz zháňam dáky nový kompakt a na ten 14,7 mega Lumix som nenarazil tak ma to trochu prekvapilo... a tie ultrazoomy sú fak zaujímavé a podozrivé... ja čakám do 15teho marca keď by mal byť dostupný SONY DSC HX5V - 10mega a 10x zoom neni nic moc ALE točí to Full HD video, brutálne rýchly a najme to má CMOS čip a kde kuknem tam píšu že im patrí budúcnosť... PS: Nevieš ešte o nejakých nových kompaktoch z CMOS snímačom ??? @Mirage_a - veľká pani chválitebná mašina ! 2*
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
100 komentov
kompakt nie, zrkadlovku
Canon PowerShot G10 (aj G11)
Canon Digital IXUS 980 IS
10 na foťáku
fotak samsung 8 mpx. tiez nic moc kvalitta ale mne to staci