The Mortal Instruments is a series of six young adult science fiction and fantasy novels written by Cassandra Clare, of which four have been published so far.
@mielikki ja to zvyknem radit to v podstate zaciatkov sucastnej Fantastiky.....ale podla chapadiel "history of sciene fiction" je to na line medzi "Gothic novel" , vychadzajuc z Poea, a pri Lovecraftovi sa to spaja s Modern horror... cize dolezity medznik pri vzniku sucastneho horroru knizneho
@mielikki dorian je asi triler... ale tiez by som ho uz okrajovo radil do fantastiky... je to celkom na povazenie, co s tymito starsimi vecami, ktore vznikli este predtym, ako sa fantastika vyclenila (Stoker - Dracula; Leroux - Fantom opery) ja osobne ich v kniznici mam medzi beletriou, takze asi niekde na urovni dobrodruzneho romanu (pre tie dva neskorsie spominane) s prvkami fantastiky
@blackrisq Marqueza, ale keď nad tým tak rozmýšlam, je to jeho životopis- Román môjho života, tak neviem, či sa to radí do mag. realizmu. Vždy mám chaos z tohto zaraďovania.
@mielikki ha! aj ja ho citam ale uz som za polovicou a asi 2 tyzdne som to necital...mna tam najviac bavi ten zaciatok, kym harry vela rozprava, tie myslienky su uzasne
Portrét Doriana Graya,je klasický prílad svetovej literatúry,čiže bežná svetová klasika,ako Otec Goriot,Búrlivé výšiny,alebo Podivný príbeh doktora Jekylla a pána Hydea(ktorý má v sebe taktiež fantazijné prvky,ale fantasy to ani s najmenšou pravdepodobnosťou nieje)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
(ale inak, zajtra si ho idem požičať, takže ti už budem môcť pomôcť )
ciže, v preklade, YA sci-fi/fantasy
vojnový teda
ale hentá druhá definícia sa mi skôr páči, hoci to nevystihuje tú nabitosť myšlienkami, čo tam je
to je fínska mytológia
(ak si niekto ukradol to meno do svojej knihy či čoho, za to nemôžem)
ta druha definicia je odtialto
to neviem, čo je, ale nechce sa mi to zisťovať
Prvé neviem čo je, druhé je magický realizmus a druhé je prelom realistickej literatúry a literárnej moderny.
mojím tempom dočítam tak o 2 roky, alebo vôbec. ale má pekný obal
@natyn Je to dobré?
Graeme Booker, Sally Stone - Co je interiérový design?
takže áno, je dobrá