salamandra1999 - Sangvinik, cholerik, melancholik a flegmatik NIE JE POVAHA, ale TEMPERAMNET a je to iba cast POVAHY OSOBNOSTI... strapnujes sa tymto forom ze akej si povahy (spravne malo byt "aky mas temperament" )
@jarastik keď chceš byť múdry, tak je to osobnostný typ/osobnosť .. podľa hypokratovsko-galenovskej typológie rozdeľujeme ľudí na vyššie uvedené 4 skupiny podľa temperamentu .. ale správne má byť, akú máš osobnosť
@alohomora@28 nemas pravdu, pozri si link ktory som pridal v @26 a precitaj si nazov. Ak ti to nestaci zober si akukolvek ucebnicu psychologie. toto je temperament osobnosti : sangvinik, cholerik, flegmatik, melancholik
Nie osobnosť. Ale temperament osobnosti. To sú dve úplne rozdielne veci. Je to to iste ako keď poviem "dom" a "nádvorie".
@jarastik To by som chcel vedieť, odkiaľ máš tieto fakty, že sangvinik je najpočetnejší. Ak by aj urobili nejaký prieskum v starovekom Grécku a podľa toho pomenovali tento typ, tak by to bolo už dosť staré a človek poväčšinou nie je zaradený iba do jedného temperamentu a už sa to ani nerobí.
@motyylia nemozes byt vsetko, spolocne mozu byt len tieto dvojice (opisujem) : sangvinik-cholerik ; cholerik-melancholik ; melancholik-flegmatik ; flegmatik-sangvinik
Cize su vylucene naraz u jednej osobnosti napriklad temperamenty narazaj melancholik aj sangvinik alebo naraz aj flegmatik a zaroven cholerik - to su dve dvojice ktore sa uplne vylucuju a nemozu sa vyskytnut u jednej osobnosti naraz (jedine ak by si cholerika nadrogovala tak z neho mozno urobis toho flegmatika )
@motyylia o tom nepochybujem... teda, pokial nema dotycna osobnost temperament cholerika ktory dokaze naplno vnimat prednasku len prvych 7 minut (priemer vyskumu).
aj ked nikto neni 100% nejaka povaha, u mna sa neda hovorit ani o prevladajucej, seriozne mozem vam tu aj vysledok testu postnut ja mavam spravidla 22,5-27,5 % pri kazdom type
@kitty7 "pri kazdom type" to nie je mozne, mozes byt kombinaciou len 2 typov temperamentu - zober si Eisenckovu schemu - daj vyhladat na Internete - je to taky kruh rozdeleny na 4 casti. V tom kruhu sa pohybujes vacsim bodom - oblacikom, a zistis ze ten oblacik sa moze naraz nachadzat najviac vo 2 oblastiach - a presme tak to funguje. Mohla by si namietat ze v strede je vo vsetkych 4-och. Ale stred je nulova intenzita - cize tam sa dostanes ked umries hehe
Su vsak situacie v ktorych sa mozes kratkodobo spravat ako treti a stvrty druh temperamentu. Ale pri urcovani temperamentu sa zistuje "tvoj prevazujuci dlhodoby temperament".
Este jedna zaujimavost - personalisti vyberaju do mimoriadne zatazovych zamestnani ludi s temperamentom v spodnej casti E.Schemy cize od spodnej polovice flegmatika po spodnu hranicu sangvinika. (a to ja nie som - ja som sangvinik tesne pod hranicou cholerika - cize vrchna cast sangvinika) ...cize obycajny, uplne najobycajnejsi najviac sa vyskytujuci temperament obycajneho cloveka. nebude zo mna ziadny herec, ani genialny "autista", ale nastastie pravdepodobne ani vrah ani sebevrah ... celkom ma to zacalo zaujimat ta psychologia je super, staci ak zistis aky je typ temperamentu a vies sa vela dozvediet ako bude reagovat v buducnosti - co urobi taky clovek, to je uplne super, da sa to dokonca zistit z jeho chodze + otvorenie dveri + sposob ako si sadne - neskutocne !!
v testoch, čo som robila som končila na grafickom znázornení presne na čiare medzi sangvinikom a cholerikom, takže sa nazývam sanglerikom.
A nemám rada toto rozdelenie.
Ako vôbec zistím, či som stabilná a či labilná?! AKO?! JA NEVIEM
Labilita a stabilita je sucast temperamentu , labilni su: cholerik a melancholik
stabilni su: sangvinik a flegmatik
Pricom : cholerik je labilny voci svojmu okoliu ; melancholik je labilny voci sebe ; sangvinik je stabilny voci okoliu ; flegmatik je stabilny voci sebe
Priklad extremu lability: cholerik sa pomsti tym ze zavrazdi niekoho ; melancholik zavrazdi sam seba ....
@jarastik hej, dík, ja tomu rozumiem, mám naštudovanú väčšinu typológii veľmi podrobne (dobre túto najmenej, myslím, že je nachuja, preferujem enneagram)
ale stále neviem, či som labilná alebo stabilná. A neverím v absolútnu rovnováhu, takže by som rada priklonila k jednému z toho. Žial - nejde.
@luc.ka pises: "na najviac percent sangvinik, s kuskom melancholika a flegmatika" precitaj si este raz vsetky prispevky, sangvinik nemoze byt zaroven melancholikom ani z kusku ! Iba si to zle vyhodnotila.
@jarastik s tebou sa nemá cenu hádať, keď nedokážeš počúvať (čítať) a snažiť sa trošku pochopiť, čo ti druhý hovoria (píšu) a len si melieš svoje, keď o tom moc nevieš ... to ako keby som sa ja hádala v nejakom fóre o elektrotechnike alebo o logistike len preto, lebo to študovali moji bratia
@jarastik ako to opisujes je to dosť zaujímavé, vieš mi dať nejaké linky ? Nechcem z googlu radšej niečo od teba keď už o tom čosi vieš a aj ta sestra a tak.. môžeš aj TS dik
@luc.ka jediny spravny test je test zo psychologickeho centra a jeho trvanie su dva tyzdne po kazdy den 4 hodiny, a taky test si zrejme nerobila. Mimochodom to , ze mavas obcas melancholicke chvilky neznamena, ze nie si sangvinik.
Len si treba uvedomit ze melancholik je strana introvertna a sangvinik strana extrovertna, preto su nezlucitelne u jedinej osobnosti naraz, nieco z dlhodobeho hladiska urcite prevysuje a tam sa nachadzas.
Len si treba uvedomit ze melancholik je strana introvertna/labilna a sangvinik strana extrovertna/stabilna, preto su nezlucitelne u jedinej osobnosti naraz, nieco z dlhodobeho hladiska urcite prevysuje a tam sa nachadzas.
@luc.ka na zaklade tvojich reakcii (najma poslednej @64 ) si dovolujem predbezne odhadnut ze si naozaj sangvinik a to dokonca v spodnej casti ES, cize to najlepsie co moze byt, gratulka ak je to tak.
Z toho co som zatial vselikade precital o tych temperamentoch sem zhrniem situaciu s Luc.kou ako by to to riesil:
Sangvinik horna cast ES : by sa snazil presadit svojupravdu ale racionalne, vytrvale
Sangvinik spodna cast a flegmatik spodna cast: po chvilke racionalnych argumentov daju za pravdu protistrane a povedia si "ze su dolezitejsie veci na svete a treba si setrit energiu na ne" a prevratia to na srandu
Flegmatik v hornej ES: napise nieco v zmysle ze je smutny z toho ze nie je celkom pochopeny a prestane pisat do fora
Melancholik : prestane pisat do fora, rozboli ho hlava a pojde si zobrat tabletku
cholerik : zacne pouzivat nadavky az kym na fore zostane len on sam so svojou pravdou
Takto som vyhodnotil situaciu a zaradenie luc.ky , myslim ze asi nie zle, mimochodom precital som 5 knih o psychologii a to viac krat. Tak snad uz niecomu rozumiem, ale samozrejme nie som ziadny doktor, ..aj ked mi bezi len 16-ty rok zivota... a pokial to tak pojde dalej a bude ma to bavit tak zrejme skoncim ako sibnuty psychiater v ustave medzi blaznami aspon bude zabava cely zivot
@jarastik ak ťa môžem poopraviť - v temperamente MÔŽU byť (a zvyčajne aj sú) zmiešané aj všetky 4 typy, ale z tých "opačných" je prevažujúci len jeden (resp. kombinácia). ostatné (zastúpené v menšej miere) sa nezvyknú prejavovať v bežných situáciách, skôr výnimočných (napr. stresových). čím je ďalej od stredu Eysenckovej schémy, tým jednoznačnejší je temperament
ďalej vravíš, že @Kitty7 nemôže byť presne uprostred - ani nie je, je mu iba veľmi blízko a ani jedna črta výrazne neprevyšuje. poviem to takto: takmer nikto nie je na ES úplne na okraji, najďalej od stredu. ak sa Kitty približuje k stredu, znamená to, že jej reakcie sú protichodné v závislosti od situácie a celkového rozpoloženia, nie že je mŕtva
Nema to zmysel, lebo to nikam nevedie. Mozem menit svoj styl pisania a rozpravania vetu od vety. Sam hovoris ze jediny spravny test je z psychologicke centra a teraz sa ma snazis zaradit do nejakej skatulky na zaklade dvoch prispevkov. Neviem ci to tak funguje
@jarastik iste, nikto nemoze mat vyladenu osobnost a z kazdeho zo 4 typov nieco, to by spadol cely vesmir. ty si to nepredstavuj ako graf, predstav si to ako test ABCD v ktorom si zakruzkoval rovnaky pocet A, B, C a D. tazke pochopit ty vole.
"neviem si vybrať"
vždy dačo iné, keď ma prestane baviť byť flegmatikom, tak budem cholerik, keď ma to prestane baviť, budem melancholik, keď ma to prestane, budem sangvinik
inak aj psychologia je dobra konina podla mna za to ze nejaky typek povedal ze su 4 typy temperamentu tak to tak musi byt? a cela psychologia je podla mna len o tom ze "niekto povedal", "niekto rozdell" atd... akoze bavi ma psychologia ale je to kravina podla mna
@jarastik nechcela som už v tomto pokračovať, ale zaujíma ma, prečo si napísal, že som cholerik, odôvodni mi to, prosím lebo mne to prišlo ako vcelku flegmatická reakcia .. možno to bude tým, že nepočuješ moju intonáciu ... mala by som sa naučiť lepšie vyjadrovať
takto by som bola celý život v omyle, pretože súhlasím s tým, že čovek nemôže byť aj stabilný introvert, aj labilný extrovert v jednom ..... a aj ľudia, čo ma dlho poznajú uznali, že som hrozná flegma tak teraz mudruj, začalo ma to zaujímať
@alohomora nenapísal som ze si cholerik, ale ze tak ako bol napísaný príspevok @55 reaguje cholerik. Po tomto tvojom druhom prispevku sa vsak zacinam utvrdzovat v tom ze cholerik naozaj si. Reagujes totiz nekonstruktivne a iba napadas namiesto vysvetlovania, zhadzujes druhu stranu bez odovodnenia alebo s odovodnenim ktore nie je racionalne (napr. napadanie druhej strany ze asi jeho zdroj vedomosti je nedoveryhodny, namiesto toho zamysliet sa nad tym ci naozaj 2+2sa nerovna 4 bez ohladu na zdroj tohoto vysledku) , proste tak reaguju cholerici,prepac.
@jarastik tak ale potom mi nejako prepína, alebo čo? lebo fakt moji známi by ti povedali, že som flegmatik, aj mi tak vyšlo veľa testov (iba raz mi jeden vyšiel na cholerika) ... ale zase na druhú stranu tieto argumenty, čo si napísal, beriem.... nejaká rozbitá osobnosť?
a pripúšťam .. možno teba zhadzujem, ale nepovedala som, že ja to viem lepšie
Ja som extrovert a exhibicionista megaloman egocentrik Dobro vraciam 100 nasobne zlo 1000 nasobne. a povahovo som niekde medzi sangvinikom, cholerikom a narcisom. s ludmi ktori su v pohode si rad pokecam hlavne so zenami, ktore su take ako ja si rozumiem, ale najdu sa aj take ktore by som najradsej zabil.
Labilny urcite som a k tomu aj despoticky tyran a uzurpator. Ak by som sa mal vystihnut jednym slovom tak King.
@jarastik to ze v spolocnosti je najviac sangvinikov moze byt pravda, ale ludia na nete nie su reprezentativna vzorka ludia ktori travia vacsinu casu pri nete su introverti (teda flegmatici a melancholici)
rozoberiem to radsej este hlbsie, aby si sa neurazila:
Prispevok @55 je neracionalny, agresivny - k tomu sa utiekaju cholerici ked uz nevedia ako dalej
Melancholik by nereagoval vobec, flegmatik by odoslal iba smajlika, sangvinik by reagoval racionalne uvedenim nezvratneho faktu, napr. 5+5=10 alebo odkaz na nejaky link ktory potvrdzuje jeho vyrok.
Ty si uviedla najma toto: "to ako keby som sa ja hádala v nejakom fóre o elektrotechnike alebo o logistike len preto, lebo to študovali moji bratia" co tvoj vyrok zaradilo medzi neracionalne agresivne pretoze popiera fakt. napr. 2+2=4 len na zaklade toho ze ten, kto toto tvrdenie uviedol ho ma z podla neho z nedoveryhodneho zdroja.
Tiez si treba uvedomit, ze ak niekto napise ze tento vyrok je ukazkovy vyrok cholerika, este neznamena ze ta osoba ktora ho napisala je cholerik.
Cholerici vsak trpia dalsou vlastnostou "su vztahovacni a reaguju na to neracionalne" (melancholici su tiez vztahovacni ale nereaguju na to napriklad utiahnutim sa, urazenim sa...) ....
v prispevku @82 si napisala: "prečo si napísal, že som cholerik, " = vztahovacnost, pretoze nikde som nenapisal "si cholerik".
Napisal som iba ze clanok aky si napisala je ukazkovy cholericky, ale to neznamena ze pisatel je s istotou cholerik.
Ved aj profesor moze obcas urobit "hlupost" ale to neznamena ze uz nie je profesor, ale "hlupak" .
Chapes ?
Cize zatial tieto dva znaky v prispevkoch poukazuju na vysledok ze pisatel asi je predsa len cholerik.
Mna nezaujima co o tebe vravia priatelky, pretoze to nie su fakty ktore tu mozem vidiet a overit si, ale iba tvoje neracionalne tvrdenie.
Mna zaujima ako reagujes na moje reakcie ktore su schvalne aj trosku provokativne, lebo trosku experimentujem, za co sa ospravedlnujem.
@jarastik Robis chybu co velmi vela psychologov. Usedavo a usilovne sa snazis vsetko natlacit a narvat do svojej vlastnej skatulky. Uvedom si ze osobnost cloveka je premenliva a roznoroda a hlavne mnohovrstevnata.
@madtwatterphd vzhladom na @86 v casti urcenej pre mna musim naozaj uznat ze moje vyroky navrchu SU MYLNE. Neuvedomil som si ze k DF na internete sa vacsinou utiekaju introvertne typy, dakujem
@skvrnka Zaroven dakujem a velmi si vazim pravdepodobne prispevok profesora alebo minimalne doktora s nickom skvrnka.
Ja som jeho prispevku porozumel a ma samozrejme PRAVDU, len dufam ze mu porozumeli aj ostatni. Bol by som velmi rad ak by mi poslal do posty nejake tituly knih kde sa da dozvediet nieco viac o vrstveni osobnosti, vraj je to tazke a zlozite, ale mozno nieco z toho pochopim, dakujem.
@jarastik Veru nebola, už niekoľko rokov sa utápam v sarkazme a pohŕdaním svojim okolím... Navonok ma zasiahne veľmi málo vecí, postupnými skúsenosťami v živote mi to ide stále lepšie a lepšie... Taktiež som cynik, nemám problém spraviť si srandu zo smrti...
Ale hovoria mi, že mám zmysel pre humor, takže sa klasifikujem ako flegmatik/sangvinik. Mám pravdu?
@jarastik vďaka, že si to takto rozpísal chápem teda, ako si to myslel len jedno by som mohla vytknúť - ''moje priateľky', ktoré nemám - ja len priateľov ale to je len tak odveci, to si nemohol vedieť
@kunikund v tom pripade asi ano, ale predovsetkym su to ludia s velmi vysokym IQ co sa spravaju ako Ty a tam je velmi tazke ich zaradit co vlastne su a kam patria. Celkom Ti to vyslo aj teraz, heh, si trieda !
@darkestangel nechce sa mi citat vsetky tvoje prispevky, ale mozem ti dat nejake otazky cez postu a ich zodpovedanim to mozem aspon priblizne urcit... ale tak ako to tu ktosi napisal, cez internet je to nespolahlive a tiez najvhodnejsie je posudit osobnost niekoho vtedy, ked nevie ze je posudzovany a zaroven sa nachadza v nejakej tiesni (napriklad 5 ludi zavretych v miestnosti s minimalnym mnozstvom vody a stravy na 3 dni a ich povahy sa naplno prejavia aj bez zlozitych testov..)
Preco si taka smutna? Preco sa neusmievas? Ked lutujem nejake zivotne prikoria svoje alebo cudzie. Na co sa pozeras? (ked obdivujem nieco pekne co vacsina ludi prehliada) co tam tolko robis? (perfekcionistka, nikdy neskoncim s hotovym, kym to nema kazdy detail tiptop aj ten najmensi ktory nikoho netrapi len mna.) to asi o mne hovori ze som melancholik a nemam rada ked ma niekto vyrusuje,od mojich melancholickych procesov
Ja som cisty flegmatik, mne vela veci nevadi. Nejde v zime tepla voda? tak sa umyjem v ladovej. Zmoknem? ta co ved to vyschne. Ochorel som? ta zjem chilli poplacem a idem dalej. Zastavia rusi plyn? ta aspon usetrim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
120 komentov
Ja asi cholerický sangvinik.
Takze tento prieskum tu na Birdzi jasne ukazuje ze ludia si sami svoj temperament nedokazu urcit.
» www.skuskaosobnosti.sk/druhy-temperame...
a nechápem, ako môžeš brať túto vzorku ľudí na B vážne a keď už chceš, tak toto nie je populácia
Nepliest si z temperamentom !!! (sangvinik, cholerik, flegmatik, melancholik)
Nie osobnosť. Ale temperament osobnosti. To sú dve úplne rozdielne veci. Je to to iste ako keď poviem "dom" a "nádvorie".
Cize su vylucene naraz u jednej osobnosti napriklad temperamenty narazaj melancholik aj sangvinik alebo naraz aj flegmatik a zaroven cholerik - to su dve dvojice ktore sa uplne vylucuju a nemozu sa vyskytnut u jednej osobnosti naraz (jedine ak by si cholerika nadrogovala tak z neho mozno urobis toho flegmatika )
Su vsak situacie v ktorych sa mozes kratkodobo spravat ako treti a stvrty druh temperamentu. Ale pri urcovani temperamentu sa zistuje "tvoj prevazujuci dlhodoby temperament".
A nemám rada toto rozdelenie.
Ako vôbec zistím, či som stabilná a či labilná?! AKO?! JA NEVIEM
"vsetci sme povahovi miesanci"
Labilita a stabilita je sucast temperamentu , labilni su: cholerik a melancholik
stabilni su: sangvinik a flegmatik
Pricom : cholerik je labilny voci svojmu okoliu ; melancholik je labilny voci sebe ; sangvinik je stabilny voci okoliu ; flegmatik je stabilny voci sebe
Priklad extremu lability: cholerik sa pomsti tym ze zavrazdi niekoho ; melancholik zavrazdi sam seba ....
ale stále neviem, či som labilná alebo stabilná. A neverím v absolútnu rovnováhu, takže by som rada priklonila k jednému z toho. Žial - nejde.
Ale k veci - tak ako si prave zareagovala zareaguje "cistokrvy" cholerik.
nemudruj len preto, ze ty si povedal, teraz uz nebudem mavat melancholicke chvilky, lebo v testoch mi vychadza pravidelne na najviac percent sangvinik
Len si treba uvedomit ze melancholik je strana introvertna a sangvinik strana extrovertna, preto su nezlucitelne u jedinej osobnosti naraz, nieco z dlhodobeho hladiska urcite prevysuje a tam sa nachadzas.
Len si treba uvedomit ze melancholik je strana introvertna/labilna a sangvinik strana extrovertna/stabilna, preto su nezlucitelne u jedinej osobnosti naraz, nieco z dlhodobeho hladiska urcite prevysuje a tam sa nachadzas.
dobre zlatko, bavkaj sa dalej
ved som, vravim to od zaciatku
Z toho co som zatial vselikade precital o tych temperamentoch sem zhrniem situaciu s Luc.kou ako by to to riesil:
Sangvinik horna cast ES : by sa snazil presadit svojupravdu ale racionalne, vytrvale
Sangvinik spodna cast a flegmatik spodna cast: po chvilke racionalnych argumentov daju za pravdu protistrane a povedia si "ze su dolezitejsie veci na svete a treba si setrit energiu na ne" a prevratia to na srandu
Flegmatik v hornej ES: napise nieco v zmysle ze je smutny z toho ze nie je celkom pochopeny a prestane pisat do fora
Melancholik : prestane pisat do fora, rozboli ho hlava a pojde si zobrat tabletku
cholerik : zacne pouzivat nadavky az kym na fore zostane len on sam so svojou pravdou
Takto som vyhodnotil situaciu a zaradenie luc.ky , myslim ze asi nie zle, mimochodom precital som 5 knih o psychologii a to viac krat. Tak snad uz niecomu rozumiem, ale samozrejme nie som ziadny doktor, ..aj ked mi bezi len 16-ty rok zivota... a pokial to tak pojde dalej a bude ma to bavit tak zrejme skoncim ako sibnuty psychiater v ustave medzi blaznami aspon bude zabava cely zivot
tato diskusia je strasne ale strasne vtipna, zvlast ked sa niekto snazi posudit niekoho ineho cez internet.
>
ako ma clovek zaradi z tohoto prejavu?
preco, mna nahodou celkom rozosmial co je obdivuhodne, kedze sa utapam celkom vytrvalo v depresivnej melancholii
ďalej vravíš, že @Kitty7 nemôže byť presne uprostred - ani nie je, je mu iba veľmi blízko a ani jedna črta výrazne neprevyšuje. poviem to takto: takmer nikto nie je na ES úplne na okraji, najďalej od stredu. ak sa Kitty približuje k stredu, znamená to, že jej reakcie sú protichodné v závislosti od situácie a celkového rozpoloženia, nie že je mŕtva
vždy dačo iné, keď ma prestane baviť byť flegmatikom, tak budem cholerik, keď ma to prestane baviť, budem melancholik, keď ma to prestane, budem sangvinik
a dokola a dokola, ja som hrozne nestála osobnosť
takto by som bola celý život v omyle, pretože súhlasím s tým, že čovek nemôže byť aj stabilný introvert, aj labilný extrovert v jednom ..... a aj ľudia, čo ma dlho poznajú uznali, že som hrozná flegma tak teraz mudruj, začalo ma to zaujímať
a pripúšťam .. možno teba zhadzujem, ale nepovedala som, že ja to viem lepšie
Labilny urcite som a k tomu aj despoticky tyran a uzurpator. Ak by som sa mal vystihnut jednym slovom tak King.
@jarastik to ze v spolocnosti je najviac sangvinikov moze byt pravda, ale ludia na nete nie su reprezentativna vzorka ludia ktori travia vacsinu casu pri nete su introverti (teda flegmatici a melancholici)
rozoberiem to radsej este hlbsie, aby si sa neurazila:
Prispevok @55 je neracionalny, agresivny - k tomu sa utiekaju cholerici ked uz nevedia ako dalej
Melancholik by nereagoval vobec, flegmatik by odoslal iba smajlika, sangvinik by reagoval racionalne uvedenim nezvratneho faktu, napr. 5+5=10 alebo odkaz na nejaky link ktory potvrdzuje jeho vyrok.
Ty si uviedla najma toto: "to ako keby som sa ja hádala v nejakom fóre o elektrotechnike alebo o logistike len preto, lebo to študovali moji bratia" co tvoj vyrok zaradilo medzi neracionalne agresivne pretoze popiera fakt. napr. 2+2=4 len na zaklade toho ze ten, kto toto tvrdenie uviedol ho ma z podla neho z nedoveryhodneho zdroja.
Tiez si treba uvedomit, ze ak niekto napise ze tento vyrok je ukazkovy vyrok cholerika, este neznamena ze ta osoba ktora ho napisala je cholerik.
Cholerici vsak trpia dalsou vlastnostou "su vztahovacni a reaguju na to neracionalne" (melancholici su tiez vztahovacni ale nereaguju na to napriklad utiahnutim sa, urazenim sa...) ....
v prispevku @82 si napisala: "prečo si napísal, že som cholerik, " = vztahovacnost, pretoze nikde som nenapisal "si cholerik".
Napisal som iba ze clanok aky si napisala je ukazkovy cholericky, ale to neznamena ze pisatel je s istotou cholerik.
Ved aj profesor moze obcas urobit "hlupost" ale to neznamena ze uz nie je profesor, ale "hlupak" .
Chapes ?
Cize zatial tieto dva znaky v prispevkoch poukazuju na vysledok ze pisatel asi je predsa len cholerik.
Mna nezaujima co o tebe vravia priatelky, pretoze to nie su fakty ktore tu mozem vidiet a overit si, ale iba tvoje neracionalne tvrdenie.
Mna zaujima ako reagujes na moje reakcie ktore su schvalne aj trosku provokativne, lebo trosku experimentujem, za co sa ospravedlnujem.
papa
@skvrnka Zaroven dakujem a velmi si vazim pravdepodobne prispevok profesora alebo minimalne doktora s nickom skvrnka.
Ja som jeho prispevku porozumel a ma samozrejme PRAVDU, len dufam ze mu porozumeli aj ostatni. Bol by som velmi rad ak by mi poslal do posty nejake tituly knih kde sa da dozvediet nieco viac o vrstveni osobnosti, vraj je to tazke a zlozite, ale mozno nieco z toho pochopim, dakujem.
Ale hovoria mi, že mám zmysel pre humor, takže sa klasifikujem ako flegmatik/sangvinik. Mám pravdu?