Ahojte maturanti, hlave tí, čo máte už akademický. Učíte sa? Koľko toho/ ako dlho sa učíte? Motivuje vás to, že už máte len toľko málo času alebo ste to už vzdali a príde vám to aj tak zbytočné? Či už všetko viete? Nechám sa inšpirovať
Ak chcete, môže
ja som akademický prehúlil a mal som zopár koncertov s kapelou, každopádne, zmaturoval som jak pán na nie najlahšej škole - relaxujte, odpočívajte, nič nepreháňajte.. 4 roky za týždeň nedobehnete
no, dnes zajtra chcem dať filozofiu na 100 percent a celkovo občiansku si len tak prejsť.
potom dejepis si nechávam na štvrtok, piatok a nedeľu s tým, že sa aj tieto dni naučím tie ťažšie otázky (fr. revolúcia a grécko, rím..)
slovinu idem celkovo na risk, mám ju až vo štvrtok, čiže utorok stredu mám na to aby som si to prešla.
franinu, môj milovaný dobrovoľný predmet, ak sa nerozhodnem že sa naň kašlem, si nechávam na sobotu a pondelok. a to idem risknúť tiež
@lenuska175 ja mam aj harmonogram dokonca! že z každeho 3-4 temy na deň ale myslela som si, že budem z toho viac v strese a bude ma štvať že nič neviem a tym padom sa budem aj učiť. ale teraz som už v strese z toho že nie som z v strese a mala by som
ja mám len v pondelok a v utorok doobedu len biolu a končím aspoň že tak!
cele zle, dejepis nula bodov v témach stredovekých, dejiny umenia sme ani nestihli dobrať na seminároch ale učím sa tak do pohody, hlavne ten dejepis. inšpiroval ma ten pán, čo písal, že celý akademik prehúlil, no ja som v tom štádiu, že by som neprotestovala. ešte budem rozmýšľať. ale hlavne nesúhlasím s tým, že sa nenaučíš za týždeň to, čo za štyri roky. samozrejme, že hej a hlavne sa to naučíš inač, napríklad ten dejepis, nikdy som ho nevnímala tak komplexne ako teraz, pretože som sa učila jednotlivé celky, okruhy a nikdy som si to nespájala do súvislostí.
Najhoršie na tom všetkom je, že v stredu mám ešte aj príjmačky na VŠ a ešte som si ani nepozrela, či majú nejaké cvičné zavesené na nete. :/
povedzme ze anglinu a neminu vcelku viem (uz len z nemciny prejst par tem, ale to uz mam napisane aj vsetko)
litiku viem, horsie so slovinou musim si prejst syntax a tie blbosti
dejepis uz celkom viem, len este prebehnut nejake veci
inak zatial som sa este nic neucila, ale mam pici, ja cely tyzden zurujem
môj akademický vyzeral asi tak, že som si každý deň niečo málo popozeral a prečítal, tak zbežne, pomedzi to som chodil stále niekde von sa odreagovať, a až posledné 3 dni som sa tomu venoval naplno nič netreba preháňať a to som mal nejakých 12-13 predmetov na odborné+slovina+anglina
Ja sa na svoj akademicky tyzen nepamatam. V piatok som siel von a potom si uz len pamatam ako som sa v piatok rano zobudil doma. Trosku som sa poucil. V sobotu tiez. A v nedelu som sa bicykloval Zmaturovane s vyznamenanim
Anglinu viem nejako, to by som sa zbytočne učila, len si večer pred pozriem nejaké slovíčka, hlavne z takých tém, ako životné prostredie. Slovinu tiež viem ešte z písomných, tam si len prejdem nejaké 4 témy tesne v ten večer. NOS by som sa mala učiť, hlavne filozofiu, ale keď mňa to tak strašne nudí Neviem sa k tomu dokopať. A matiku si rátam príklady a ešte si pozriem poučky... A zistila som, že vôbec neviem geometriu :ble:
Inak skôr skajpujem s kamarátmi a spolužiakmi (všetci sme si pre lepší pocit na týždeň zrušili facebook, takže sme sa hromadne presunuli na skype) a o chvíľu pôjdem pozerať hokej.
dnes a zajtra dam obciansku...streda a stvrtok matika..piatok gramatika..sobota lit..nedela este raz ob a mat na pondelok a potom uz len sprtat lit na stvrtok
ja sa od stvrtka jak je volno ucim, ale zatial bieda, z kazdeho predmetu ani tretinu nemam za sebou literaturu vobec neviem, tak tej sa musim najviac venovat..zvysok este sa da obkecat.
Ucim sa uz dva tyzdne a vsetky 4 predmety mam tak na 70-90% prebrate a naucene. Este dnes a zajtra sa nieco ze vyslovene ucim a od stredy do nedele opakujem.
Slovinu si len prebehnem ak mi zvýši čas. Nosku viem, hlavne filozofia mi príde úplne v pohode keďže je pri maturite k dispozícii množstvo knižiek kde sa dá vyčítať podstata každého filozofa. Mojou nočnou morou je dejepis, na ktorý sa budem učiť celý týždeň, ale myslím si, že tých rokov a udalostí je neskutočné množstvo. Z francúzštiny mám certifikát, čiže našťastie len 3 predmety.
v prvom rade nemam ziadnu motivaciu dobre zmaturovat... tolko som sa ucila na prijimacky, ze uz mam toho proste dost. a tie eventualne jednotky na maturitnom vysvedceni su len o dobrom pocite, a ten mozem cesat, hlavne ze som dobre dala prijimacky
tak ja mám len slovinu a nosku (60 otázok) lebo z anj a frj mám certifikáty tak myslím že som na tom celkom dobre, relaxujem, chodím do posilky, na crossfit zatiaľ som sa naučila 2 otázky a som trochu smutná lebo som sa chcela nučiť každý deň 10 a neviem ako to takýmto tempom stihnem
Dnes som v podstate prešla celú matiku - to neriešim, matiku viem
Fyziku spravím zjavne zajtra.
A ostatné dni sa budem učiť slovinu, keďže som ju počas štyroch rokov ani nevidela
Anglinu sa učiť nejdem, to nejako dám
maturujem o 2 tyzdne a neviem nič zatiaľ jedine štastie ze mam matiku - tam nieco vyratam, co sa tyka slovenciny bojim sa hlavne literatury a anglictina s mojim vyjadrovanim na urovni A2 a ani jednou nevypracovanou temou bude katastrofa...
a este ekonomika - tej nie je vela a ucila som sa na nu priebezne takze to zmanagujem
joj nostalgicky spominam na svoj akademicky tyzden...bolo to pred 9timi rokmi...net nebol este taky bezny...a nam ho akurat zaviedli doma cez neho tak som chodila po nete kade tade a vsade som sa stazovala ze sa nestiham ucit a mam nervy(na nete) a ne aby som sa ucila... zaciatok internetovej zavislosti a chatovania
apropo, ucila som sa az cez maturitny, vzdy vecer pred danym predmetom dany predmet.... nedelu na pondelkove skusky, pondelok na utorkove, utorok na sredajsie... ale zas nervy som mala dobre...ucila som sa ze od 6.00-10.00 potom som sla odmaturovat....a potom 14.00-1.00....a to takto furt...takze akademicky nic...a potom maturitny ked sa uz maturuje na zblaznenie bo som mala maturity 3 dni...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
no, dnes zajtra chcem dať filozofiu na 100 percent a celkovo občiansku si len tak prejsť.
potom dejepis si nechávam na štvrtok, piatok a nedeľu s tým, že sa aj tieto dni naučím tie ťažšie otázky (fr. revolúcia a grécko, rím..)
slovinu idem celkovo na risk, mám ju až vo štvrtok, čiže utorok stredu mám na to aby som si to prešla.
franinu, môj milovaný dobrovoľný predmet, ak sa nerozhodnem že sa naň kašlem, si nechávam na sobotu a pondelok. a to idem risknúť tiež
ja mám len v pondelok a v utorok doobedu len biolu a končím aspoň že tak!
Najhoršie na tom všetkom je, že v stredu mám ešte aj príjmačky na VŠ a ešte som si ani nepozrela, či majú nejaké cvičné zavesené na nete. :/
litiku viem, horsie so slovinou musim si prejst syntax a tie blbosti
dejepis uz celkom viem, len este prebehnut nejake veci
inak zatial som sa este nic neucila, ale mam pici, ja cely tyzden zurujem
Inak skôr skajpujem s kamarátmi a spolužiakmi (všetci sme si pre lepší pocit na týždeň zrušili facebook, takže sme sa hromadne presunuli na skype) a o chvíľu pôjdem pozerať hokej.
Slovinu a anglinu sa neučím ani učiť nejdem, lebo ich už dávno viem
Fyziku spravím zjavne zajtra.
A ostatné dni sa budem učiť slovinu, keďže som ju počas štyroch rokov ani nevidela
Anglinu sa učiť nejdem, to nejako dám
a este ekonomika - tej nie je vela a ucila som sa na nu priebezne takze to zmanagujem