Čaute decká,
Potrebujem vašu radu. Ide o to, že štyri roky som sa flákala ako každý iný študent. Od pondelka som sa naučila slovenčinu, angličtinu a ekonómiu. Lenže tej občianskej výchovy je strašne veľa. Nemáte rady, ako sa rýchlo niečo naučiť? Vôbec nev
rob si prestávky, väčšina ľudí dokáže udržať pozornosť v pohode pol hodinu potom si daj tak 5 minút prestávku a zase sa uč polhodinu a po dvoch hodinách si daj trochu dlhšiu prestávku
takisto občianka má viac častí, tak začni tou, čo ti je najmenej blízka, lebo je pravdepodobné, že ma ňu budeš potrebovať viac času, alebo začni tou, z ktorej sa musíš najviac naučiť
mne to pomohlo ale občiansku som sa učila 4 dni
ja som 5 dni zabila chemiou,, 2 dni som venovala slovencine /pricom som nestihla zopakovat jeden cely rocnik/, ostavala biola, anglictina a fyzika /boli sme snad jediny rocik, ktory maturoval z 5 predmetov, potom to zrusili - 2005/.
anglictinu som nestihla vobec, na biolu si moc nepamatam a fyziku som sprtala este v skole v den maturity.
cize si myslim, ze sa stresovat nemusis. sadni nad zosit, citaj si to. maturita ma tu vyhodu, ze ju spravi v podstate kazdy, kto nie je totalne vymlety.
miesto vina by som skor skusila nejaku kavu a napr. guaranu. hlavne spi kazdy den aspon 6 hodin a zbytok mozes venovat uceniu
Ale však občiansku si si sama vybrala, že z nej chceš maturovať, tak by si ju mala vedieť asi, keď si si ju vybrala, nemyslíš? Alebo si taká sprostá, že žiadny predmet ti nešiel a dala si si prvú vec, čo ťa napadla?
káva a zelený čaj
a teda, ja by som ti radiť nemala, keďže je piatok a so slovinou som začala teraz a fyziku si nechávam na nedeľu a anglinu na pondelok (po fyzike mám 5 hodín okno a potom maturujem z angliny ) hádam niečo zopakujem
pravdepodobne ti to nepomoze ale ja ked sa ucim, tak si nahovaram ze mam mega pamat a zapamatam si vsetko co precitam a vacsinou to funguje, samozrejme nie na 100 percent, ale zapamatam si toho viac a za kratsi cas
Ja tiež stresujem, dneska šprtám dejepis už od rána a veru mi už ide hlava prasknúť... Zvyšné predmety už viem, okrem španielčiny, tú nejako dám aj bez nejakej extra prípravy, ale dejepis mi dáva zabrať... Ešte neviem ani polovicu Tak ale myslím pozitívne a spolieham sa na moju pamäť a na to, že mám dnes ešte 3 hodiny a zajtra celý deň, káva ma speeduje, ale už začínam pri tom skapínať...
No tazko sa bude dobiehat to co si zanedbala styri roky. Z nosky si precitaj raz to co vies a to co nevies sa nasprtaj aspon pojmy a mena, omacky doladis. Viac stihnut asi nestihnes. Proste aby si mala ku kazdej teme aspon tucha.
Ja maturujem v pondelok z odbornych predmetov a teda vela neviem myslim (Bystricania poznaju Murgasku - a ja vravim, ze kopa zbytocnej teorie), Utorok z angliny ktoru som dodnes nevidel a potom stvrtok slovencina kde viem tak 50 %
Ja mám v pondelok matiku a tú si v nedeľu zopakujem. Inak som sa učila fyziku na utorok a ešte slovenčinu si chcem prejsť. Cítim sa až blbo, že vôbec nestresujem ani nič..
Angličtinu mám až v piatok, to ako keby ani nebolo
Tak ja už začínam dosť vyšilovať. V pondelok mám Anglinu, ale tá mi celkom ide, takže to si len zajtra pozriem nejaké tie témy ako Británia alebo veda a technika. V stredu mám občiansku a z toho mám pocity tak pol na pol. Niektoré veci si pamätám ešte z toho keď sme to preberali lebo sú ľahké, ale niektoré (ako napríklad filozofia) som sa nebola schopná naučiť predtým a neviem ako sa ich naučím teraz :/
No a v piatok mám ešte slovinu a psychológiu a toho dňa sa bojím asi najviac. Slovinu som sa nikdy nejak moc neučila, hlavne teda nie literatúru a teraz ešte stále dokopy nič neviem a psychológiu som sa celý rok neučila lebo sme dokopy žiadne písomky nepísali takže to dobieham posledné 2 týždne ale nejakou závratnou rýchlosťou to nejde :/
ach jaj, mne ostava ešte z biologie 10 tém, z angliny tiez 10, z nosky viem všetko ešte dolaďujem teraz filozofiu, a slovinu mam az v stredu tak to si ešte stihnem prebehnuť. len tu biolu a anglinu. :/ asi mi neostava nič ine len sa modliť, zeby som vytiahla dačo, čo som sa naučila.
ja som na tom tak isto, anglinu viem, slovenčinu ešte nejaké drobnosti, a z odborného viem polovicu, čiže nespím dneskam ale ja som ten typ čo má všetko na háku a nestresuje ma nič, ale teraz? mne je normálne na vracanie z toho že to proste nespravím, chce sa mi plakať jak decku.... fuck
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
takisto občianka má viac častí, tak začni tou, čo ti je najmenej blízka, lebo je pravdepodobné, že ma ňu budeš potrebovať viac času, alebo začni tou, z ktorej sa musíš najviac naučiť
mne to pomohlo ale občiansku som sa učila 4 dni
ja som 5 dni zabila chemiou,, 2 dni som venovala slovencine /pricom som nestihla zopakovat jeden cely rocnik/, ostavala biola, anglictina a fyzika /boli sme snad jediny rocik, ktory maturoval z 5 predmetov, potom to zrusili - 2005/.
anglictinu som nestihla vobec, na biolu si moc nepamatam a fyziku som sprtala este v skole v den maturity.
cize si myslim, ze sa stresovat nemusis. sadni nad zosit, citaj si to. maturita ma tu vyhodu, ze ju spravi v podstate kazdy, kto nie je totalne vymlety.
miesto vina by som skor skusila nejaku kavu a napr. guaranu. hlavne spi kazdy den aspon 6 hodin a zbytok mozes venovat uceniu
a teda, ja by som ti radiť nemala, keďže je piatok a so slovinou som začala teraz a fyziku si nechávam na nedeľu a anglinu na pondelok (po fyzike mám 5 hodín okno a potom maturujem z angliny ) hádam niečo zopakujem
Angličtinu mám až v piatok, to ako keby ani nebolo
No a v piatok mám ešte slovinu a psychológiu a toho dňa sa bojím asi najviac. Slovinu som sa nikdy nejak moc neučila, hlavne teda nie literatúru a teraz ešte stále dokopy nič neviem a psychológiu som sa celý rok neučila lebo sme dokopy žiadne písomky nepísali takže to dobieham posledné 2 týždne ale nejakou závratnou rýchlosťou to nejde :/