chcela som sa opytat ake knihy citate a ci vobec mate cas na knihy. aka je vasa oblubena kniha a o com je ..velmi by som sa chcela inspirovat lebo neviem co mam citat chcem nieco poucne proste nieco co ma zaujme a da mi to mozno aj nieco do zivota .
Z každej knihy sa dá poučiť. Nedávno som začala čítať Dextera - kriminálka o masových vrahoch. Minimálne z psychologického hľadiska je to fascinujúca kniha.
Marukami -celkom zaujimave, som sa aj nasla v Sputnik ma laska, mam rada poviedky, nenarocne zanre ale nie beckove, romany, casu maaaaam habadej len keby zacnem uz :/ , caka ma ich xy
@3@hanka12 suhlasim...osobne sa mi najviac pacili "Veronika sa rozhodla zomriet" (film je odveci, aj ked hlavnu myslienku zachytil) "Demon a slecna Primova" a "Alchymista"
kniha ktorá sa mi zatiaľ najviac páčila bola Púštny kvet .. úplne TOP podľa mňa. Mám rada knihy od Cooka a akurát dnes som dočítala Unosné riziko od neho
nemám teraz čas na knihy... ale zatiaľ najobľúbenejšia je Mervyn Peake - Gormenghast: Titus Žal (prvý diel), a práve mám rozčítaný Gormenghast (druhý diel). A potom sa chystám na Ľavá ruka boha.
Vilikovský- Večne je zelený, Nabokov- Bledý oheň, Simona Monyová- Ženu ani kvetinou, Tess Gerritsenová- Údolie smrti a od Čiháka Anatómiu 1,2,3 (neodporúčam)
@lolitahaze vdaka ti za toho Vilikovskeho, jediny zastupca domacej literatury
tak ja by som mohol frflat, ale dam len par tipov od nas teda
Svantner - Nevesta hol (lyricko-snovo-surrealisticke dielo s poriadnou davkou slovenskeho folkloru)
Jege - Svatopluk (toto je slovenskych 300 a GoT dokopy, neverte mi, ale je to velmi epicky pribeh)
Fabry - Ja je niekto iny (velmi kvalitna nadrealisticka zbierka, uzasna farebnost, asociativnost... je to velmi divoke)
Stacho - Svadobna cesta (neskutocne zmyselna a vasniva zbierka)
Silan - Kuvici / Hlbina - Zacarovany kruh / Mihalik - Anjeli (katolicka moderna, konceptualne velmi dobre zvladnute zbierky, ale latka niekomu nemusi byt po chuti, to beriem, ta posledna ma az fascinujucu duchovnu moc)
Holly - Svatopluk (hrdinsky epos, ked sa cita Illias a Aeneas, tak preco by sa nemohlo citat aj toto? je to kvalitativne porovnatelne s antickymi eposmi)
Kepplova - Buchty svabachom (toto je lahodka pre deti 80.tych a 90.tych rokov, najdu tam vela zo seba, okrem toho je to velmi moderne pisane)
Rosova - Dandy (knizka o jednom nekonvencnom vztahu, ktora vas bude stale prekvapovat a mozno troska aj sokovat)
Vilikovsky - Kon na poschodi, slepec vo Vrabloch (toto je vychytavka slovenskej postmoderny, velmi vysoka uroven literatury)
@vlado905 Démona som ešte nečítala ale Alchymista je super a mňa najviac očarilo Na brehu rio Piedra som si sadla a plakala, ešte 11 minút a aj tá Veronika nebola zlá jednoducho má úžasný štýl tvorby
Knihy sú pre väzňou, my máme výcuci ...ale ni! Ako tu odznelo: "Cesta pokojného bojovníka" (Keď som ju čítal prvýkrát ešte to bola Cesta pokojamilovného bojovníka, ale to je jedno)...a pri jej čítaní odporúčam v jednej časti tej knihy prečítať knihu "Návrat pokojného bojovníka", dočítať "Cestu pokojného bojovníka" a na záver siahnuť po knižke "Sokrates". Dokopy je to majstrovské dielo a autor je teda Dan Millman
prave citam arto paasilina -autobus samovrahov vtipne odlahcena vazna tema ..stoji za precitanie ,mozno aj z casti poucne ... ale co rozhodne stoji za precitanie : patrick rothfuss a jeho trilogia kronika kralovraha (zatial su len 2) - fantasy , asi najlepsie z tohto zanru co som citala
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
citam co pride pod ruku, v poslednom case sa snazim nieco na zamyslenie, take svetove (Orwell, Kafka, Dostojevskij...) alebo nieco odborne
oblubene:
Fantasy: LOTR
Horror: Celkovo vsetky prace Lovecrafta a Poea
Sci-fi: Hviezdna pechota
a tolkien, ja som od neho závislý
...ten chlap je génius.
Úžasná kniha.
najlepsia kniha bola rozhodne coming out for air od orwella a este adrian mole toho zboznujem
naposledy som čítala zbierku poviedok od Rosy Liksom a nechcete vedieť, o čom boli
(@popolcek vie
z beletrie nejake nenarocne romany, vacsinou v anglictine ked sa da
pravdaže, životopis musí byť o (pre mňa) zaujímavom človeku..
a ešte mám veľmi rada knihy Jacka Londona (Biely tesák, Volanie divočiny...)
no, momentálne mám rozčítanú septembrovú enigmu a neviem ako ťa to inšpiruje
mňa väčšinou neinšpirujú knihy, ale hudba.
plus ja mám rád v posl. dobe Kunderu, čítam od neho už 2: knihu
a v sucasnosti citam na odporucanie @finrod Hviezdna Pechota
tak ja by som mohol frflat, ale dam len par tipov od nas teda
Svantner - Nevesta hol (lyricko-snovo-surrealisticke dielo s poriadnou davkou slovenskeho folkloru)
Jege - Svatopluk (toto je slovenskych 300 a GoT dokopy, neverte mi, ale je to velmi epicky pribeh)
Fabry - Ja je niekto iny (velmi kvalitna nadrealisticka zbierka, uzasna farebnost, asociativnost... je to velmi divoke)
Stacho - Svadobna cesta (neskutocne zmyselna a vasniva zbierka)
Silan - Kuvici / Hlbina - Zacarovany kruh / Mihalik - Anjeli (katolicka moderna, konceptualne velmi dobre zvladnute zbierky, ale latka niekomu nemusi byt po chuti, to beriem, ta posledna ma az fascinujucu duchovnu moc)
Holly - Svatopluk (hrdinsky epos, ked sa cita Illias a Aeneas, tak preco by sa nemohlo citat aj toto? je to kvalitativne porovnatelne s antickymi eposmi)
Kepplova - Buchty svabachom (toto je lahodka pre deti 80.tych a 90.tych rokov, najdu tam vela zo seba, okrem toho je to velmi moderne pisane)
Rosova - Dandy (knizka o jednom nekonvencnom vztahu, ktora vas bude stale prekvapovat a mozno troska aj sokovat)
Vilikovsky - Kon na poschodi, slepec vo Vrabloch (toto je vychytavka slovenskej postmoderny, velmi vysoka uroven literatury)
a je ich este viac