Stačila by mi augmentovaná realita nacapená na tú "bežnú" - hlavne kvôli orientácii napr. pri hľadaní niečoho, na rôzne tvorivé aktivity, ale aj na hranie hier v priestore, a podobne .D A ešte by som potreboval sekretára/ku .D
No a samozrejme, logický dôsledok automatizácie je aj zrušenie nutnosti pracovať (za predpokladu, že sa to vyvinie pozitívnym smerom), a mať len možnosť pracovať na tom, čo človeka baví a zaujíma (bez orientácie na materiálne zisky) ... Takže nielen doma, ale v spoločnosti by bolo fajn implementovať to takým spôsobom, aby ľudia nemuseli hrdlačiť pre korporácie vlastniace prostriedky i kapitál, ale zároveň nemali (kvôli "robotom kradnúcim ich prácu") pocit vyprázdnenia, straty zmyslu života...
Nejakeho/nejaku hologramovu asistenta/-ku, kt. mi bude pripominat povinnosti, varovat pred pocasim, chvalit outfity, citat spravy, pustat hudbu, ukazovat memes, pocitat kalorie a spravovat mi vydavky
@midnight Nie vždy smart prvky prinášajú hacknutelnu domácnosť ( ! ), ja sa venujem domácim systémom na báze mikrokontroleru Arduino, ktoré vie pracovať samostatne i bez pripojenia na sieť, iba snezory, aktory a jeho program. Mám takto otestované viaceré funkcie ako svetlá, RGB osvetlenie či žalúzie
@moonshine tvoja naivita je krasna a zaroven desiva, hlavne ak naozaj pracujes v oblasti.
ma to kontrolny softver vo volatilnej, fyzicky prepisatelnej pamati? je to hacknutelne. ma to akykolvek sposob bezdrotovej komunikacie? je to hacknutelne este viac. odporucam zacat pozerat videa z DEFCON prezentacii.
Ja by som chcela, aby mi nejaký spotrebič povysával celý dom automaticky bez toho, aby som musela mu na to vytvárať podmienky A ukladať prípadne veci, čo by boli položené na zemi... Fakt vysávanie nemám rada.
@midnight Nechám sa inšpirovať, poučiť, aký spôsobom je môj prípad hacknuteľný. Pripojenie je možné cez WiFi, ethernet alebo BT, mám aktivovaný len BT, ale pokial viem, nie je možné prepísať pamäť cez BT. Prípadne ak nemám pripojený žiaden modul bezdrátovej komunikácie ..ako by si fyzicky prepísal program? Prípadne ak by sa ti to aj podarilo, ako vieš ktorý z 50 pinov je pripojený na to s čím chceš manipulovať?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Ale @thrwtchr ma super napady!
ma to kontrolny softver vo volatilnej, fyzicky prepisatelnej pamati? je to hacknutelne. ma to akykolvek sposob bezdrotovej komunikacie? je to hacknutelne este viac. odporucam zacat pozerat videa z DEFCON prezentacii.