@3 !!!!!! anna zo zeleného domu!!! ešte aj Jana Eyrová, Carrie a dajme tomu a oné! už neviem ako sa to dievčatko volalo ale bolo z knihy dievča čo malo rado toma gordona
Babička, Pani Bovaryová (od Flauberta), Madame de Renal (Stendhal - Červený a čierny), Anna Franková, Sofia zo Sofiinej voľby, Guľôčka (Guy de Maupassant), zo slovenských napr. Estera z Eža Vlkolinského
3. Helena (sila je len v tom, že dokázala rozprútaň 10 ročnú vojnu)
4. Jana Eyrová
5. Catherine z Búrlivých výšin (moja obšúbená)
6. Nora z rovnomennej divadelnej hry
7. Nera z Gričskej čarodejnice
8. Elizabeth Bennetová
9. Nana
10. Sofia
11. Guľôčka
12. malá Dorritka
13. Anna zo Zeleného domu
14. zo súčasnej literatúry Arwen, Hermiona, McGonagallová, veľa postáv, ktoré nikot z vás nebude poznať a mám ich plnú knižnicu ale rozhodne spisovateľka Winterová z knihy Trinásty príbeh a ešte Arya, Scathach, Violet Baudelairová
to ma asi tak v rýchlosti napadlo
a inak dúfam, že Esmeraldu beriete len ako výraznú postavu, lebo inak je to obyčajná puťka, skôr jej matka stála za zmienku
okrem už uvedených, by mohli byť: Manon Lescaut, Laura od Petrarcu, Zuzka Kamenská zo Statkov-zmätkov, Katarína zo Skrotenia zlej ženy, Ofélia z Hamleta, Júlia z Romea a Júlie...
Panna Mária v Biblii,Elizabeth Bennet v Pýche a predsudku,Jane Eyrová,Anna Karenina,Phoebe Caulfield v Kto chytá v žite,Maggie z Mačky na horúcej plechovej streche,Esmeralda v Zvonárovy,Líška v Malom Princovy...je toho fúra...
Médea, Penelopa, už spomenutá Margaréta z Majstra a Margaréty, Hedda Gablerová a Nora z Ibsenových hier, Slečna Júlia od Strindberga, Esmeralda z Chrámu u Matky Božej, Cecilia z Pokánia, Nina Zariečna z Čechovovej Čajky.
Zo slovenskej literatúri: Alina Orságová od Jégého, Timravine hrdinky, takisto ženské postavy Jany Juráňovej...no veľa ich je aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
zo slovenskej ma napadla Anča z Ťapákovcov
aj Irene Adler, Irene Forsyte, Hermiona a Luna, McGonagallová, Arwen, Eyowyn, tie dve kravy z Otca Goriota.......
čo ja viem, je ich dosť............
Ale inak asi Zuna, teda neviem, či bola výrazná, ale bola značne svojská
A potom už neviem, ako sa volali, ale hlavné hrdinky z Očisty od S.Oksanen.
A Carrie, tá tetka z Mizérie a... ráta sa aj Christina?
(a to som najprv šla napísať, že mi nič nenapadá
a ešte som videla Malú Dorritku, tak aj ona.....
Večná Ambra - Ambra
Misery - Annie
Traja kamráti - Pat
Holly Golightly - Raňajky u Tiffanyho
zo slovenských ma napadá Adela Ostrolúcka
1. Antigona
2. Médea
3. Helena (sila je len v tom, že dokázala rozprútaň 10 ročnú vojnu)
4. Jana Eyrová
5. Catherine z Búrlivých výšin (moja obšúbená)
6. Nora z rovnomennej divadelnej hry
7. Nera z Gričskej čarodejnice
8. Elizabeth Bennetová
9. Nana
10. Sofia
11. Guľôčka
12. malá Dorritka
13. Anna zo Zeleného domu
14. zo súčasnej literatúry Arwen, Hermiona, McGonagallová, veľa postáv, ktoré nikot z vás nebude poznať a mám ich plnú knižnicu ale rozhodne spisovateľka Winterová z knihy Trinásty príbeh a ešte Arya, Scathach, Violet Baudelairová
to ma asi tak v rýchlosti napadlo
a inak dúfam, že Esmeraldu beriete len ako výraznú postavu, lebo inak je to obyčajná puťka, skôr jej matka stála za zmienku
a potom Lúthien, Arwen a všelijaké takéto Tolkienoviny
tiež Olga z Nočnej hliadky od Lukyanenka
Zo slovenskej literatúri: Alina Orságová od Jégého, Timravine hrdinky, takisto ženské postavy Jany Juráňovej...no veľa ich je aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá.