ale inak, sme veľmi psychicky rozháraný národ...jedna časť sa podceňuje a pchá sa niekam druhej časti, ktorá sa naopak vyvyšuje...sami si vytvárame rozdiely (okrem finančných, ktoré sú dané pracovnými možnosťami) a to nás ničí...aj keď si to neuvedomujeme...
ale aj tak sa cítim lepšie medzi slovákmi, než pri britoch či talianoch
@patrixo Si vezmi v škole. Také ako že ti ráno dá spolužiak opísať úlohu alebo že ti na písomke kamarát nastaví svoj test. Pri zložitých zadaniach to dokonca vyzeralo ako tímová práca To na západe bežné nie je . Dokonca ani v ČR.
sme zvláštny ... oproti ostat. krajinám dosť nevychovaný, flegmatický, sebecký, nepriebojný ... (nie všetci samozrejme sú rovnakí ... ako sa vraví Iný kraj, iný mrav ) ....ešte to, čo máme si nevážime, nechránime ale ešte ničíme.... skrýva sa v nás charizma a nejaký ten potenciál ale dooosť hlboko... ale sme tak opantaný tými rôznymi podnetmi, že ťažko sa vymaniť .... ( nebudem konkretizovať ) dalo by sa o tom veľa polemizovať... Veď už ako sme opisovaný v knihe od Stokera... citujem : " Vyzerajú veľmi malebne, ale nepôsobia príťažlivo. Kdesi na divadelnom javisku by ich určite uviedli ako akúsi orientálnu tlupu banditov. Povedali mi však, že sú neškodní a nepriebojní." atď. ....
@james144 no, to s tym opisovanim mas pravdu... ale nie je to skôr zo strachu, ze ked mu nedam opisat pisomku, tak ze ma kolektiv nebude mat rad, resp. podobne dovody, ze stratim na popularite a tak? a co povedia ostatni, ze aka som ja svina?
Ak by to robili z presvedcenia, ze ano je to kamarat, tak budem robit jeho robotu zanho (aj ked neviem z akeho dovodu), tak to by bola kolegialita... ale mam pocit, ze je to skor z toho dovodu uvedeneho vyssie
@patrixo Moja skúsenosť je pozitívna ale samozrejme nájdu sa aj jedinci ktorím to je nepríjemné a rovnako jedinci ktorí to zneužívajú a vynucujú si to z pozície sily.
Netýka sa to len školy napríklad moji kolegovia bežne robili tak že išli dvaja traja jednému pomôcť rúbať drevo na zimu a inokedy zase ďalšiemu šli pomôcť s omietkou. Na západe si jednak myslím že len málo programátorov by takéto činnosti zvládlo a druhá vec že vzťahy s kolegami väčšinou končia na team buildingových akciách, a po pracovnej dobe má každý svoj život.
A tak isto pri práci na úlohách. Človek sa mohol spoľahnúť že keď niekomu zo zásahu zavolal tak človek prerušil svoju prácu(ak to bolo len trochu možné) a snažil sa pomôcť. Kolega takto odišiel do zahraničnej firmy a volal nám bývalým kolegom lebo tam rýchlo zistil, že jeho problém je jeho problém a ostatní majú svoje, a ak to nezvláda tak asi na tú pozíciu nie je vhodný.
Chápem že z pohľadu moderného manažmentu to ani nie je veľmi žiadúce ale hovorím takí sme
@james144 hm, asi mas pravdu.. ale zas.. v zahranici su mozno nejake doborcinne zbierky a co ja viem co, u nas to zas tak nefici... mozno tam pomahaju inym sposobom
@mikki3012 hej? Za tie peniaze co platia na SK robit to co ta nutia robit na SK by nerobil niekto iba Slovaci... dobre viem ake je to v zahranici... mozno neskor to docvakne aj tebe
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
a silne? tak mozno pracovitost/sikovnost...
ale inak, sme veľmi psychicky rozháraný národ...jedna časť sa podceňuje a pchá sa niekam druhej časti, ktorá sa naopak vyvyšuje...sami si vytvárame rozdiely (okrem finančných, ktoré sú dané pracovnými možnosťami) a to nás ničí...aj keď si to neuvedomujeme...
ale aj tak sa cítim lepšie medzi slovákmi, než pri britoch či talianoch
Pozitívnou vlastnosťou je kolegialita.
a ja s nimi
ustráchaní a zaprdení.
pohostinní sú akurát tak na východnom Slovensku.
a nevieme pravopis, čo mi vytáča mihalnice do nepríčetna
Ak by to robili z presvedcenia, ze ano je to kamarat, tak budem robit jeho robotu zanho (aj ked neviem z akeho dovodu), tak to by bola kolegialita... ale mam pocit, ze je to skor z toho dovodu uvedeneho vyssie
Netýka sa to len školy napríklad moji kolegovia bežne robili tak že išli dvaja traja jednému pomôcť rúbať drevo na zimu a inokedy zase ďalšiemu šli pomôcť s omietkou. Na západe si jednak myslím že len málo programátorov by takéto činnosti zvládlo a druhá vec že vzťahy s kolegami väčšinou končia na team buildingových akciách, a po pracovnej dobe má každý svoj život.
A tak isto pri práci na úlohách. Človek sa mohol spoľahnúť že keď niekomu zo zásahu zavolal tak človek prerušil svoju prácu(ak to bolo len trochu možné) a snažil sa pomôcť. Kolega takto odišiel do zahraničnej firmy a volal nám bývalým kolegom lebo tam rýchlo zistil, že jeho problém je jeho problém a ostatní majú svoje, a ak to nezvláda tak asi na tú pozíciu nie je vhodný.
Chápem že z pohľadu moderného manažmentu to ani nie je veľmi žiadúce ale hovorím takí sme