Chcela by som Vás poprosiť o akúkoľvek radu,či skúsenosťami.
Mám 21 rokov a už vyše 7 rokov ma trápia vyrážky len v oblasti brady a v okolí úst,len v spodnej časti.Už som snáď vyskušala všetko,no bezradne.Ja už neviem.
Som bola na tom podobne tez len oblasti brady ,.. raz som zasla ku koznej a predpisala mi ERYFLUID to su dake antibiotika tak to mi pomohlo je to sice na predpis ale v tejto dobe pohode zozenes aj bez predpisu
@denisenda Poznám, ale nepomôže ti nič, ani zdravá strava ani nič.
Pokiaľ to máš geneticky dáne, budeš to mať. Pokiaľ je to hormonálnou nerovnováhou, budeš to mať. Daj si urobiť hormonálny profil a uvidíš, či za to môžu hormóny. Choď na ORL dať si pozrieť mandle, či tam nemáš hnis a bektérie, aj to môže byť príčina. Môžu to spôsobovať aj pokazené zuby, ak máš. Skús ísť aj ku imunológovi, nech ti zistí, ako si na tom s imunitou a pod. Existuje aj vpichovanie vlastnej krv, to pomáha. Takto sa hľadá príčína, nie kadejaké mastičky a pod. Roaccutane (ak ti o nom kožná spievala) nežer, o pár rokov sa po ňom čakajú ťažké choroby.
najprv si mala ist asi koznej ci ti nepomoze a ked si uz bola nepomohlo tak odporucam ti 2-tyzdnovy detox len s cisto zeleninovymi/ovocinymi surovimi štavami(co si budes doma robit a nie kupovat). a Nic ine okrem toho nebudes jest. Len na to treba pevnu volu
pripadne aj bylinky na pecen skus ako je ostropestrec mariansky.
Ľudia, má to už sedem rokov, nemyslím, že to vylieči detox, alebo zmena stravy - ako písala hore, vyskúšala to a bez zmeny.
I keď, najprv treba vyskúšať, či to nie sú zuby, zápal mandlí, štítna žľaza, vylúčiť helikobaktera, streptokoka a iné zdroje pôvodu akné, i keď myslím, že slečna si takýmito vyšetreniami už prešla.
A áno, brada, ústa sú problémy s reprodukčnými orgánmi, mala som to i ja. Pomohlo mi až dosadenie hormónov. Nie šťastná voľba, ale prinieslo mi to úľavu vo viacerých smeroch.
@onlymasque
Smutné je to, že väčšina kožných to podceňuje, a na žiadne vyšetrenia neposielajú. Ja som sa musel doprosovať dvom, aby mi vôbec vystavili papier na ORL a gastro. Potom sa zrazu sa našla celá plejáda baktérií na mandliach a všetci boli veľmi prekvapení... Odvtedy je tá lekárka v predklone a vypisuje všetko čo sa mi zmyslím, že chcem.
@denisenda
Pre kožnú sú ľudia s takýmto problémom iba zdroj dlhodobého príjmu, ktorému môžu predpisovať najnezmyselnejšie mastičky a vykazovať na nich v poisťovni činnosť, za ktorú berú peniaze. To je tak všetko, čo ti kožná pomôže.
@mefistofel zbytocne sa s tym budes srat. vzdy je lahsie s neco predpisat
Mna napr. uz nebavi sa k tomu vyjadrovat, lebo kazdy nato serie a pojde si po svojom
@mefistofel No ja som predtým, ako som prešla na hormóny, skúšala samozrejme detox a nie jeden a nie jednodňový. Vyskúšala som dva týždne bez jedla len na čajoch. Vyskúšala som niekoľko týždňov len na zelenine a ovocí (síce nie šťavy, ale surové ovocie), vylúčila mäso, mlieko, kyselinotvorné veci a nepomohlo mi nič, zlepšenie neprišlo ani po roku a pol.
Podľa mňa minimálne hormonálne problémy sa liečiť stravou a detoxom nedajú.
@onlymasque no práveže aj ja som rozmýšlala nad antikoncepciou,len ja sa bojím,že ked to vysadím,vrati s ami to ešte viac a to riskovať nechcem.Čo sa týka dermatologov tak neviem ako sa mám k tomu vyjadriť,bud vám predpišu nieoč silné z čoho ide ludom vybuchnuť hlava maju desiatky nežiaducich učinkov a potom čo to prestanu brať maju to omnohokrát horšie.A zázrakom predpisuju len tie iste mastičky,tabletky..neposielaju ludi na vyšetrenia,neskumaju vnutorný problem pacientov,len vonkajší..nacapať mastičky po ktorých sa uplne zničí prirodzená vrstva kože..proste neviem čomu mám veriť..ku kozmetičkám sa taktiež vyjadrím..neviem či by vedeli vyriešiť všetko..predsa dobre,povytlačať vyražky urobiť nejaky chemicky peeling,napariť pokožku..ale taktiež nemaju vedomosti na to (nechcem uraziť) aby vedeli o každom jendom probleme čo signalizuje tá a tá partia na tvári.
Ja som este ziadne akne nemal a to budem mat 15 rokov. Rodicia mi ako prevenciu davaju pit probioticky kefir nemliecny, zakazuju cokoladu, 1 tableta Mg+Zn+Ca , nejest koreniste veci ani chipsy malo solit zradlo, pit mineralku Lucka. Vraj ked to ma niekto uz moc silne da sa dat hocijake sirokospektralne antibiotikum, ale tie antibiotika nicia aj v tele to co treba ku zdraviu tak treba potom pit aj probiotika vselijake a vela. Inak asi mesiac po antibiotikach pridu akne este viac a este odolnejsie ze ti uz ani antibiotika nepomozu. Tak tie antibiotika nie su asi dobry napad. A este raz denne potriet citronovou stavou tvar a po 5 minutach oplachnut, pozor na oci. Noooo a to je asi vsetko, viac newem.
@jarastik no zlatino dakujem za tvoju odpoved ale neviem či by si riešil problem hormonalny čo je napriklad akne,nejakou Luckou mineralkou a mliečkom
každý sme individum,nie každy ma akne v puberte.. pobavil si ma ale si zlaty
No tento týždeň som sa odhodlala a šla som k mojej doktorke obvodnej,ktorá mi spravila všetky potrebne vyšetrenia,či nemam zapalove procesy v tele,ASLO,či už helikobakter,stafilokok a čakam momentálne len na výsledky zo steru z mandlí,kedže som mavala minuly rok často anginu a nechcela som si mandle v hrdle vybrať.Ale všetko v tele mám v norme čo sa týka nejakých zapalov a toho helikobaktera.
Gynekolog mi povedal,že mam nižšiu hladinu lutenizačneho hormonu,s čim suvisí aj malo estrogenu.Dal mi tabletky Lutenyl na upravenie cyklu..
Zvykne sa hovoriť že tento problem signalizuje problem so žaludkom,no niesom si zas nie istá.Žaludok suvisí s nosom,ale každý si povie jak jemu pasuje,čitala som knihy,že brada a oblasť ust su reprodukčne organy a hrube čevo,čo mi potvrdil aj gynekolog s tou oblasťou ust.
Vysadila som aj fluorovu pastu,no nič mi nezabera,nechcem antikoncepciu,pretože s abojim,že mi to rozhadže cele telo a takltiež po vysadení budem mať pleť znova katastrofálnu.
Tak sa opakujem,že už naozaj neviem čo mám robiť
Skus vyrobky znacky carun. Su z konope a odkedy pouzivam takmer nemam akne, len sem tam sa nieco objavi. Takisto su velmi dobre na regeneraciu, sice trochu drahsie ale ucinne.
Ja sa už bojím skusiť akukoľvek kozmetiku,vyskušala som Biodermu,La roche possay,bioclinic,tee tree olejček,čajovnikove oleje na dezinfekciu,zinkovu masť..nič vobec nič nezabralo..
som na tom tak isto v každom smere, tiež už mám 21.. do takej kozmetiky kludne možeš prestat aj investovat nič nepomože... len prečistí tvoju penaženku.... mala som aj roocutanne ked som mala 17 a potom som mala asi tak 3 roky krásnu pleť ... ale pomali sa to vracia.. a nič nepomáha tiež som taku zdravu stravu a šetko skušala detoxi vobec to nezmení situáciu... som si povedala že ak sa mi to tento rok nezlepší seriem na to dám si nejaku HAK predpísať nak mi to potlačí, lebo som chcela znovu roocutanne ale doktorka kožná vravela že z toho možem byt v tomto veku neplodná... jedine kuso pomáa duac gel kým sa nevytvorí imunita aj nato alebi zinerit vyštípe to... ja jediné už len čakám ale poznam aj prípady co maju akné ešte aj po 25 okoch ..tak to ma j***e ak tak budem...tiež mam hormonalnu uroven v norme ani zápali nemám ...lutenyl som brala nič nezmenil, akurát som mala pravidelne menzes.... a potom mi skusil už dať aj antiku proti akné že dienorette ale tu som brala 4mesiace tiež nič nezlepšila... tskže to rieším len dobre krycím make upom a koretorom... na prd
@sisi092 Boháča ale to nieje možné,však musí niečo zabrať.Nielen nacapať mastičky a neviem čo,treba to riešiť nejako tými hormonmi,však musi nieoč existovať okrem tej antikoncepcie,na ktoru sa každý obracia ked už nevidí východisko a aj tak nezabere.Siska k roocutanne sa už nikdy nevracaj,lebo to čo robí s telom,to je hrozne nieoč,prejaví sa to o pár rokov,bud s tou neplodnosťou alebo nejakou mnoho závažnejšou chorobou..nieje to sranda.
Však ja som už aj skušala čisto zeleninove diety..pár dní..proste bez mäsa sladkeho ,pečiva nič,takže ono neviem prečo sa každý obracia a vyhovara na stravu..ale mna to už serká pekne,ja už len ked citim že ma nejake miesto svrbí na brade,spraví s ami hrbolček a o dve hodiny vyskočí biela hlavička..tak dovideniaaaa.
@denisenda ja som bola aj dlhšie že raw food ... 6 mesiacov ale ziadne zlepšenie..pritom niekedy ked som žrala aj chocapica alebo milky som taku pleť nemala... to ja neviem čím to je spôsobené... to je na p...! mne sa niekedy aj na ramenách robia blééé ... ako prašivý pubertiak a ksicht to je konečná tiež lokalita brada spodné líce najviac ..kožná mi povedala že to je hormonálne že ak to bude pokračovať tak že už jedine antikoncepcia nejaká ... lebo ona mi už roocutane nemože predpísať a odporuča mi len biodermu používat ale to je k ničomu ... niekde písali že aj mlieko ale aj to som už nepila pár mesiacov a nič... podla mna neviem to je niekde v chomozome už jedine nadelené ..lebo niektoré celu pubertu prežiju bez vyrážky...
no jasné,ono to je genetika,ale ked sa vyrieši problem,neverim,že sa to nedá.Bioderma no akurát som si ju capla na bradu a štipe svrbí,fuj..jediné čo mi tak ukludní trocha je repikový čaj,ked si potieram tamponom.. a možno t je aj psychika..tiež som čitala,že ked sa neustale kritizujeme pozerame sa do zrkadla a vravime si,bože to jak dneska vyzeráš zasa,heno vyražka,heno hrbolček,no dovidenia,to ako idem zakryť..
Ono ja to zakryjem ale tiež musim najsť ten spravny make-up....použivam teraz everlasting krycí krem taky lahučký od oriflame ale chystam sa na la roche possay taky fajny pudrový make-up..a korektor..to ma len upchava.Najhoršie je to na svetle,na slnku,ked je viditelne svetlo..ked je večer to až tak nevidno..
@denisenda ja som mala este minuly mesiac tiez vyrazky, sice nie okolo ust, ale uplne nechutne bolave velke na krku, pod usami, tak som sa rozhodla, ze zacnem pouzivat cisto prirodnu kozmetiku a na vecer nejaky olej a na mna to neskutocne zabralo, prvy tyzden som mala uplne dokonalu plet, ale potom som sa vyhadzala vsade aj tam, kde som vyrazky asi nikdy nemala.. ale po tyzdni to preslo a odvtedy je to super a uz sa mi netvoria take velke, iba take male, ktore hned na druhy den zaschnu.. uz ani korektor nepouzivam
@denisenda Ahoj, ja som na tom rovnako. Plus mam celu bradu fliaciky po vyrazkach a stale nove a nove. Iba brada. Preslo uz viac ako polroka, pomohlo ti nieco?
Ahojte, vidím, že tu všetko možné odporúčate...ja mám veľmi dobrú skúsenosť s výrobkami z aloe vera...Vidím okolo seba ľudí, ktorým produkty pomohli nielen s akné ale aj hnisavé vyrážky po čase zmizli...Viac info v sprave
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Pokiaľ to máš geneticky dáne, budeš to mať. Pokiaľ je to hormonálnou nerovnováhou, budeš to mať. Daj si urobiť hormonálny profil a uvidíš, či za to môžu hormóny. Choď na ORL dať si pozrieť mandle, či tam nemáš hnis a bektérie, aj to môže byť príčina. Môžu to spôsobovať aj pokazené zuby, ak máš. Skús ísť aj ku imunológovi, nech ti zistí, ako si na tom s imunitou a pod. Existuje aj vpichovanie vlastnej krv, to pomáha. Takto sa hľadá príčína, nie kadejaké mastičky a pod. Roaccutane (ak ti o nom kožná spievala) nežer, o pár rokov sa po ňom čakajú ťažké choroby.
pripadne aj bylinky na pecen skus ako je ostropestrec mariansky.
I keď, najprv treba vyskúšať, či to nie sú zuby, zápal mandlí, štítna žľaza, vylúčiť helikobaktera, streptokoka a iné zdroje pôvodu akné, i keď myslím, že slečna si takýmito vyšetreniami už prešla.
A áno, brada, ústa sú problémy s reprodukčnými orgánmi, mala som to i ja. Pomohlo mi až dosadenie hormónov. Nie šťastná voľba, ale prinieslo mi to úľavu vo viacerých smeroch.
Smutné je to, že väčšina kožných to podceňuje, a na žiadne vyšetrenia neposielajú. Ja som sa musel doprosovať dvom, aby mi vôbec vystavili papier na ORL a gastro. Potom sa zrazu sa našla celá plejáda baktérií na mandliach a všetci boli veľmi prekvapení... Odvtedy je tá lekárka v predklone a vypisuje všetko čo sa mi zmyslím, že chcem.
@denisenda
Pre kožnú sú ľudia s takýmto problémom iba zdroj dlhodobého príjmu, ktorému môžu predpisovať najnezmyselnejšie mastičky a vykazovať na nich v poisťovni činnosť, za ktorú berú peniaze. To je tak všetko, čo ti kožná pomôže.
Mna napr. uz nebavi sa k tomu vyjadrovat, lebo kazdy nato serie a pojde si po svojom
Podľa mňa minimálne hormonálne problémy sa liečiť stravou a detoxom nedajú.
každý sme individum,nie každy ma akne v puberte.. pobavil si ma ale si zlaty
Gynekolog mi povedal,že mam nižšiu hladinu lutenizačneho hormonu,s čim suvisí aj malo estrogenu.Dal mi tabletky Lutenyl na upravenie cyklu..
Zvykne sa hovoriť že tento problem signalizuje problem so žaludkom,no niesom si zas nie istá.Žaludok suvisí s nosom,ale každý si povie jak jemu pasuje,čitala som knihy,že brada a oblasť ust su reprodukčne organy a hrube čevo,čo mi potvrdil aj gynekolog s tou oblasťou ust.
Vysadila som aj fluorovu pastu,no nič mi nezabera,nechcem antikoncepciu,pretože s abojim,že mi to rozhadže cele telo a takltiež po vysadení budem mať pleť znova katastrofálnu.
Tak sa opakujem,že už naozaj neviem čo mám robiť
Však ja som už aj skušala čisto zeleninove diety..pár dní..proste bez mäsa sladkeho ,pečiva nič,takže ono neviem prečo sa každý obracia a vyhovara na stravu..ale mna to už serká pekne,ja už len ked citim že ma nejake miesto svrbí na brade,spraví s ami hrbolček a o dve hodiny vyskočí biela hlavička..tak dovideniaaaa.
Ono ja to zakryjem ale tiež musim najsť ten spravny make-up....použivam teraz everlasting krycí krem taky lahučký od oriflame ale chystam sa na la roche possay taky fajny pudrový make-up..a korektor..to ma len upchava.Najhoršie je to na svetle,na slnku,ked je viditelne svetlo..ked je večer to až tak nevidno..
» shop.vitarian.sk/zeoforce-zeolit...