Ako by ste popísali dnešného človeka ktorý číta knihy ?!
Robím podnikateľský plán -kníhkupectvo. Mám popísať cieľový segment. Ked som napísala že všetky vekové kategórie vraj to je málo. Tak som doplnila že : "Cieľovým segmentom mojej predajne budú zákazníci všetkých vekových kategórií ktorých záujmom a vášňou
zalezi na tom ake knihy clovek cita..cloveka ktory cita knihy tipu smrt,duchovia,nadprirodzene javy,filozofie nad zivotom a smrtou atd. tak takeho cloveka respektujem a vazim si ho..ale clovek ktrory cita knihy ako npr. 90% namyslenych sprtov,ktory si myslia ze su lepsie ako ostatny lebo maju vedomosti(ale nemaju rozum) a citaju veci typu romany pre deti a vseliakych znamich spisovatelov,ktory maju peniaze a su v telke,vzdelavacie nezmyselne knihy mudrosti pre nadmieru IQ ludi..tak k takym ludom nemam ziadny respekt ani pochopenie..cloveka nerobia vedomosti,ale rozum a skusenosti..bohuzial je malo ludi,ktory do toho spadaju..lebo bud su to vytrety ludia uz uplne ze nevedia abecedu a su namysleny,alebo povisenecky sprti co sa na vas pozeraju z hora..
@alala je to fajn, myslím že lepšie to už nebude môžeš ešte skúsiť doplniť že kniha by mala byť pre zákazníka nejakou formou odreagovania, hlavne ho baviť, skrátka také niečo ...
@stahli sa zobuď alebo si vymaž profil ... bude o tupca menej
inac vies o tom, napriklad, ze knihy sa tlacia aj z novych objavov fyziky ? to by som nenazyval zaostalost, lebo to v porovnani s takymito informaciami budes zaostaly ty
@takytypek ako normalne som sa zaplietol v tom tvojom popise co je clovek rozumny a co clovek hlupy
lebo ako ked napises : "bud su to vytreti ludia a su namysleni (wtf?), alebo povysenecki sprti co sa na vas pozeraju zhora" tak akoze.. O_o ?
ak cistas knihy, tak si cvicis mozog, ak citas literaturu faktu a podobne, tak nielen, ze sa k tebe dostavaju nove informacie a cvicis si mozog, tvoj mozog si ich pamata a tym sa uci a robi si asociacie..
cize ak citas encyklopedie, tak ta to robi mudrejsim, to je fakt..
inteligencia nema nic spolocne ani s jednym, ide vsak o to, ze mozes byt akokolvek inteligentny, ked nebudes mat informacie, medzi ktorymi inteligentny clovek vie robit asociacie a pracovat s nimi, tak vlastne ti to je uplne nakokot.
to sa nedá generalizovať... ja čítam napríklad klasickú literatúru či svetovú, alebo slovenskú, ale aj literatúru faktu. Súčasná umelecká literatúra stojí za starú belu. Veľakrát má hodnotu braku, semtam sa nájdu svetlé výnimky.
Človek, ktorý napriek všetkému , v dnešnej dobe, má záujem. O čokoľvek, hlavne nestagnovať na jednom mieste ale ísť ďalej aj tým, že každou jednou prečítanou knihou sa naňho nalepí niečo nové... A o tom život predsa je..či?
@alala nehnevaj sa ale nams sancu ak chces mat kamenny obchod tak ti tam budu chodit iba debili..KTORY DEBIL BY SI KUPOVAL KNIHU V OBCHODE? ked cez net ju ma o mnoho lacnejsie ale ka mas internetovy obchod tak nic potom n
no nemôžeš všeobecne chcieť opísať aký čitatelia ti budú chodiť. lebo ich ani nepoznáš. čítať môže rovnako žiak z povinnosti, ako aj študent na nejaké skúšky. čítať môže babička na dôchodku alebo človek z vášne, pretože miluje knihy a nejakého autora. čítať môže i nejaký psychopat, ktorý na teba vrhne knihu keď pozrieš čo kupuje. knihu môže človek kupovať i pre niekoho iného. nikdy nevieš či je to skutočne čitateľ ako "stály zákazník" alebo len istá potreba. to je proste risk. a žiadna analýza trhu ti nezabezpečí že ten a ten sa znova vráti do tvojho obchodu lebo...
@n0win0u snazil som sa hovorit o pristupe cloveka k cloveku a nie ci si clovek lepsie formuje mozog podla toho co cita..clovek je taky,ake cita knihy..samozrejme ze nech clovek cita akekolvek knihy si lepsi pamet a..podobne vedecke blaboly. proste si nemyslim ze by npr. nejaky hrubohlavy nacek kupil knihu alica z krajny zazrakov.. uz chapes?? co som chcel povedat?
@trtken dobová literatúra akejkoľvek doby bola a bude väčšinou nečitateľná. časom sa na nečitateľné písomnosti zabudne. preto sa možno niekomu zdá, že v minulosti sa písali len dobré texty.
Chidori - absolútne súhlasím. Ostatným ďakujem za názor - aj tie negatívne. Tak si radšej hrajte hry na nete a refrešujte facebook Ďakujem všetkým. Negatívny názor ma vždy len posunie vpred
@takytypek voebc nerozumiem tvojmu predpokladu, preco by si taky clovek NEMOHOL taku knihu kupit/precitat.. O_o a taktiez ani nechapem tvojmu pristupu cloveka k cloveku, ale tak nehajme to tak
@n0win0u tak ako moze ale pokial nema k tomu vztah tak ho to bavit nebude..lepsie ti to uz povedat neviem..vies to uz akoby si hovoril nemusis ale mozes..kupit si moze ale to ci ho to bude bavit je vec druha
Dnešný človek, ktorý číta knihy je taký, ktorý si knihu objedná tak či tak z internetu alebo si ju stiahne v el.forme, prípadne kúpi v panta rhei, kde majú všerko, lebo v kazdom knihkupectve maju aj tak to isté.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
To je jedno co za typ je.
mňau
@stahli sa zobuď alebo si vymaž profil ... bude o tupca menej
inac vies o tom, napriklad, ze knihy sa tlacia aj z novych objavov fyziky ? to by som nenazyval zaostalost, lebo to v porovnani s takymito informaciami budes zaostaly ty
lebo ako ked napises : "bud su to vytreti ludia a su namysleni (wtf?), alebo povysenecki sprti co sa na vas pozeraju zhora" tak akoze.. O_o ?
ak cistas knihy, tak si cvicis mozog, ak citas literaturu faktu a podobne, tak nielen, ze sa k tebe dostavaju nove informacie a cvicis si mozog, tvoj mozog si ich pamata a tym sa uci a robi si asociacie..
cize ak citas encyklopedie, tak ta to robi mudrejsim, to je fakt..
inteligencia nema nic spolocne ani s jednym, ide vsak o to, ze mozes byt akokolvek inteligentny, ked nebudes mat informacie, medzi ktorymi inteligentny clovek vie robit asociacie a pracovat s nimi, tak vlastne ti to je uplne nakokot.
@stahli
co ti knihy daju a nenajdes vo filmoch ci na nete je
predstavivost
kratkodoba ako aj dlhodoba pamat
literacy cize vediet citat s porozumenim (co sa ti mimochodom kurva zide ak chces robit aj nieco ine ako zametat ulice)
lepsia gramatika (ktora sa ti tiez nepochybne zide.. hlavne ked pozeram na to co si tu vyprodukoval..)
krajsia a plnsia slovna zasoba (dobra na pracu, balenie bab, na vsetko!)
vedomosti
pohlad na veci z ineho uhla pohladu
a vela dalsich veci...
ale to ti dojde az ked budes mat viac ako 15.. alebo ani nie..
je smiesne ze sa kazdy ide posrat kvoli papieru aspon si mozte s knihou utriet rit
Odborne knihy su dobre, ale podane menej sofistikovane, skor zabavne, hlavne nie mnoho nudnej teorie
Romany su asi fakt len pre starsich, mne osobne pridu velmi nudne.
Ale myslim, ze nie je ani dostatok knih, co sa venuju specialnej problematike (a dokazu ju vysvetlit...)
Cize kazda dobra kniha je plus. Asi tolko k tomu.