Milí ludia...skuste sa zahrat na filozofov a napiste za akych faktorov by mal byt clovek stastny,rsp. Ako mozeme byt stastny-to znamena nebyt smutny...vazne som zvedavy na vase prispevky
je to samozrejme rozdielne u kazdeho.. ale urcite by som pvoedala, ze (aspno u mna) nebrat si vsetk otak k srdcu, brat veci s odstupom, zbytocnostam isa neozaoberat, vnimat a tesit sa z malickosti, usmev na tvari, obklop sa farbami, a aj ked mas priatelov, tych si vaz a davaj im najavo ak osu pre teba doleziti, zapametaj si ze kazdy z nas je tu sam za seba...
a vaz si zivot, lebo v jednej chvili mozes mat vsetk oa v druhej uz nic...
vaz si vsetko co mas, lebo teraz to beries ako samozrejmost, nezaoberat sa stale tym ze ten ma to a ja to nemam, ten ma viac kamaratov a ja nemam a takto by sa dalo pokracovat...najma zamysliet sa nad tym ze vzdy moze byt horsie a ze v podstate teraz mas vsetko co potrebujes
Mam rad jednu myslienku ,,Aj ti nastanejsi z nas si najdu dovody byt nestastnymi, ak tie dovody hladaju ..tak ich nehladajte
šťastie je subjektívnou záležitosťou. treba myslieť pozitívne. ja osobne sa vyhlasujem za jedného z najšťastnejších ľudí na svete, viem si však predstaviť zopár ľudí z môjho okolia, ktorí by sa v mojej koži už dávno niekam nešťastne a pesimisticky zakopali.
treba sa vedieť usmievať, byť silný, netlačiť svoje problémy každému do hlavy, lebo potom na iné myslieť nebudete a užívať si krásu dňa.
ja som dneska bola napríklad neskonale unesená z toho, ako viala tráva. a šťastná som z toho bola. to bol taký nepochopiteľný súzvuk prírody, ktorý zrazu nastal. len tak, zo sekundy na sekundu to bolo všade cítiť a do toho mi hral Ólafur Arnalds a ja som bola fakt šťastná.
je to o tom, ako sa človek stavia k veciam.
klásť si stále otázky "prečo ja?" "prečo sa toto deje mne?" nevedie k ničomu pozitívnemu. treba sa tešiť z maličkostí, vidieť pohár poloplný a nerevať za tým, čo nemáme. lebo potom nevidíme, čo máme.
nechcem znieť pateticky, ale je to tak. a hlavne si treba uvedomiť, že všetci sereme rovnaké hovná. aj tí, ktorí sa prevážajú na limuzínach a majú na zlaté reťaze.
ak je niekto z vás taký, že pociťuje nepochopiteľné erupcie šťastia a lásky k svetu okolo seba len tak niekoľkokrát počas dňa, tak mi dajte vedieť. už sa z toho cítim divne
perverznost a kazda vlastnost je vec individuality.. to nema nic s pohlavym.. len muzi sa z biologickeho pohladu musia robit castejsie..no to neznamena, ze su v hlave perverznejsi.. to ze niekomu stoji neznamena, ze mysli hned na prasaciny =D
a moj bordel? este len si zalozim..spojim to so skôlkou a kaviarnou..
@20@grietusha ehm... nice one presne k tomuto sa snažím dospieť... a dá sa povedať, že už k tomu nemám ďaleko potrebujem už len vedieť, čo robiť s vecou zvanou "deň blbec" ? lebo či chceme alebo nie, raz za čas sa také dni proste vyskytnú...
teš sa s toho že si môj smútok vždy pominie keď porozmýšlať že všetkým okolo teda skoro všetkým sa stály rôzne veeci ktoré sú príšerne ťažke iný ľudia by to asi riešili aj smrťou ale oni bojujú nevzdávaju sa a myslím že s toho sa treba tešiť mňa veľmi teší aj keď môžem pomôcť a vtedy som naozaj asi šťastná
@grietusha , niesi sama musím povedať.. ja sa v posledom období cítim neskutočne šťastná a to niesom ani zaľúbená ani na to nemám nejaký dovod vážny a pritom v škole veľa učenia, a všetkého vyše hlavy ale ja si to tak vychutnávam... a popritom si uvedomujem pominuteľnosť niektorých okamihov,ktoré sa mi zdali doteraz samozrejmé ale za pár mesiacov už nebudú ... a ešte k tomu šťastiu, ako byť šťastný? ... treba sa naučiť hlavne odpúšťať a určité veci brať s nadhľadom a hovoriť čo cítime...
keď je nešťastný, mal by robiť presný opak toho, čo robí. len ťažké je zistiť, čo vlastne robí zle. keď to zistí a napraví to, bude fajn. škoda, že mne sa nič takéto nestane, ja som stále na tej istej psychickej frekvencii. nulovej.
otazku ako byt stastny riesim uz roky....a musim konstatovat, ze sa mi dari vsetko mozne, len byt stastnym nie. Vo vseobecnosti vsak mozem povedat, ze kym budete hladat dôvody na stastie, nikdy naozaj stastni nebudete... a este jedna vec....clovek musi asi byt trochu sialeny aby mohol byt stastny(mam to overene). Cize mozno byt stastny=byt blaznom.
@socrates super nick, na to že riešiš abstraktnú otázku už roky
inak, s tým že ak budeš chceť byť šťastný tak nebudeš máš pravdu... v jednej knihe od dajakého psychológa som čítal asi dačo takéhoto: šťastie je len vedľajší produkt toho, keď kráčame za svojim cieľom a keď ho dosiahneme...
a potom atm bol obrázok kde bolo nakreslené šípkov že my teraz - cieľ , a šťastie stálo vedľa toho cieľa ... proste nedá sa k nemu ísť priamo...
čiže moja rada je asi taká, že dať si dajaký cieľ a snažiť sa na ňom pracovať a mať preň motiváciu... to šťastie príde samo
byt stastny? pre kazdeho je to nieco ine. pre niekoho ked ma klud, ked robi co ho bavi a zivot ho niecim naplna a ma okoolo seba ludi ktory ho maju radi
namiesto velkych cielov si vytvorit viac malych. Pretoze velky ciele nikdy nesplnime na 100 % ale male ciele splnime aj ked nie vsetky ale splnili sme ich
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
(mne sa páči ako o šťastí rozprával Sokratés)
a vaz si zivot, lebo v jednej chvili mozes mat vsetk oa v druhej uz nic...
aspon vies cim sa v buducnosti zivit =D
stretávať sa s ľuďmi, usmievať sa na nich a byť k nim príjemní, potom budú aj oni k tebe a šťastie je na svete
zaloz si vlastne teritorium =D
Mam rad jednu myslienku ,,Aj ti nastanejsi z nas si najdu dovody byt nestastnymi, ak tie dovody hladaju ..tak ich nehladajte
Keď už o tom hovoríš...čo ten tvoj bordel? Darí sa ti,alebo sa stále vyhrabívaš zo sračiek?
byť filozof
byť slušný
takto
treba sa vedieť usmievať, byť silný, netlačiť svoje problémy každému do hlavy, lebo potom na iné myslieť nebudete a užívať si krásu dňa.
ja som dneska bola napríklad neskonale unesená z toho, ako viala tráva. a šťastná som z toho bola. to bol taký nepochopiteľný súzvuk prírody, ktorý zrazu nastal. len tak, zo sekundy na sekundu to bolo všade cítiť a do toho mi hral Ólafur Arnalds a ja som bola fakt šťastná.
je to o tom, ako sa človek stavia k veciam.
klásť si stále otázky "prečo ja?" "prečo sa toto deje mne?" nevedie k ničomu pozitívnemu. treba sa tešiť z maličkostí, vidieť pohár poloplný a nerevať za tým, čo nemáme. lebo potom nevidíme, čo máme.
nechcem znieť pateticky, ale je to tak. a hlavne si treba uvedomiť, že všetci sereme rovnaké hovná. aj tí, ktorí sa prevážajú na limuzínach a majú na zlaté reťaze.
ak je niekto z vás taký, že pociťuje nepochopiteľné erupcie šťastia a lásky k svetu okolo seba len tak niekoľkokrát počas dňa, tak mi dajte vedieť. už sa z toho cítim divne
perverznost a kazda vlastnost je vec individuality.. to nema nic s pohlavym.. len muzi sa z biologickeho pohladu musia robit castejsie..no to neznamena, ze su v hlave perverznejsi.. to ze niekomu stoji neznamena, ze mysli hned na prasaciny =D
a moj bordel? este len si zalozim..spojim to so skôlkou a kaviarnou..
otec si zajde pred bordelom na kavicku a potom vyzdvihne dceru..
no nie je to dokonale?
inak, s tým že ak budeš chceť byť šťastný tak nebudeš máš pravdu... v jednej knihe od dajakého psychológa som čítal asi dačo takéhoto: šťastie je len vedľajší produkt toho, keď kráčame za svojim cieľom a keď ho dosiahneme...
a potom atm bol obrázok kde bolo nakreslené šípkov že my teraz - cieľ , a šťastie stálo vedľa toho cieľa ... proste nedá sa k nemu ísť priamo...
čiže moja rada je asi taká, že dať si dajaký cieľ a snažiť sa na ňom pracovať a mať preň motiváciu... to šťastie príde samo