tak trebárs také právo, medicína a čo ja viem, tak to asi dosť problém by bol
ale ak si vyberieš nejakú menej náročnú školu, tak ako vraví @pprulez máš dosť voľného času... čo sa týka skúškového, napr. ja som sa nikdy na žiadnu skúšku neučila dlhšie než noc pred skúškou a spravila som zatiaľ každú (klop-klop).. aj keď to bolo skôr o umení improvizovať
Blbá otázka. Veľmi blbá. Predstav si ľubovoľnú odpoveď aká Ťa napadne. A taká tu môže padnúť. Proste, rôzni ľudia na rôznych školách Ti povedia rôzne veci.
Je odvaha plánovať si cestovanie hneď prvé skúškové na výške, keď si ešte neodštudoval na tej škole ani týždeň. Nikto Ti nepovie ako to zvládneš Ty na Tvojej škole. To si jedine Ty musíš vyskúšať. Na to cestovanie by som sa teraz vykašľal.
no vysoká škola je časovo náročná..chodíš síce menej do školy ako na strednej...napríklad v lete som mala volne piatky a kazdu druhu stredu a dlhe utorky mi odpadli..cez velkonocne prazdniny som sa ani raz nepozrela na veci a spravila som si aj cez vikend volno..alle niekedy som toho zase mala vela naraz a musela som byt do noci hore (to bola dan za to ze som si dopriala volno cez semester) teraz to chcem riesit inym sposobom a mne sa zda ze sme mali v januari dake volno asi tyzden alebo jak
@murcatko ked si vyberies pseudovysoku ... ojojooooj budes si zit jak pan .... ked si vyberies daco serioznejsie .... asi toho casu az tak nebude, a napr ja osobne sa potrebujem cez skuskove ucit .... cez semester je toho volna kus viacej ... ale tiez sa nenudim ..... taze tak dajak
Ako ktora skola a ako ktory obor. Do skoly sice uz nechodis tolko ako na strednej, ale zato (v mojom pripade) sa musis dost ucit a robit zadania doma. Totiz, co sa tyka kvanta uciva, tak je toho viacej ako na strednej. Cez semester je to este ako tak v pohode (stihas party, kludne sledujes, co sa prebera a este sa stihnes naucit aj na zapoctovky), ale skuskove je uz o inom, ale i vtedy sa daju dobre naplanovat skusky, takze to funguje stylom 3 dni sa ucis a po skuske 3 dni oslavujes, a potom zase to iste, az kym nespravis vsetky skusky.
z vlastnej skusenosti to zalezi od predmetu... niektore veci "nasavas" a ani sa ich nemusis doma ucit, a skusku das, niektore veci (hlavne co ta moc neberu) sa ucis tyzden, a väcsinu stiham ze den pred tym si to pozriem. Cize pohoda, najviac casu mi zabera pisat pracu a hovadiny spojene s tym...
u mna bola najvacsia flakarina prave na vyske... bola pohoda aj cez skuskove, kolkokrat som bola na tyzden niekde prec, ale mohla som si to dovolit, lebo som mala malo predmetov (ale vela kreditove).. strasne zavisi na type skoly a aj na tom, ci sa potrebujes doma drvit,, alebo si ten stastnejsi typ ako ja, ze vela pochytim z posluchu a nemusim sa skoro vobec ucit
@ponnie Tak to mame asi dost podobne skoly, lebo ako keby mi z duse hovoris o tom noc pred skuskou/v den skusky! Kde chodis? Ja na manazment UK a tvoj popis dokonale sedi
je to individuálne...ja osobne mám na výške menej voľného času ako na strednej,ale na druhej strane, dá sa to skĺbiť ak človek je šikovný a vie si skúšky urobiť na 1x tak potom je tam cez skúškove viac času
P.S. aj ja sa chystám cestovať..tak tiež verím,že to nejako stihnem..
@murcatko pokojne cestuj, vysoká škola je relatívne flákarina, ak sa trochu snažíš, tak to zvládaš. a cestovať môžeš popri výške oveľa skôr, než potom popri práci...
@pprulez veď jasné, ako nevravím, že je to tak, že úplne nič nerobíš,ale...patrí k tým menej náročným...
a osobne mám taký názor, že aj tak je to individuálne a záleží od človeka... lebo niekto sa na skúšku učí aj týždeň a nespraví ju,lebo príliš stresuje, má zlý systém učenia... a niekto sa zas neučí vôbec a urobí, lebo má napr. dobrú pamäť alebo sa vie vynájsť a improvizovať
@ponnie Hej hej to iste aj moja a tiez patrim k tym, co sa radsej ucia posledny den a uz mam proste taky system, ze v strese sa naucim rychlejsie a lepsie, ale zase hned po skuske to uz je fuc
ja mám napr. celkom málo školy, pár prednášok 3 dni v týždni, tým že bývam 5 min. od školy môžem medzi nimi ísť domov.. ale zato sa musím veľa učiť doma, denne aj 5-7 hodín.. takže neviem či to je zrovna výhra
a čo sa týka skˇuškového, môžem si u väčšiny skúšok zvoliť termín, a ak by som si dala všetko v predtermínoch a spravila to, január a február už môžem mať celý voľný.. ale to by si nevyšlo no
Tá moja dosť. Rozvrh ani nie je taký plný ako to, čo musím samonaštudovať pomimo. Ale prirodzene, záleží na tom, či ideš na VŠ, aby si mal VŠ alebo na to, aby si sa niečo akotak naučil, alebo aby si sa naučil a vyťažil najviac čo sa dá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale ak si vyberieš nejakú menej náročnú školu, tak ako vraví @pprulez máš dosť voľného času... čo sa týka skúškového, napr. ja som sa nikdy na žiadnu skúšku neučila dlhšie než noc pred skúškou a spravila som zatiaľ každú (klop-klop).. aj keď to bolo skôr o umení improvizovať
Je odvaha plánovať si cestovanie hneď prvé skúškové na výške, keď si ešte neodštudoval na tej škole ani týždeň. Nikto Ti nepovie ako to zvládneš Ty na Tvojej škole. To si jedine Ty musíš vyskúšať. Na to cestovanie by som sa teraz vykašľal.
inak mám veľmi veľa voľného času, ktorý vypĺňam khokhotinami
P.S. aj ja sa chystám cestovať..tak tiež verím,že to nejako stihnem..
@ponnie na aku skolu chodis? mam pocit ze som si vybrala zlu skolu ...
@pprulez veď jasné, ako nevravím, že je to tak, že úplne nič nerobíš,ale...patrí k tým menej náročným...
a osobne mám taký názor, že aj tak je to individuálne a záleží od človeka... lebo niekto sa na skúšku učí aj týždeň a nespraví ju,lebo príliš stresuje, má zlý systém učenia... a niekto sa zas neučí vôbec a urobí, lebo má napr. dobrú pamäť alebo sa vie vynájsť a improvizovať
hlavne pre menej študovaných (čiže do remesla glupych) jak ja.
a čo sa týka skˇuškového, môžem si u väčšiny skúšok zvoliť termín, a ak by som si dala všetko v predtermínoch a spravila to, január a február už môžem mať celý voľný.. ale to by si nevyšlo no