Ak sa tuky spaluju az po polhodine ci hodine, ma vobec vyznam cvicit po menej minut viac krat do dna? inymi slovami je jedno ci idem cvicit na 10-15 min alebo na hodinu, bude to na nieco dobre? (ano jedna sa o chudnutie)
podla mna to nezavisi od toho ako dlho behas ale kolko energie vydas...ked chces chudnut musis vydat viac energie ako prijat ale zase musis prijat dost zivin aby si nechdla aj zo svalov
@iben No ja som v priebehu asi troch rokov schudla bez akejkolvek velkej sportovej namahy mozno aj 10 kil, len kvoli tomu, ze som si upravila jedalnicek, zacala som pravidelne jest a jedla som len tolko, co som naozaj potrebovala. Takze vaznam to urcite ma.
upraviť stravu. Jedz zeleninu a ovocie. Vynechaj jedlá s veľkým obsahom tukov a sacharidov ( Nejedz zemiaky a výrobky s tým spojené, ryžu môžeš...) Jedz 5-7krát denne a pomenej. Cvič hodinku denne, ja by som zvolil, cvičenie naraz, teda hodinku si zašportovať a mám pokoj... Raňajky by mali byť bohaté na bielkoviny a sacharidy (predsa len, je to po noci... ). Desiata, nejaké ovocíčko. Obed, nejaké sacharidy (ryža - kompletné sacharidy, žiadne cukry v sladkých vodách, to nie sú kompletné sacharidy), dopraj si tuky a bielkoviny. Olovrant, nejaké ovocíčko, poprípade aj nejaká ovocná tyčinka. Potom, by som ti odporúčal si ísť zacvičiť, no z časovým odstupom od posledného jedla aspoň 1,5 hodinky. Akonáhle budeš mať docvičené, papaj jedlá bohaté na bielkoviny ( Bielko z vajíčok, aspoň 3. Môžeš aj žĺtko, no je tam tuk, ale musíš aj tuky papať ! Sú dôležité. )
@virgi dakujem pekne ja cvicim len normalne cviky, behavat bohuzial nemam moznost no snazim sa to vynahradit aspon svihadlom a schodami. Aj polievky mozem, po mensich porciach? takze vravis ze staci hodinu denne sa poriadne zapotit? ja som za jul august dala dole zatial 10 kg, no v juli som chodila behavat, teraz uz nemozem. Bojim sa, ze to bude mat nejaky dopad. A cvicit lepsie doobeda ci poobede?
Nie som odborník ale tak najlepšie sa chudne (aspoň mne tak), že jem pravidelne -> raňajky,obed,večera a medzi tým nič aby som nespomalil metabolizmus,snažím sa vyhýbať cukrom a samozrejme cvičiť.
Svaly pracujú tak, že najprv spália cukry v nich (energia) a potom až tuky začnú páliť,čiže ak budeš mať v tele málo energie uloženú v cukroch tak stačí cvičiť 30 min. aj a malo by ti ich začať páliť...
+ je dobré cvičiť aj tak, už len kvôli kondícii sa ti potom bude lepšie dlho cvičiť, zo začiatku málokto vydrží napr. dlho behať ak pred tým nešportoval aktívnejšie.
okej neviem či to sem už niekto písal, nechce sa mi to celé čítať, ale poradím.. takže 15 minútové cvičenie je perfektné napr. na udržovanie crdca cievny systém a podobne, ale čo sa tukov týka tak rozhodne nie, samozrejme kalórie tým spáliš, ale uložené tuky nie. Na začiatok by som odporúčila pokiaľ chceš len kardio tak aspoň okolo 40 minút. Kľudne daj aj rýchlu chôdzu pokiaľ ti už pri tom vystúpi tep. Ak vydržíš bežať, tak bež. Pokiaľ chceš aj posilovať zas sa by sa tie časy dali meniť. A necvičiť každý deň rovnako. Raz za čas treba dať ťažší tréning, lebo si telo zvykne a prestane napredovať. A samozrejme pred aj po cvičení strečing. Najlepšie pred cvičením dynamický a po cvičení statický. Ak máš nejaké otázky ešte kludne napíš správu
aha, čítam, že nemôžeš behať. Dôvod som nenašla, ale môžeš to nahradiť napr. :bike, korčule(rýchle tempo, málo kto korčuluje efektívne na spalovanie ), plávanie, rýchla chôdza do kopca, skákanie cez švihadlo, v posilke stepper, orbitrek...
Ak cvicis s miernou zvysenou tepovou frekvenciou, tak tak ako pises. Velmi to vyznam do tych 25 min. nema. A ked tak, slaby efekt.
Vygoogli si co znamena "HIIT" a tymto stylom ti staci cvicit do 20-25 minut a vyznam a efekt to mat bude. Aspon u mna a vacsiny ludi malo. Nie kazdemu to vsak vyhovuje.
Vraj po polhodine sa začnú spaľovať tuky. Preto cvičím hodinu. Nič zložité. A doma. Ani sa veľmi nezapotím. Inak plávanie, bicyklovanie alebo beh je skvelé.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ak chces len chudnut tak ti staci len beh
Piť len čisté vody, minerálky.
Svaly pracujú tak, že najprv spália cukry v nich (energia) a potom až tuky začnú páliť,čiže ak budeš mať v tele málo energie uloženú v cukroch tak stačí cvičiť 30 min. aj a malo by ti ich začať páliť...
+ je dobré cvičiť aj tak, už len kvôli kondícii sa ti potom bude lepšie dlho cvičiť, zo začiatku málokto vydrží napr. dlho behať ak pred tým nešportoval aktívnejšie.
Vygoogli si co znamena "HIIT" a tymto stylom ti staci cvicit do 20-25 minut a vyznam a efekt to mat bude. Aspon u mna a vacsiny ludi malo. Nie kazdemu to vsak vyhovuje.