Vplývajú na vás knihy? Ak prečítate dobrú knihu, ktorá má v sebe hlbší zmysel, zanechá vo vás stopu? aneb zmení v niečom vaše uvažovanie? Zlepší, alebo naopak zhorší? Alebo na váš knihy nevplývajú vôbec?
vlastne áno... Erich Segal - Lekári... chvíľu po dočítaní som chcela byť, vlastne som sa o to jasne aj snažila, ísť na vysokú a byť dobrým psychológom...
Najviac ma urcite ovplyvnil Hemingway, tazko povedat v ktorej knihe, mozno For whom the bell tolls.. Kazdopadne, urcite by som vela veci neurobil tak, ako som ich urobil, keby som si tieto veci nebol precital. A som rad, ze sa tak stalo
dosť na mňa vplávajú. Každá kniha vo mne vyvolá emóciu, ktorá sa ma drží dosť dlho aj keď ju odložím, keď si môžem z tej knihy zobrať niake reálne poučenie tak si ho vezmem.....
neviem, či som odpovedala dobre, ale veď to je jedno...
všetci ste odpovedali úžasne som rada, že mladí ľudia takto obľubujú knihy...v poslednej dobe sa mi prinieslo informácií, že už sa všetko robí cez internet...dokonca aj knihy čítajú na internetových stránkach...ale to je podľa mňa dosť hlúpe...správna tmosféra pri čítaní nejakého príbehu je s knihou v ruke a nie s monitorom, ktorý ešte k tomu ničí oči nemyslíte ?
knihy na mna vplyvaju, to je iste, len nie vzdy som si toho aj vedoma. najviac to vidim v tom, ked pisem nieco obsiahlejsie (cez 100 stran). ked to po sebe citam a opravujem, zvyknem si vsimnut hlavne v style, akym dany literarny utvar pisem, ze aha, tu som citala toto a tu zas hento... co sa tyka toho "vsedneho" zivota, niektore myslienky z knih ma vedia v niektorych situaciach posunut dalej, alebo si niektore momenty, co zazivam, vazim viac
@12 mam rada knihy, ktore sa venuju zivotnemu pribehu postavy, moj favorit je jednoznacne Fantom opery v spracovani Susan Kay
ja som nedávno prečítala 2 knižky kde hlavné hrdinky mali okolo 40tky a aj to písali staršie ženy ale občas som mala pocit že sa správajú ako puberťáčky príjemne som stravila som s nimi čas a neviem či to nejak zmenilo môj pohľad na veci..ani nie
no podlamna dost ! som citala skutocny pirbeh o narkomanke.. uplen ma zaujal vsetko! a potom! som pecitaal este jednu a povedala ze uz nemozem citat o drogach a narkomanoch lebo normalne ma to taha vyskusat akoze nieco take chapete ma..
ako ktoré, ako kedy. napr. som čítala autobiografiu jedného slávneho pašeráka trávy a to trochu zmenilo môj pohľad na celú tú problematiku okolo. zas nejaká úplna nereálna fikcia alebo literatúra na odľahčenie nejak nemá tendenciu ma zasiahnuť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Ak sa môžem opýtať, ktorá kniha na vás najviac zapôsobila ?
neviem, či som odpovedala dobre, ale veď to je jedno...
mimochodom, aké žánre kníh vás bavia najviac ?
@12 mam rada knihy, ktore sa venuju zivotnemu pribehu postavy, moj favorit je jednoznacne Fantom opery v spracovani Susan Kay
Ale to väčšinou braky, pseudovedecké spisy, ktoré narobia rozruch, a potom zapadnú prachom na policiach knižníc.