Pozeral som na internete niekde pisu ze nabijat celu noc inde ze urcite nie dalej ze nabijat od 0-100 inde ze vzdy ked sa da aj na 10 minut. Niekde ze cyklus sa minie az ked nabijete100 inde ze aj 5%. Mate overene rady akoSpravne nabijatNechZivotnostDlho?
čital som podla najnovších štúdií že životnosť baterky chrani a predlžuje :
1. ak ju nenechaš vybiť uplne do nuly a do vypnutia (pretože bateria ma iba určity počet cyklov živtnosti)
2. ak ju nabíjaš nepravidelne (napríklad máš 30% - 40% a na 15 minut ju pripojiš ... a neskôr keď máš v iný deň napr. 75% dobiješ do 95% - čisty priklad) vraj toto vôbec dnes bateriam už neškodí a skôr predlžuje dobu a rychlosť vybíjania sa
3. ak nenabíjaš bateriu pod úrovňou 15%, odporuča sa dobíjať bateriu okolo tych 15% - 20% aby sa predišlo rozkalibrovaniu realnych percent a realnej vydrži baterie
a posledny 4. ty bod je vraj taky že sa neodporúča nabíjať úplne do 100% ale okolo 98% vybrať z nabíjania telefon..
toto všetko vraj predlžuje životnosť a zvyšuje čas držania batérie.
a ešte že ak necháš bateriu nabíjať celú noc, vraj to neškodí novým batériám ALE nie je to najideálnejšia varianta.
Názory sú rôzne, ale väčšinou sa zhodujú v tom, že nie je najlepšie nechávať baterku dlho pripojenú keď už je nabitá a ešte lepšie je odpojiť ju pri 80-90 %, ďalej nevybíjať úplne, ale zapojiť keď má tak 30-50 %. Myslím si však, že veľké rozdiely v životnosti to aj tak nespôsobuje
@marcello111 kde spominam moj telefon? @melancholik diki toto presne som aj ja videl ze nabijat co najcastejsie a aj napriklad zo 60% na 75% ale bojim sa toho trochu lebo inde pisali ze aj ked nabijes len par % tak to vezme jeden cely cyklus akoby si nabil z 0-100.
@kalbun na stupnici od 1 do 10 predstavi si dieťa jednoduchú myšlienku, človeka sediaceho za počítačom čo pravdepodobne svoj volný čas trávi hraním hier a získavaním pozornosti od neznámych ľudí, otázka znie ak 1 je najveselší bod a 10 najsmutnejší, ktorý z bodov dieťa pridelí človeku ktorý neefektívne, deštruktívne, bez argumentov, hodnoty a zmysluplnosti pridá nežiadúci a nanútený dvoj komentár ktorý už nijako nerozvíja danú tému iba emocionálne uspokojuje daného človeka? odpoveď bude zrejme 9 až 10, pretože boduje dieťa .. tipujem to takto na základe toho že som si predstavil pod bodujúcim teba a tvoju radosť z týchto komentárov ...
ak by som bol ja to dieta tak by som 14, lebo by som si povedal ze kaslat pravidla ! ale paci sa mi mylsienka bodujuceho dietata, davat ti za nu 8 bodov @melancholik
@melancholik inak posledný bod...(mam starý tlačitkový mobil) mam ho celu noc na nabijačke rano sa zobudim a úkazuje že je nabitý ale ukazuje len 98 percent keď odpojím a pripojim nabijačku hneď ukáže 100 niečo na tom asi bude neviem...
Ja som pocul, ze prvých päť vybiť úplne, čo zatiaľ robím. Lenže na starom mobile som nabíjal skoro vždy pred úplným vybitím a tak sa mi batéria pokazila, ze mi ledva dva dni vydržala. S novou batériou bolo po probléme. A ďalej ze je dobre nabíjať nabíjať pred vybitím, ale veľmi neverím tomu, že vyrábajú rozumne nabíjačky. Určite nenechávaj cez noc a sto percent. V počítači som si tak pokazil batériu, taktiež vplyv môže mať světlost, ak budeš vypekat displej na maximum.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
1. ak ju nenechaš vybiť uplne do nuly a do vypnutia (pretože bateria ma iba určity počet cyklov živtnosti)
2. ak ju nabíjaš nepravidelne (napríklad máš 30% - 40% a na 15 minut ju pripojiš ... a neskôr keď máš v iný deň napr. 75% dobiješ do 95% - čisty priklad) vraj toto vôbec dnes bateriam už neškodí a skôr predlžuje dobu a rychlosť vybíjania sa
3. ak nenabíjaš bateriu pod úrovňou 15%, odporuča sa dobíjať bateriu okolo tych 15% - 20% aby sa predišlo rozkalibrovaniu realnych percent a realnej vydrži baterie
a posledny 4. ty bod je vraj taky že sa neodporúča nabíjať úplne do 100% ale okolo 98% vybrať z nabíjania telefon..
toto všetko vraj predlžuje životnosť a zvyšuje čas držania batérie.
a ešte že ak necháš bateriu nabíjať celú noc, vraj to neškodí novým batériám ALE nie je to najideálnejšia varianta.
zdroj z ktorého som to čítal nespochybňujem
@melancholik diki toto presne som aj ja videl ze nabijat co najcastejsie a aj napriklad zo 60% na 75% ale bojim sa toho trochu lebo inde pisali ze aj ked nabijes len par % tak to vezme jeden cely cyklus akoby si nabil z 0-100.
@melancholik
@melancholik
@melancholik
nech sa páči, poteš sa, zareagoval som
so sad
S O S A D