umenie sposobuje, ze ked sa mu venujem, citim sa clovekom. (staci aj pasivne - ako divak a posluchac). sposobuje mi velku radost, je vyzvou, zaujimavym sposobom vyjadrenia pocitov a myslienok. a neivem co este, ale este isto je toho vela
Mne umenie sposobuje...hm..pocit stastia ked som niekde v divadle a pozeram sa na vynikajucu divadelnu hru...rozne myslienky ked sa zamyslim nad nejakym obrazom alebo basnou, niekedy chaos...radost - pri kazdej abstrakcii...posadnuty zaujem, pri kazdom diele ktore ma zaujme....a v podstate predstavivost..lebo bez umenia alebo bez tych niektorych veci ktore som v umeni videla by som si pod niektorymi vecami nepredstavovala nic pekne, ale teraz viem najst pekne veci aj v skaredych,nudnych alebo bezvyznamnych...
mne umenie spôsobuje, kopec srandy a ... človek potrebuje niekedy veľa námahy na pochopenie umenia, ďalej mi umenie spôsobuje veľa bolesti a vytrhaných vlasov (včera ich bolo celkom dosť )
Pri svojom obľúbenom umení som si našiel veľa priateľov s podobným zmýšľaním aké mám ja... aj keď nájdu sa výnimky ide totiž o chápanie umenia. Umenie každý chápe svojim vlastným spôsobom.
Umenie...Pomaha cloveku rozvyjat seba sameho, svoju fantaziu, svoje nazory, svoju emotivnost. Taktiez pomaha pochopit druhych ludi (hlavne autora teda) a posuva dalej ine nazory. V cloveku ma dielo nieco zanechat a nuti ho porozmyslat o tom. - To je umenie, teda to kvalitne.
Umenie ako také rozvíja fantáziu, sprostredkuje zmysel pre pochopenie a koniec koncov umožní rozkvet osobnosti, poukáže na cestu alebo vyjadrí vnímanie okolitého prostredia...
Umenie nas vsetkych podla mna ovlplyvnuje snad na kazdom kroku... uvidime usmev na nejakom billboarde a povieme si: ta ma usmev ako Mona Lisa... a takychto prikladov sa da najst mnoho vo vsetkych moznoch odvetviach umenia... Casto spominame známych umelcov na vyjadrenie napriklad nasho postoju k nejakemu dielu... Napriklad: To este aj Picasso maloval krajsie (ja mam Picassa rada ale vela ludi z mojeho okolia nie, preto som ho pouzila ako priklad) alebo povieme ze to by lepsie nedokázal ani majster Leonardo, mysliac pritom na Leonarda da Vinciho... Umenie je vsade okolo nas a kazdy den vidime vplyv na nas... Vidime umenie, ked ideme do skoly, v podobe grafitov vselikde po stenach - myslim tie krajsie verzie nie nejake tagy na kazdej budove v meste Bratislava... Alebo ked vidime pekny zapad slnka povieme si: To by som si odfotil a stavame sa tak sucastou umeleckeho sveta, ktory je cely cas len krocik od nas, na dotyk ruky, len sa staci kusok priblizit...
umenie ,no velmi nas ovplyvnuje teda v dnesnej doebe ani ne ,ale podla toho ako co myslis umenim? ako clekovo umenie co sa tyka hudby ,obrazov architektury, no dneska umenie ani nie ej oriadne ziaden ,ne jak kedysi niekto vymyslel gotiku tak vsetko bolo v tom style,zas prisiel novy styl a zas bolo vsetko v tom style a kazdy novy druh umenia co vznikol tak bud z toho predchadzjuceho alebo ho neico nove ovplyvnilo,alebo s avratili k staeremu umeniu a obnovili ho ,ale dneska no neviem je asi kazdemu umenie ukradnute a aj tak kym niekto pochopi ze je niekto umelec ten clovek uz umrie ,ale kazdopadne si ymslim ze umenie je nieco naadcasove bo vzdy niekto pride z neicim novym a zacnu to uznavat vacsinou az ked ten umelec zomre abo tak ,lebo to nikto v tej dobe nechapal az neskor,no a neviem o com mas mat ten referat ,ale na obciansku referat o umeni? hm ,ale referat ej o nicom najlepsie je ked niekto robi umenie ako ked len keca o tom ,tak sprav nejake umelecke dielo ,to je ejdno ake
ano umenie je skvele ked ho vidis citas pocujes obdivujes atd.ale ak ho mas stvorit su to dni depresie,smutku,melancholia,.............................
Keď je to súčať môjho života, už ani nevnímam, že by ma ovplyvňovalo. Je to ako keď prehĺtame sliny a neuvedomujeme si to. Som rád, že sa umenie do môjho života takto "naparazitovalo"
Či je to klasika alebo elektronika
starodávna alebo moderná architektúra
biblia alebo Bod klamu
je to niečo, čo neuveriteľne ovplyvňuje naše životy. A je krásne, že existuje...
..myslím,že parafráze této myšlenky může platit i pro posouzení "kvality umění"...
"Věda("UMĚNÍ") je jen perverzí, pokud jejím nejvyšším cílem není lepší lidstvo." (Nikola Tesla)
(tím nemyslím zrovna to,co si myslel A.Hitler o tom tzv."zvrhlém umění")...
Muzea umění (5/7)
Hodnocení pořadu:
80 %
(5)(4)(3)(2)(1)
Celkem hlasů: 11
Basilejské muzeum a berlínská Gemäldegalerie
Muzea uměníLucas Cranach, Oskar Kokoschka, Marc Chagall, Paul Klee... Basilej není velké město, ale jeho galerie obsahuje jednu z nejskvělejších světových sbírek výtvarného umění. Zásluhou obyvatel města a jejich vtahu k umění, konkrétně prostřednictvím veřejných sbírek, Basilejské muzeum zakoupilo ranné obrazy Pabla Picassa.
Je zde také kolekce moderních obrazů, které původně Hitler shromáždil a vystavil jako Zvrhlé umění.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Veľmi.
Pri svojom obľúbenom umení som si našiel veľa priateľov s podobným zmýšľaním aké mám ja... aj keď nájdu sa výnimky ide totiž o chápanie umenia. Umenie každý chápe svojim vlastným spôsobom.
ale to je len o bojovom umení
A potom je tu "umenie" kde ide iba o to zarobit
Či je to klasika alebo elektronika
starodávna alebo moderná architektúra
biblia alebo Bod klamu
je to niečo, čo neuveriteľne ovplyvňuje naše životy. A je krásne, že existuje...
"Věda("UMĚNÍ") je jen perverzí, pokud jejím nejvyšším cílem není lepší lidstvo." (Nikola Tesla)
(tím nemyslím zrovna to,co si myslel A.Hitler o tom tzv."zvrhlém umění")...
Muzea umění (5/7)
Hodnocení pořadu:
80 %
(5)(4)(3)(2)(1)
Celkem hlasů: 11
Basilejské muzeum a berlínská Gemäldegalerie
Muzea uměníLucas Cranach, Oskar Kokoschka, Marc Chagall, Paul Klee... Basilej není velké město, ale jeho galerie obsahuje jednu z nejskvělejších světových sbírek výtvarného umění. Zásluhou obyvatel města a jejich vtahu k umění, konkrétně prostřednictvím veřejných sbírek, Basilejské muzeum zakoupilo ranné obrazy Pabla Picassa.
Je zde také kolekce moderních obrazů, které původně Hitler shromáždil a vystavil jako Zvrhlé umění.