cielom tejto ankety je rozhodnut medzi prvymi 2 (pripadne 3) moznostami, tak prosim ak hlasujete za tie ostatne, co som dal zo srandy, do diskusie dajte aj pravdivu odpoved
tak som hrdy na to, ze mozem pisat niekomu, kto pouziva podla mna najpresnejsie oznacenie a dokonca zije v sladkej iluzii, ze mu budu rozumiet a nebudu sa mu (prinajmensom potajomky) posmievat z jeho slovnika, aj ked vyjde dalej ako 5 km zo svojej komnaty. (ak citis vysmech v tomto, tak vedz, ze tam nie je, ale to asi vies len srandujem, nevysmiavam sa - ved ja so svojou doboskou tiez narazam na nepochopenie a neprijatie na kazdom kroku)
@zajko30 dakujem ti, filip. neviem, ci je ich den, ale pravda je, ze som dnes zjedol fidorku, jedny vesny a chystam sa na dalsie. ty to ako volas?
Prečo sa čudujete slovu napolitánka? Veď čokoládové oblátky sa tak volajú, dokonca to majú niektoré aj napísané na obale. Len sa neviem rozhodnúť, či podľa toho, že je tento druh sladkosti pôvodom z Neapola (Napoli) alebo že ju slováci mali najčastejšie na olovrant, keď robili na poli.
ako neznasam ked dakto povie keks moje steknice spolubivajuce s vychodu sa o to stale so mnou hadali ze to je keks nie doboska a na bombonieru hovorili dezert ccccccc no kozy jedne.......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
A neboli to keksy, lež venčeky, ktoré nemožno nazvať inak, ako podľa aktuálneho mena v kalendári
A oné, napolitánka asi
Že sa to volá doboška som zistil až od teba a hlavne v minulosti, keď o napolitánke ľudia hovorili ako o kekse, zvykol som im nerozumieť
A dĺžeň si kde zabudou?
Ospravedlňujem sa
Na toto som čakal!
Ešte som rozmýšľal, či sem napíšem "Kúpila som si .....", ako malé nabádanie
lebo ak navzdy, isto ti nevyhoviem. ak dnes, tak ti vyhoviem ci chcem, ci nechcem
filip
mne sa, mimochodom, napolitanka zda najpresnejsie oznacenie, myslim, ze na niektorych to aj pise na obale...
ale zaroven som si vedomy, ze to je asi najmenej frekventovany onen pre tuto mimojazykovu skutocnost
A ja by som bol býval povedal, že najviac ...
Zahanbil som svoje ortodoxné regionálne okolie obvinením, že používa podľa teba najpresnejšie označenie?
tak som hrdy na to, ze mozem pisat niekomu, kto pouziva podla mna najpresnejsie oznacenie a dokonca zije v sladkej iluzii, ze mu budu rozumiet a nebudu sa mu (prinajmensom potajomky) posmievat z jeho slovnika, aj ked vyjde dalej ako 5 km zo svojej komnaty. (ak citis vysmech v tomto, tak vedz, ze tam nie je, ale to asi vies len srandujem, nevysmiavam sa - ved ja so svojou doboskou tiez narazam na nepochopenie a neprijatie na kazdom kroku)
@zajko30 dakujem ti, filip. neviem, ci je ich den, ale pravda je, ze som dnes zjedol fidorku, jedny vesny a chystam sa na dalsie. ty to ako volas?
najvacsia cast slovenska to vola "keks" a druha najvacsia cast "jozko"
To nie je toto? :
@matheusko napolitanky sa este robia v chorvatsku, robi ich firma kraš
.. mala vobec niekedy tvoja anketa nejaky zmysel?
Keks .. neviem, ci tomu budu nektory chapat...