stvorim kamen, ktory sa neda zdvihnut, ale to neplati pre mna, lebo ja som vsemohuci a zdvihnem aj nezdvihnutelny kamen...nik iny nikdy ten kamen nezdvihne...
ono to je pôvodne tak, že keď je všemohúci, tak nech stvorí tak ťažký kameň, ktorý ani on nedokáže zdvihnúť.
a mimo iné to pochádza od jedného stredovekého filozofa, ktorý vytvoril tri princípy reči a ústneho prejavu, všetky sa týkali človeka a dve sa týkali boha, tam patrí aj toto jedno, je to princíp neprotirečivosti a logickosti, čo znamená, že ľudia s týmito volovinami nemajú vopruzovať, lebo tam je proste logická chyba
Kebyže som všemohúca, tak stvorím kameň, ktorý nedokáže zdvihnúť žiadny smrteľník. Lenže ja nie som nejaký ten bežný smrteľník, takže ho sama zdvihnúť dokážem
Mne to pripomenulo Russelov paradox, lebo ci uz odpovieme dokaze alebo nedokaze, kazda odpoved vedie k sporu. No myslim ze na tento paradox vzhladom na jeho malo prakticku povahu nikto nemal potrebu vymyslat obchadzky.
sak aj tý ludkovia čo si mysleli ,že zem je na doske a všetko s krúti okolo nej tak im to jeden chlapík vyvrátil a pritom to bola ťažká logika sak ako inak... my sme možno dalej ale vieme ozaj všetko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ja som nikdy netúžila byť všemohúca, takže som sa týmto nezaťažovala
Na to aby som presunul kamen kam chcem, nemusim hybat kamenom, premiestnim vsetko okolo...a ostanem vsemohucim
a mimo iné to pochádza od jedného stredovekého filozofa, ktorý vytvoril tri princípy reči a ústneho prejavu, všetky sa týkali človeka a dve sa týkali boha, tam patrí aj toto jedno, je to princíp neprotirečivosti a logickosti, čo znamená, že ľudia s týmito volovinami nemajú vopruzovať, lebo tam je proste logická chyba
Xyz-ak si vsemohuci, dokazes vytvorit aj kamen, ktory nedokazes zdvihnut.
...podla mna mohol stvoriť zemegulu (použiť relativitu) v podstate sa nedá zdvihnúť ale on s ňou hýbe ale neviem či je to dobrý príklad.
...a ked je všemohúci možno vie poprieť logiku
To nie je paradox ani nic podobne. Ide o nedokonalost nasho jazyka.
Pochybujem, ze s tym tu nietko bude suhlasit, ci nedajboze pochopi to.
To je matematicka logika...
mne sa toto spája s Occamom a nie s Akvinským, ale možno sa mýlim.
sak aj tý ludkovia čo si mysleli ,že zem je na doske a všetko s krúti okolo nej tak im to jeden chlapík vyvrátil a pritom to bola ťažká logika sak ako inak... my sme možno dalej ale vieme ozaj všetko