Predstav si že máš dobre platenú prácu (oproti slovenskému priemeru) robíš tam už niekolko rokov ale je tam veľa vecí s ktorými nie si spokojný a postupne sa nahromadili ďalšie. Tebe už pretiekol pohár trpezlivosti a chceš sa posunúť na vyšší level. Okrem toho vieš že aj keď máš vysoký plat inde by si si mohol pýtať ešte viac. Ty si prácu nájdeš hneď, zamestnávatelia by sa o ludí v tvojej profesii najradšej pobili ale tvoj zamestnávateľ to nemá až také jednoduché a ludia čo majú znalosti ako ty sa hľadajú ťažko, na slovensku ich dokopy možno pár desiatok / stoviek. Takže ho nemôžeš opustiť zo dňa na deň. V zmluve máš trojmesačnú výpovednú lehotu.
1. Ako podať výpoveď tak aby ste sa rozišli v mieri?
2. Ako tú výpoveď odôvodniť aby si tým dôvodom nikoho nenahneval? Lebo neni nič horšie ako nasratý človek, ktorý ťa bude ohovárať kade chodí.
3. Ako presvedčiť tvojho zamestnávateľa aby ťa pustil čo najskôr? (maximálne za mesiac?)
pokiaľ más 3mesačnú vypovednú zmluvu tak máš proste smolu. Jedine keby nájdeš náhradu za seba tak by sa to možno dalo, ale pochybujem že by ťa pustil skorej...
Síce zo zákona je len 2mesačná výpovedná doba, ale asi to máte vy inak v práci. V Každom prípade nemusíś udať dôvod výpovede, ale ak chceš aby si mal dalšie 3mesiace príjemne...tak skús trošku úprimne, povedať čo ti prekáźa a čo sa ti tam nepáči(skús takým sposobom aby si nikoho neohrozil na pozícii a nenaštval vedúceho ) a už proste je to na teba veľa...
Ťažko takto povedať, keď nevieme presne čo sa deje.
(a inak akú máš prácu?)
1. No v prvom rade sa vypoved podava pisomne myslim, ze sa ti oplati podat vypoved nejako na konci mesiaca, lebo vypovedna lehota ti zacne plynut od 1. dna nasledujuceho mesiaca
2. Zamestnanec na podanie vypovede dovod mat nemusi
3. To neviem, nejako sa s nim kamaratsky dohodnut? Ale pozri si v prvom rade zakonnik prace a svoju vlastnu zmluvu
dôvod uvádzať nemusiš , ale až by sa ťa kamaratsky pýtal, tak povedz, že maš pocit, že si vyhorel, že chceš zmenu a oddychnuť si.
alebo cod na 3 A @mafistofel výpovedne lehoty maš rôzne, je to podľa odpracovaných rokov vo firme, až tam robiš 5 až 10, ta už maš 3-mesačnu , 10+ , 4-mesanu
Tak z vlastnej skusenosti, najprv o tom informuj priamo tvojho sefa alebo nadriadeneho, az potom HR. Nie je prijemne, ked sa tvoj sef dozvie od HR, ze podavas vypoved. Bud uprimny, pokojny a pokial nebudes nasraty ty, nemaju dovod byt ani oni. Je to normalna vec.
A tu vypovednu lehotu asi nemaju dovod skratit... Jedine ak by nasli niekoho kto by bol ochotny nastupit skor.
normalne im povedz toto ze to bolo super ale nevidis dalej potencial tam rast + vidis vidinu lepsej vyplaty a novych skusenosti tak ides dalej. Ale ze si bol stastny, dobra robotka a najlepsie ak by sa dalo dohonut na vypovednej lehote. vybavene.
@xxar3s jednu vec sa ťa spýtam. navzdory tým trom otázkam ktoré si spísal koncom komentára. prečo máš pocit, že musíš stále niečo niekomu vysvetľovať. druhá otázka. prečo máš pocit, že sa bude niekto na teba hnevať, a podotázka, hned aj ohovárať, prečo máš ten pocit. ako presvedčiť? jednoducho napíš si doma na A4 na kompe výpoveď to hádam zvládneš, a ideš. do toho nie je nikoho nič prečo odchádzaš. Ak neľutuješ istú prácu, ktorej sa vzdávaš, alebo ideš kdesi, kde bude lepšie. vieš. človek nevie čo bude zajtra. nič nie je isté. a ak sú isté elementy, ktoré ti bránia v osobnostnom raste, a možno znemožnuju v pracovnej činnosti, aj to je dôvod. ale osobne, ak nikto nikoho nevyhadzuje, ja by som to nerobil. Spravil som to raz, v podstate som to oľutoval, ak sa mám na to spätne pozrieť, už by som to nikdy nerobil, ale proste v tej práci by som vyslovene žil zo dňa na deň. Má zmysel zdakade odchádzať pokiaľ ťa nik nevyháňa? Zamysli sa nad tým starký. Ja by som tento postup neriešil. Dobre sa poznám a viem, čím som si za tie roky prešiel, kde som raz pracoval, raz nie. Lietal som od jednej profesii, do druhej, nie preto, že sa mi tam páči, ale preto, lebo som mal ochotu a záujem pracovať. to že som z jednej dobrovoľne dal výpoveď dodnes považujem za moju vtedajšiu nevyzretosť, slabosť, nestálosť v rozhodovaní, kde som nevidel jednak perspektívy do krátkodobej, alebo dlhodobej budúcnosti, alebo som teda perspektívy nevidel vôbec, nevedel som si predstaviť čosi v budúcnosti, nevedel som si niekedy predstaviť zajtrajšok, nie to ešte s odstupom azda niekoľko mesiacov... snažím sa držať pri zemi, a niekým to viacmenej chýba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
1. Ako podať výpoveď tak aby ste sa rozišli v mieri?
2. Ako tú výpoveď odôvodniť aby si tým dôvodom nikoho nenahneval? Lebo neni nič horšie ako nasratý človek, ktorý ťa bude ohovárať kade chodí.
3. Ako presvedčiť tvojho zamestnávateľa aby ťa pustil čo najskôr? (maximálne za mesiac?)
Síce zo zákona je len 2mesačná výpovedná doba, ale asi to máte vy inak v práci. V Každom prípade nemusíś udať dôvod výpovede, ale ak chceš aby si mal dalšie 3mesiace príjemne...tak skús trošku úprimne, povedať čo ti prekáźa a čo sa ti tam nepáči(skús takým sposobom aby si nikoho neohrozil na pozícii a nenaštval vedúceho ) a už proste je to na teba veľa...
Ťažko takto povedať, keď nevieme presne čo sa deje.
(a inak akú máš prácu?)
2. Zamestnanec na podanie vypovede dovod mat nemusi
3. To neviem, nejako sa s nim kamaratsky dohodnut? Ale pozri si v prvom rade zakonnik prace a svoju vlastnu zmluvu
alebo cod na 3 A
@mafistofel výpovedne lehoty maš rôzne, je to podľa odpracovaných rokov vo firme, až tam robiš 5 až 10, ta už maš 3-mesačnu , 10+ , 4-mesanu
A tu vypovednu lehotu asi nemaju dovod skratit... Jedine ak by nasli niekoho kto by bol ochotny nastupit skor.