Hlavne ked mám niečo povedať pred hordou ľudí. Psychicky som na to úplne pripravený (ved ich mám všetkých v paži), ale moje telo ma neposlúcha :/ .
Chveje sa mi hlas, červenám sa, trasie sa mi telo a ruky.... No proste hrôza! Poradte mi nejak Vopred da
Mne napr. prvý krát pomohlo niečo veľmi adrenalínové. Teda napr. pred tým, než som išiel na Toastmasters, som si skočil z Lafranconi... A hej, ten adrenalín mi veľmi pomohol.
Neskôr to už pôjde aj bez toho, ono zo začiatku to môže byť síce nepríjemné, no čím častejšie to budeš robiť, tým skôr si na to zvykneš
ono všetky návody na to ako prekonať stres sú iba sebaklamy ... pretože realitu nepremôžeš ... môžeš si nahovárať psychologické šablóny o tom ako stres a trému zvládať ale fakt že stojíš pred veľa individuálnymi bytosťami ktoré vnímajú tvoje názory alebo prejavy neprebiješ viem asi osm ťa nepotešil no ide o to ... že v konečnom dôsledku tým zrejme prejsť musíš a teda buď sa rozhodneš realitu prebiť nejakou sugesciou a klamom, alebo jednoducho prijmeš fakt taký aký je ... že oni sú živé bytosti tak ako ty ... predstavíš si že sedíš na ich mieste a pozeráš sa na niekoho kto hovorí pred vela ľudmi...a asi najlepšie by bolo, keby si si uvedomil čo by si vlastne chcel počuť na ich mieste... akoby si asi chcel aby tá prezentácia vyzerala, potom sa ti bude ľahšie prezentovať ... ja by som to urobil takto nejako ... alebo , vytvoril teda ten zaužívaný sebaklam napr. že všetci v sále sú zelenina atď podobné nezmysli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
alebo neber to vážne (to že tam je veľa ľudí) neviem...
Neskôr to už pôjde aj bez toho, ono zo začiatku to môže byť síce nepríjemné, no čím častejšie to budeš robiť, tým skôr si na to zvykneš