Ako presvedčiť rodičov/starkých, aby sa nebáli zaočkovať?
Ahojte. Mám taký problém.
Moji rodičia sa nechcú zaočkovať proti Covidu (čítajú konšpiračné blbosti a počúvajú tú vrieskajúcu právničku z infovojny), poraďte ako ich presvedčiť
P.S. Odporcovia očkovania NEKOMENTUJTE, prosím, len reálne rady. Ďakuj
Ako prvé zisti hlavné dôvody, prečo sú proti očkovaniu a na tom postav presviedčanie. Potom si všimni koho rešpektujú v spoločnosti ako a priori autoritu, voči komu majú úctu a je za očkovanie. Napríklad, pri veriacom človeku , ktorý odmieta očkovanie by som začal s tým že: "aha , ale Svätý otec sa dali zaočkovať, aha na vyjadrenie Cirkvi a pod." Alebo nejaký herec, ktorý je sympatický pani matke a je v kampani za očkovanie.....Podľa mňa tam je cesta, ukazovať príklad - ľudí čo sa dali zaočkovať a daný človek ich má rád. Lebo racionálne argumenty niekedy odporcov očkovania ešte viac vyprovokujú. Síce treba odpovedať ak dôvody "preto nie...." sú smiešne.
A naco ich chces presviedcat? Je to ich slobodne rozhodnutie, tak to respektuj. Ich nazor na vakcinu nie je o nic horsi ako ten tvoj. Totiz nikto z beznej populacie nema o tom ponatia... A nie, nie som odporca ockovania Ja nemam na to nazor. Ale ak mam byt uprimny, tak skor mi podvedomie hovori resp. mam taky zly pocit z tej vakciny...
A čo tak nechať každého, nech sa rozhodne sám, netlačiť ho do niečoho, čo nechce? Či to sa nezhoduje s logikou súčasných ,,uvedomelých liberálov", ktorí musia každého, hoc aj nasilu obrátiť na tú ,,správnu vieru"?
@kierkegaard@1 nie je to kvôli viere. V skratke je to preto, že si myslia, že nás američania chcú čipovať a že nás Matovič predal ako pokusné králiky...
@darksider96@2 veď chápem, ale medicína dnes je na takej vysokej úrovni... a tie vakcíny schválilo toľko lekárov, vedcov, inštitúcií na celom svete. Keby jedna krajina, tak nič nepoviem, ale toľko vedcov, krajín ich schválilo, tak nemám dôvod nedôverovať im...
Možno by som im skúsil povedať, že k ním prídeš na návštevu iba v rúšku a nebudeš si ho dávať dole (teda nebudeš u nich ani jesť atď) kým nebudú zaočkovaní.
Neviem no, moji starí rodičia až na jedného pod 75, sú už zaočkovaní prvou dávkou.
@2@4 .. neviem, ale mne to z otázky a textu príde, že tu chalan chce aby sa rodičia dali zaočkovať, lebo mu na nich záleží.. Nevidím tam niekde náznak toho, že by ich chcel obracať na "správnu vieru" a spraviť z nich liberálov alebo čo.. Úplne zbytočne ste sem zatiahli rozmer, ktorý je v tejto diskusii iba na škodu, hlavne teda @4 .. Áno, musia sa rozhodnúť sami, a ak sa rozhodnú že proste nie, tak nie, a hotovo, bude to tak - to treba rešpektovať, či sa nám (ti) to páči, alebo nie. Avšak ja nevidím nič zlé na tom, ak sa o tom tu zakladateľ fóra s rodičmi porozpráva rozumne, a iba im predostrie dôvody, prečo by sa napr. on na ich mieste zaočkovať dal.. Mnoho ľudí má pochybnosti pri tejto téme. Je to smutné, ale je to žiaľ tak. Avšak všetci sme ľudia, ktorí dokážeme komunikovať, takže porozprávať sa o tom je rozhodne dobrým krokom.
Ešte raz, ja hľadám nejaké rozumné argumenty ako presvedčiť (nie veriacich) rodičov, aby sa nebáli očkovania.
Nerobme z tohto fóra hádku či očkovanie áno, alebo nie, ja vám neberiem názor. Len hľadám rady, ako postupovať v mojej situácií.
Nikomu nechcem brať jeho názor, ale rodičia žiaľ veria konšpiračným webom, kde sú výslovné bludy. Napríklad nedávno mi poslali článok, že v noci práškovacie lietadlá po Európe roznášajú britskú mutáciu, čo podľa článku vraj dokladuje FlightRadar24 - ale žiaden screenshot, link nič, len znôška výmyslov.
Tak ja by som im na tvojom mieste povedala, že pri očkovaní sa im do tela dostane “mŕtvy virus”, čo zaregistruje ich imunitný systém a vytvori si pamäťové bunky/protilátky, takže ak by sa nakazili, pamäťové bunky ten virus rýchlo rozpoznajú a tým pádom aj rýchlo “zakročia”. To je úplne základný princíp očkovania.
Ja tiež neviem presvedčiť maminku pritom ona spadá do veľmi rizikovej skupiny a možno by sa mohla dať zaočkovať onedlho (ak nie už teraz). Ale povedala, že keď tak až po mne a otcovi (že počká 2 týždne, ako to zvládneme), lenže my nemáme šancu... Neviem ti poradiť, je to ťažké, sama si neviem dať rady :/ A to ona ani moc nečíta konšpiračné weby. ...Ako keby bolo na mne, ihneď sa obliekam a idem.
naši idú už teraz v nedeľu obaja, sú stredoškolskí učitelia, tak som zvedavá, dokonca predbehnú aj starých rodičov, ktorých momentálne v našom mieste bydliska nejde prihlásiť, obsadené z noci do rána
vopred sa ospravedlnujem, ze asi uplne nemam pre teba rady, kedze moja najblizsia rodina ma tendenciu tiez verit hocijakym hlupostiam
ale vsimol som si, ze v principe zacali mat o ockovanie vacsi zaujem (resp. menej ho odsudzovat), ked sa prislo na to, ze tych vakcin je nedostatok, ze sa davaju zaockovat najprv "papalasi", a ze mozno bezni ludia pridu na rad az niekedy o xy mesiacov...
ale inak pevne nervy prajem, ja som tie svoje uz zavesil na klinec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Neviem no, moji starí rodičia až na jedného pod 75, sú už zaočkovaní prvou dávkou.
Nerobme z tohto fóra hádku či očkovanie áno, alebo nie, ja vám neberiem názor. Len hľadám rady, ako postupovať v mojej situácií.
Nikomu nechcem brať jeho názor, ale rodičia žiaľ veria konšpiračným webom, kde sú výslovné bludy. Napríklad nedávno mi poslali článok, že v noci práškovacie lietadlá po Európe roznášajú britskú mutáciu, čo podľa článku vraj dokladuje FlightRadar24 - ale žiaden screenshot, link nič, len znôška výmyslov.
» www.aktuality.sk/clanok/864598/a...
ale vsimol som si, ze v principe zacali mat o ockovanie vacsi zaujem (resp. menej ho odsudzovat), ked sa prislo na to, ze tych vakcin je nedostatok, ze sa davaju zaockovat najprv "papalasi", a ze mozno bezni ludia pridu na rad az niekedy o xy mesiacov...
ale inak pevne nervy prajem, ja som tie svoje uz zavesil na klinec