nepamätam si, ze by sa mi podarilo v mhd alebo ked idem po vonku nadviazat ocny kontakt s niekym-hocikym,dokonca aj ludi co poznam prehliadnem, proste som fest nevsimava ale na prednaskach alebo niekde v podniku, ked sa na niekoho zakukam, tak skor odvratim pohlad a nie preto, ze by som nedokazala ho udrzat ale mi to pride divne, nevhodne a mozno az desive keby niekto tak uprene sleduje mna, tak to nerobim ani ja..a pri rozhovoroch s blizkymi ludmi tiez neudrziavam stale ocny kontakt hlavne ked rozoberame temy na zamyslenie, tak sa mi lepsie rozmysla, ked pozeram do blba, mam potom zaujimavejsie myslienky proste akoby ma to rozptylovalo to pozeranie do oci
Ja neviem, čo to majú Slováci za sprostý zvyk, kukať po sebe. Mňa nikto nezaujíma, je mi úplne jedno keď má niekto zelené vlasy, strapaté vlasy, či je niekto biely ako stena alebo čierny ako uhoľ, či ma niekto krátku sukňu alebo dlhé tričko a podobné veci.
A inak poviem vám jeden psychologický fígel, keď vidíte že sa na vás niekto už dlhšiu dobu pozerá, tak sa začnite pozerať aj vy naňho, zaručene odvráti zrak, pozerajte naňho až tak dlho že mu to začne byť nepríjemné, doslova ho vraždite pohľadom, potom už mu to bude nepríjemné na vás pozerať.
Ani pri rozprávaní sa nezvyknem pozerať do očí, ale na ústa..Neviem, je mi čudne pri očnom kontakte ale zas, mám rada tie náhodné pohľady, kde obaja presne viete, načo myslíte
@kassiar suhlasim, tiez nikoho neriesim a je to jeden zo zvykov, ktory ma strasne sere. Tu na svk staci mat dva prstene na ruke a uz si weirdo, nie to nejake naramky/prefarbene vlasy a podobne...
Pozeram sa rozmyslam: co to znamena a rapido listujem clanky, kde sa pisalo o ocnom kontakte. Tak sa dostavam do stavu rotacie: ocny kontakt je nieco, co je prirodzene a hovori to o cloveku, ze je privetivy, spolocensky a otvoreny. Na druhej strane je ocny kontakt cosi intimneho, co je narusenie sukromia. Potom uvazujem: co ocny kontakt znamena pre toho druheho? Ratam zlozite vypocty: derivacie, Riemann, Laplace, Einsteinov hlavolam, teoria hier... A asi to druha strana vzdy vyciti, lebo pozera sa uz radsej hocikam, len nie do mojich očí.
Vždy ale vždy skloním hlavu ako keby som sa hanbila .. Aj keď koľkokrát si poviem že už to nespravíím.. .. a aj tak..Btw neznášam keď sa na mňa niekto pozerá dlhšie ako 5 sekúnd normálne mam chuť mu povedať že nečum ,alebo spýtať sa prečo?
Ja to robím tak že pozerám na neho tiež par sekúnd a potom pozrem preč, potom skontrolujem čo na mna ešte cumi, keď nie tak nič - ok, keď hej tak na neho pozriem očami psychopata a potom už vždy prestane.
nemam rad ocny kontakt a nerozumiem vsetkym tym bshitom, ze clovek, ktory sa do oci nediva, nemysli veci uprimne alebo ho ten druhy nudi/nezaujima/whatever. proste to nerad robim. bodka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a keď už fakt zistím, že som to ja, tak len WTF pohľad