Ahojte, priatelia, tak čo, aký je váš zaručený typ ochrany pred tými malými stvoreniami?
Mne stačí každý deň schrúmať cesnak, to mi pomáha, potom sa ním celá natriem a to zaručene zaberá, keďže som stále v lese tak je ochrana pred tými malými kráska
@camilla kliešte sú súčasťou ekosystému a rovnako beriem aj všetky iné živočíchy, hmyz, iné. Je to ich teritórium, rovnako ako zver človeku neubližuje sama od seba, iba keď ju vyprovokuješ, nejakým spôsobom sa dostaneš do neželaného kontaktu. Ak sa bojíš, tak si predmet strachu priťahuješ a aplikuješ ho na seba.
To sa mám báť chodiť do prírody lebo tam sú kliešte ? Koniec koncov, takí ľudia, čo sa boja nemajú čo v horách robiť. Kliešte sa väčšinou vyskytujú na krajoch konárov stromu alebo na krajoch stebiel trávy v odlahlejších častiach lesa a na začiatkoch, ale aj na lúkach pod lesom. Dvíhajú sa a nastavajú nožičky, ktorými sa snažia zachytiť na jedinca. Cítia tiež teplotu, takže vedia, keď sa približuje nejaký tvor. Nemôžeš proti tomu bojovať, rovnako ako komáre, sú otrávne ale tiež sa snažia nejako prežiť a keď ti to vadí, tak sa prestahuj na Tatranské končiare, ale to by sa rýchlo vrátila.
ja som mal tohto roku uz dvoch kliestov .. prvykrat v lavom boku ... doktor mi ho musel vyberat ihlou von lebo mu ostala hlava dnu ci co ale bola to bolest riadna teda .. druhy krat to bolo lepsie .. sice som sa ho snazil vybrat sam a samozrejme som to dojebal a vrezavat mi ho lytka musel urazovy chirurg aj steh som mal
silou mysle? keď som bola malá mala som jendodocho na zadku a odvtedy nič....a raz som pozorovala ako mi jeden takyto hajzlik prechádzal cez nohu a znova zmizol v tráve
@camilla.....zauj ímavý návod, ja sa spolieham na repelent, ale dvojitá obrana je lepšia.......každopádne vďaka, že šíriš takú dôležitú osvetu!
ono, ak niekto bez repelentu ide do prírody a chytí kliešte, na oblečení môže tie neprisaté aj odsaté preniesť aj na druhých ľudí.......aj na domáce zvieratá!
takže de facto šíri nákazu...........
týmto chcem odkázať všetkým hrdinom, napr.@tenpatic a @matus123 , aby svojimi odvážnymi teóriami neohrozovali nás ostatných, ktorí nemáme záujem skončiť trvalo poškodení chorobami v tak mladom veku!
@rabbitko9 dost zle som sa vyspal , dik za opytanie ... ja mam tiez rad prirodu a zvierata ale mna uz doslova vytacaju fora : zavidim leopardom ich rychlost , volnost atd.... natieram sa cesnakom , je to lepsie ako repelent ??? o takychto ludoch si myslim , vselico ...
@jurino555 curak som uz od prirody ale tato osoba , uz ma fakt stve svojimi green peacackimi poverami a zoofilskimy napadmi a predstavami.... ak ti to vadi tak sorry ze som na nu tak vyletel ...
pitie piva, prijimanie potravy/doplnkov stravy s vysokym obsahom vitaminu B, co je prirodzeny repelent. osobne si pred navstevou lesa dam vzdy tabletku so suborom vitaminov B vsetkych druhov..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
veľmi si u mňa klesla
To sa mám báť chodiť do prírody lebo tam sú kliešte ? Koniec koncov, takí ľudia, čo sa boja nemajú čo v horách robiť. Kliešte sa väčšinou vyskytujú na krajoch konárov stromu alebo na krajoch stebiel trávy v odlahlejších častiach lesa a na začiatkoch, ale aj na lúkach pod lesom. Dvíhajú sa a nastavajú nožičky, ktorými sa snažia zachytiť na jedinca. Cítia tiež teplotu, takže vedia, keď sa približuje nejaký tvor. Nemôžeš proti tomu bojovať, rovnako ako komáre, sú otrávne ale tiež sa snažia nejako prežiť a keď ti to vadí, tak sa prestahuj na Tatranské končiare, ale to by sa rýchlo vrátila.
CHOD DO RITI ! Pekne ti hovorim , CHOD UZ DO RITI TY GREEN PEACACKA JEBNUTA ................... och boze , preco ma tak trestas ?
Sice tym cesnakom aj pred chalanmi sa chraniš
Osobne ho len vyberiem keď sa pricucne a rozpučim
ono, ak niekto bez repelentu ide do prírody a chytí kliešte, na oblečení môže tie neprisaté aj odsaté preniesť aj na druhých ľudí.......aj na domáce zvieratá!
takže de facto šíri nákazu...........
týmto chcem odkázať všetkým hrdinom, napr.@tenpatic a @matus123 , aby svojimi odvážnymi teóriami neohrozovali nás ostatných, ktorí nemáme záujem skončiť trvalo poškodení chorobami v tak mladom veku!
@jurino555 curak som uz od prirody ale tato osoba , uz ma fakt stve svojimi green peacackimi poverami a zoofilskimy napadmi a predstavami.... ak ti to vadi tak sorry ze som na nu tak vyletel ...
ale aby som odpovedala na otazku, nepouzivam nic a dlhe roky ziaden kliest na mne ani na okoli nebol.
tiež sú dobré olomoucké syrečky, a vlastne aj hovno
ale to som neskúšal ešte
kliešte sa najlepšie zabíjajú zapaľovačom