Ahojte, prosím vás vedeli by ste mi poradiť? Proste teraz na strednej je toho oveľa viac ako na základnej.. Ked sa učím, učím sa nonstop 4 hodiny aj viac.. A z testu je aj tak 4... Dakujem za každú radu.
neuč sa choj si vyvetrať hlavu, a skús trochu rozmýšlať už v škole ked ti učitelka vysvetluje.
zasada efektívneho učenie je neučiť sa! nebifľuvať! ale jednoducho ROZMÝŠĽAŤ nad tým čo učitelka hovorí, aked nerozumieš opytať sa... a doma sa učiť netreba...
nó, my sme mali mť veľkú písomku z chémie v pohoďké, aj keď som sa mala učiť 5 strán čo je pre mňa nemysliteľné si zapamätať ale pamätám si to len sa zbytočne nerozptyľuj, ako povedal @1 tak aj trochu počúvaj na tej hodine, snaž sa to pochopiť a potom doma ti to pôjde ľahšie
@demonica13 velka pisomka z chemia a iba 5 stran?? O.o my sme na tej vacsej mali aspon 10 :/ a z dejepisu sme mali vzdy na pisomke minimalne 25 stran...
Hlavne sa nebifľuj a hlavne rozmýšľaj nad tým. Snaž sa pochopiť celý problém, uvedomiť si, že tvorí jeden celok, prípadne rozdelený na časti, ktoré tiež tvoria celky. Nebifľuj sa zbytočne (občas to treba, ak ide o názvy, vymenovávačky atď., ale snaž sa len v nevyhnutnej miere).
Akonáhle máš jedno slovo, ktoré nechápeš, už aj si zisti, čo znamená. A hlavne neuč sa poučky a definície. Tie sú veľmi zložité a v podstate nič nehovoria. Nad tým sa netrápia ani učitelia. To aj tak zabudneš.
Nesmieš sa to bifliť, najlepšie je počúvať na hodinách, mať zmysluplné poznámky a keď sa to už učíš doma, tak ja som to robila tak, že som si to najprv celé potichu pomaly prečítala, rozmýšľala som nad tým, snažila som sa si to v mysli zopakovať o čom to bolo - samozrejme nepresne, potom som si to nahlas prečítala a nahlas zopakovala a naučila som sa to. Niekedy to nebola presná definícia, ale pamätala som si to oveľa dlhšie ako tí čo sa to bifľovali a učiteľ často ocení skorej nie celkom presnú od slova do slova definíciu, ale zmysluplné vysvetlenie definície (samozrejme, nesmieš to tam napísať ako škôlkar, ale musíš vystihnúť podstatu).
nechápem ako sa niekto toľko môže učiť na strednej.. ja keď som chodila na strednú som sa učila možno pár krát za celé 4 roky (a aj to väčšinou iba účtovníctvo, sem-tam ekonomiku) max do 10 x ..ale zas je pravda že niekto sa musí učiť pretože si veci nezapamätá z hodín alebo jednoducho nedisponuje logickým uvažovaním (lmao) ..ale poradila by som ti ako už niekto vyššie písal, skúsiť čo najviac zachytiť z hodín, robiť si lepšie poznámky t.j nepísať každú volovinu ale podstatné veci a z 20 strán máš 10, 15.
ja som mal práve prednášky na tému efektívne učenie!! lektorka nám povedala že nemáme počas prednášky byť na nete ani posielať smsky ale vnímať o čom sa hovorí. a máme chodiť na prednášky bo to zníži rating univerzity
Mne sa najlepšie učí, ked nám učivo vysvetlí učiteľ. Vtedy sa to naučím najľahšie. Potom si len doma prečítam poznámky a zopakujem vlastnými slovami. Ak mi to náhodou nejde do hlavy hned, tak viem, že ked sa vyspím, tak sa mi informácie utrasú v hlave a budem to na druhý deň vedieť, poprípade sa mi to bude dať ľahko naučiť
@smileykaja zavisi od predmetu, ktory potrebujes vediet.. M ne napr pomaha, ked ma dana latka zaujima, tak sa ju lahsie naucim ... alebo predstieram ze ma to zaujima citam to ako keby dobrovolne... pomoze aj ked niekomu nieco vysvetlujem... apodla mna 4 hodiny vkuse je vela, na tvojom mieste by som si dala hodinu jedneho predmetu, pauzu a potom hodina iny predmet a tak .. lebo to sa ani nedokazes dlho na jeden predmt sustredit a mne sa napr uci dobre rano
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
zasada efektívneho učenie je neučiť sa! nebifľuvať! ale jednoducho ROZMÝŠĽAŤ nad tým čo učitelka hovorí, aked nerozumieš opytať sa... a doma sa učiť netreba...
@demonica13 velka pisomka z chemia a iba 5 stran?? O.o my sme na tej vacsej mali aspon 10 :/ a z dejepisu sme mali vzdy na pisomke minimalne 25 stran...
mne vyhovuje nekonečné čítanie látky
Akonáhle máš jedno slovo, ktoré nechápeš, už aj si zisti, čo znamená. A hlavne neuč sa poučky a definície. Tie sú veľmi zložité a v podstate nič nehovoria. Nad tým sa netrápia ani učitelia. To aj tak zabudneš.
» zmaturuj.zones.sk/motivacia-efekt...